Getemperde euforie na NK Fietskoerieren

Afgelopen zaterdag 18 augustus werd voor de vijfde keer het open Nederlands Kampioenschap Fietskoerieren georganiseerd. Het spektakel vond plaats op wieler- en skeelerbaan de Nedereindse Berg, dichtbij Utrecht.  

Cycloon was met vijf koeriers vertegenwoordigd. Aan alle onderdelen, van een ploegentijdrit en sprints tot aan de Mainrace, werd deelgenomen. En met succes: in de ploegentijdrit werden de Cycloon-koeriers derde en in de Mainrace, het hoofdonderdeel, eindigde Ruben Hiddink als derde. Hij mag zich dus de op twee na beste fietskoerier van Nederland noemen. “De Mainrace is eigenlijk het echte koerierswerk” verteld Ruben. “Je moet zo snel mogelijk brieven of pakketten van het ene punt naar het andere punt brengen.” Bij het NK bestaan die punten uit fictieve bedrijven die zijn gesitueerd op een afgesloten parcours. “Omdat het parcours is afgesloten krijg je op een kampioenschap de kans je om je echt te meten met je collega’s uit andere steden. Je word namelijk niet gehinderd door ander verkeer. Om de beste te zijn moet je niet alleen hard kunnen rijden, maar ook goed nadenken over je route en de volgorde waarin je de pakketjes ophaalt en wegbrengt.”

De zeer geslaagde dag kreeg een domper toen Arthur Bank tijdens de Mainrace hard onderuit ging. Hij vloog uit de bocht en kwam hard terecht op zijn hoofd. Zijn landing op het asfalt resulteerde ook in een paar flinke schaafwonden en beurse plekken. De ambulance was snel ter plekke, zodat Arthur snel naar het ziekenhuis kon, waar hij gecheckt werd op verdere complicaties. Gelukkig bleek het uiteindelijk minder erg te zijn dan dat het op het eerste gezicht leek en kon hij ’s avonds weer naar huis. De komende week zult u hem echter niet over de straat zien flitsen. 

Uiteindelijk kon iedereen, zelfs Arthur, terugkijken op een geslaagde en gezellige dag. “Als ikzelf nog iets slimmer rijd of er meer collega’s meedoen, dan kunnen we met Cycloon zeker een gooi doen naar de titel ‘Beste fietskoerier van Nederland’, “aldus Ruben.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer