Politie vermoedt misdrijf bij brand Da Vinci

Zwolle – In de vroege ochtend van maandag 3 maart rond 05.40 uur vond een explosie, gevolgd door een brand, plaats in een horecagelegenheid Da Vinci aan de Oude Vismarkt in het centrum van Zwolle. Op basis van de eerste onderzoeksresultaten houdt de politie ernstig rekening met een misdrijf.

03-03-2014_explosie_in_zaak-oudevismarkt_04.jpg  

Naar aanleiding van deze eerste bevindingen is een team grootschalig onderzoek geformeerd om de oorzaak van de brand en de explosie te onderzoeken. Het team roept getuigen of mensen die iets hebben gezien wat met deze explosie te maken kan hebben, bijvoorbeeld verdachte personen of voertuigen, op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. Mensen die anoniem informatie willen melden kunnen terecht bij Bel-M via het gratis telefoonnummer 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 10
  1. @rene

    Doe is normaal triest figuur, hoezo de Sahara? Deze zaak loopt als een trein,en de eigenaar werkt hard voor zijn centen.

  2. Rene denk dat t een misdrijf is door iemand anders gedaan als je alle bericht gevingen leest zal t niet door de eigenaren zelf zijn geweest

  3. Rond 5.40 een explosie? Vreemd, kon iemand dit naar binnen gooien o.i.d?
    Misschien idem een zaak van verzekeringsgelden, schijnt normaal te zijn in deze crisistijden.

  4. Sara, zou niet logisch zijn. Verzekeringsmaatschappijen dekken niet bij nalatigheid. Dus wanneer jezelf een brandje organiseert, dan weet je dat er twee zaken gekeurd worden: is er brand met opzet en is er brand door nalatigheid. Dus eigenlijk, wil je niet dat de politie je verdenkt, dan moet je aannemelijk maken dat er brand kon ontstaan. Maak je dat aannemelijk, dan moet je zaken in werking zetten waaruit de verzekering kan opmaken dat je nalatig bent geweest.

Reageer