Aanrijding tussen bestelbus en pizzabrommer

Zwolle – Dinsdagavond 4 maart heeft er rond 19.30 uur een aanrijding plaats gevonden aan de Vechtstraat tussen een pizzakoerier en een bestelauto waarbij de pizzakoerier gewond raakte.

04-mar-2014-ongeval_vechtstraat-011.jpg

Toegesnelde hulpdiensten ontfermden zich over de brommerbestuurder die door de aanrijding op het wegdek was beland. Deze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Verschillende mensen kwamen een kijkje nemen. Het verkeer had hinder van het ongeval doordat deze afgezet was. Verschillende mensen hadden het plan om tegen de rijrichting in te gaan, maar werden door agenten op hun fout gewezen en moesten keren. Omdat de oorzaak van de aanrijding onduidelijk was is een specialist van de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) opgeroepen om de oorzaak te onderzoeken. De brommer raakte behoorlijk beschadigd.

04-mar-2014-ongeval_vechtstraat-012.jpg

04-mar-2014-ongeval_vechtstraat-010.jpg 

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Klopt, heb er ook een keertje een over mijn motorkap gehad.. Verkeersregels ho maar… Regels van de baas: snelle bezorging is belangrijker

 2. En jawel, de vooroordelen zijn er weer. Wel vraag ik me af waarom de pizzacourier? Natuurlijk zie ook ik wel menig pizzabezorger als malloot rond rijden maar hoe zit het met de bestelwagen? als het om een personenauto tegenover de bestelwagen was geweest, dan zouden vast de vooroordelen over de bestelwagen weer in het rond vliegen.

  Bestaat er soms zoiets als een ‘rangorde der vooroordelen’? Vooroordelen over pizzacourier staan hoger in de orde dan die over de bestuurder van de bestelwagen?

  Hoe dan ook wel beterschap voor de slachtoffers.

 3. ik had laatst ook al zo’n knakker bijna over mijn motorkap heen. hij kon zelf nog net uitwijken… nog een middelvinger kon ik krijgen ook.. terwijl hij zelf fout zat….

  klacht indienen bij de werkgever helpt niet. krijg alleen grote mond…

  zou het dezelfde knakker zijn?? tis in iedergeval wel een scooter van dezelfde pizzaboer..

 4. Ik was er niet bij, maar heb wel een vermoeden.
  De desbetreffende pizzaboer zit aan de Diezerkade. Ongeval was op de kruising van Vechtstraat (klinkerdeel) met de Vechtstraat (asfaltweg, voorrangsweg).
  Gezien de locatie van het ongeval ligt het voor de hand dat de pizzakoerier uit de Vechtstraat (klinkerdeel) kwam, rechtsaf sloeg zonder voorrang te verlenen aan het verkeer op de Vechtstraat (asfaltweg, voorrangsweg) en door zijn ruime bocht is geschept door de bestelbus.

 5. Jullie zeggen allemaal wel pizzabezorgers rijden gevaarlijk, doen de meesten ook zeker wel maar zodra het rustig is op de weg rijden autos vaak rond de 80 op een 50 weg. Ook word er geen rekening gehouden met pizza bezorgers (we) worden afgesneden, ze gaan bumperkleven op 1m afstand als je geen 60 kan rijden op bv de middelweg of halen je in met nog geen meter afstand en hoge snelheid. Het zou heel makkelijk de fout van de bestelbus kunnen zijn geweest

 6. Bestelwagens hebben nu ook niet bepaald een geweldige reputatie. 😉

  Het hoeft sowieso geen wangedrag te zijn toch? Een fout kan ook in een klein hoekje zitten….

 7. Veel pizzabezorgers maken er natuurlijk een sport van om weer net even iets sneller op plaats van bestemming aan te komen dan daarvoor. En heel vaak gaat dat ook goed.

 8. @zoishetooknogeens ja, zo werkt dat met vooroordelen. Betekent nog niet dat ze altijd kloppen.

  De opgebouwde reputatie lijkt me behoorlijk kloppend…

 9. als je geen 60 kan rijden op bv de middelweg of halen je in met nog geen meter afstand en hoge snelheid.

  Klopt, daar wordt regelmatig behoorlijk hard gereden. Moet je maar eens opletten hoeveel glas er igt op de kruising met de Bachlaan, bewijs dat het zo nu en dan wel eens fout gaat. Maar dat overkomt alleen een ander hoor 😉

 10. @zoishetooknogeens

  Zo lust ik er wel meer. Menig bestelwagenbestuurder staat bij mij ook niet te boek als de meest elegante rijder. Onlangs nog te maken gehad met een inhalende bestelwagen in het donker in een blinde bocht naar rechts. Dat vond de ‘plotselinge’ tegenligger niet leuk en ik ook niet.

  Als ik puur op de vooroordelen af moet gaan, dan zou ik kunnen zeggen ‘de juiste 2 hebben elkaar opgezocht’. Maar dat is puur op vooroordelen berust. Wat er werkelijk gebeurd is? Geen idee.

 11. Pizzabezorgers zijn jonge knapen die nog niet alle gevaren van het verkeer kunnen zien en rijden daarom roekeloos.

  Of is dat ook een vooroordeel?

  Wat een gezeur hier weer…

 12. Nederland op z’n smalst! Wat een vooroordelen!! Brommer was niet fout. “Gewoon” een autobestuurder die zonder uit te kijken uit een parkeervak wegrijdt en daarbij bijna iemand doodrijdt, die stomtoevallig pizza’s bezorgd om zo z’n eigen centen te verdienen.

Reageer