Doe mee aan het Groot Zwols Dictee 2014

Zwolle – Op donderdag 20 maart wordt voor de veertiende keer het Groot Zwols Dictee gehouden. Iedereen is van harte welkom om mee te schrijven. Het dictee vindt plaats in het Historisch Centrum Overijssel aan de Wevelinkhovenstraat in Zwolle, om 19.30 uur. Minke Kraijer, drijvende kracht achter het Zwols én het dictee, stelt de tekst samen en leest de zinnen voor. Deelname is gratis.

 

zwols_dictee_03.jpg 

 

Om mee te doen is het niet nodig dat u het Zwols tot in de puntjes beheerst. Wilt u bij de winnaars eindigen dan kunt u zich voorbereiden door een beknopt spellingsreglement door te lezen of te bestuderen. Dit reglement is aan te vragen bij de IJsselacademie. Na afloop is er gelegenheid tot het uitwisselen van de aantallen fouten, onder het genot van een hapje en een drankje, beschikbaar gesteld door Feest & Culinair. De organisatie van deze schrijfwedstrijd is in handen van het HCO en de IJsselacademie.

 

Aanmelden

U kunt zich opgeven tot 18 maart bij Minke Kraijer, minkekraijer@hetnet.nl of bij Albert Bartelds, streektaalconsulent bij de IJsselacademie, 038-3315235 / abartelds@ijsselacademie.nl. 

Hier kunt u ook het spellingsreglement opvragen.

Artikel delen:

Reageer