Fraterhuis haalt het beste van IDFA naar Zwolle

Zwolle – De beste documentaires van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) komen naar Zwolle.  Op zondag 9 maart draaien de vier hoogst beoordeelde films van in het Fraterhuis in het kader van ‘Best of IDFA on Tour’. 

 

Filmliefhebbers hoeven niet naar Amsterdam, Rotterdam of Groningen voor de goede documentaires. Het Fraterhuis is dit jaar namelijk ‘satellietlocatie’ voor het beroemde IDFA-filmfestival. Dit jaar dus geen gereis tussen festivallocaties of speuren op het blokkenschema. Op één dag draait het Zwolse filmtheater vier van de beste documentaires van 2013: ‘Return to Homs’, ‘Our Curse’, ‘A Letter to Nelson Mandela’ en ‘Twin Sisters’.

 

Prijswinnende documentaires

Een afwisselend programma, met beelden van over de hele wereld; van China tot Zuid-Afrika. Onder de documentaires ook twee prijswinnaars van IDFA 2013. ‘A Letter to Nelson Mandela’ won de Jury-award en ‘Twin Sisters’ kreeg de publieksprijs uitgereikt.  

 

En voor de kleintjes: IDFA Junior on Tour

Een week later is het de beurt aan de jongere generatie als het beste van IDFA Junior op bezoek komt. Op zondag 16 maart draait het Fraterhuis met ‘The Red Carpet’, ‘Layla’s Melody’, ‘Lydia blijft’ en  ‘Plank’  vier prachtdocumentaires voor kinderen. 

 

Meer informatie

Kaarten voor Best of IDFA on Tour en IDFA Junior on Tour kosten 25 euro. Het is verstandig vooraf te reserveren viawww.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

 

Beeldbepalend

Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsvehikel van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen. 

Artikel delen:

Reageer