‘The Grand Hotel Budapest’ te zien in Fraterhuis

Zwolle – ‘The Grand Hotel Budapest’ is vanaf 13 maart te zien in het Fraterhuis. Topacteurs als Edward Norton, Ralph Fiennes en Tilda Swinton schitteren in dit fascinerend historisch drama. Met Budapest tijdens het Interbellum als decor is de nieuwste film van Wes Anderson een must-see voor filmliefhebbers.

Gustave (Ralph Fiennes) is hotelmanager van het statige Grand Budapest Hotel. Samen met de jonge piccolo Zero Moustafa (Tony Revolori) raakt hij betrokken bij het onderzoek naar een gestolen kunstwerk uit de Renaissance. De twee belanden in een gevecht om een aanzienlijk familiefortuin, terwijl op de achtergrond Europa zich opmaakt voor de Tweede Wereldoorlog. ‘The Grand Hotel Budapest’ is geregisseerd door Wes Anderson (o.a. ‘Moonrise Kingdom’ en ‘The Royal Tenenbaums’). Zijn kenmerkende stijl – wonderlijk, eigentijds en tot in de puntjes verzorgd – is goed terug te zien in dit historisch drama. Ook de bekende thematiek van Anderson, problematische familieverhoudingen en het verlies van dierbaren, komen aan bod.

Vanaf 14 maart is ‘The Grand Hotel Budapest’ te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsvehikel van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:

Reageer