Tweerichtingenfietspad op Burg. Roelenweg

Zwolle – De gemeente Zwolle start op maandag 10 maart aanstaande met de aanleg van het vrijliggend tweerichtingenfietspad aan de zuidzijde van de Burgemeester Roelenweg en aan de westzijde van de Pannekoekendijk vanaf de rotonde Roelenweg/Schuttevaerkade tot aan de kruising Pannekoekendijk/Katerdijk. In opdracht van de gemeente realiseert aannemer Schagen het nieuwe dubbelzijdig fietspad in de eerste reconstructiefase.

 

fietspad_roelenweg.jpeg 

 

Vanwege de werkzaamheden worden fietsers vanuit Holtenbroek/Stadshagen richting het centrum van 10 maart tot medio april 2014 omgeleid via de Katerdijk of Schuttevaerkade. De afgelopen weken zijn de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om op 10 maart te kunnen starten met de uitvoering van de eerste werkfasering. Het werk van de eerste werkfasering bestaat uit: het kappen van bomen, het opbreken van het huidige voetpad, het aanleggen van het vrijliggend tweerichtingenfietspad en het aanpassingen uitvoeren aan de Holfvlietbrug.

Bij het plannen van de verschillende werkzaamheden kijkt het bereikbaarheidsteam van de gemeente Zwolle altijd hoe goede routealternatieven aan de voetganger, fietser, automobilist en de openbaarvervoer gebruiker gegeven kunnen worden. Hiervoor heeft het team de hele stad in het vizier. Vanaf de snelweg krijgt de automobilist al informatie over de snelste route richting het centrum. Verkeersregelaars worden ingezet om opstoppingen en onveilige situaties te voorkomen. Zodat het verkeer in binnen- en buiten ring tijdens de spits blijft doorstromen, worden de bruggen in de omgeving (Hofvlietbrug en Holtenbroekerbrug) minder vaak bediend. 

 

Verkeersmaatregelen

Vanwege de wegwerkzaamheden wordt het westzijde fietspad op de Pannekoekendijk richting het centrum, tussen de rotonde Roelenweg/Schuttevaerkade en de kruising Pannekoekendijk/Katerdijk van 10 maart tot medio april 2014 afgesloten. In deze periode wordt tevens de rechtsaf strook vanaf de Hofvlietbrug richting de Katerdijk  voor automobilisten afgesloten. Fietsers vanuit Holtenbroek/Stadshagen richting het centrum worden gedurende de genoemde periode omgeleid via de Katerdijk of Schuttevaerkade. Automobilisten richting de Katerdijk/A28-Amersfoort vanaf de rotonde Roelenweg/Schuttevaerkade worden omgeleid via de Holtenbroekerbrug. 

 

Veiligheid en doorstroming verbeterd

Door de aanleg van het vrijliggend tweerichtingenfietspad hebben fietsers uit Holtenbroek en Stadshagen een snelle en directe verbinding naar de binnenstad. Een vrijliggend fietspad geeft bovendien meer comfort dan de huidige fietsstroken langs de weg. De verkeersveiligheid rond en op- en afritten van de A28 wordt door de aanleg van het nieuwe fietspad verbeterd omdat fietsers straks niet meer de op- en afritten van de A28 hoeven te kruisen. Doordat het huidige fietspad aan de noordzijde van de Roelenweg in de nieuwe inrichting verdwijnt, stroomt het autoverkeer vanaf en richting de A28 veel beter door. Op de projectwebsite www.zwolle.nl/roelenweg vindt men meer informatie over de plannen en uitvoering van Reconstructie stadsentree Burgemeester Roelenweg. 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. wordt dit alleen een fietspad of ook een bromfietspad aangezien terhoogte van de snelweg brommers ook op dat pad moeten kunnen om onder de zwartewaterallee door te kunnen holtenbroek in.

Reageer