IJsselhallen Zwolle tot 2024 evenementenlocatie

Zwolle – De gemeente Zwolle en leisure-organisatie Libéma willen voor tien jaar een huurcontract aangaan voor de IJsselhallen. Omdat het looptijd van het bestaande contract afliep zijn nieuwe afspraken tussen Zwolle en Libéma nodig. Leidend voor de huurtermijn zijn eerdere besluiten van het college dat uiterlijk in 2024 de grond beschikbaar is om dit deel van de stad verder te (her)ontwikkelen.

 

Het nieuwe huurcontract zorgt ervoor dat Zwolle vanaf 2024 vrijelijk kan beschikken over het terrein aan de Rieteweg. Tot die tijd blijven de hallen dus beschikbaar als evenementenlocatie. Binnen de nieuwe afspraken wordt onder meer rekening gehouden met de eisen en voorwaarden die gelden als het gaat de maximale geluidsbelasting van de omgeving.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Op den duur worden de IJsselhallen verplaatst richting Voorsterpoort, zo is het plan. Lijkt me dus niet dat ze de omgeving nog echt fanatiek gaan aanpakken.

  2. Aan de bewoners van de Kamperpoort is toegezegd dat er nieuwe woningen op het terrein gaan komen. Nu duurt dat nog weer 10 jaar langer!!

Reageer