Yildirim stelt vragen over uitlatingen Wilders

Eerste Kamerlid Düzgün Yildirim (SP) haalt gelijk na zijn aantreden al flink uit naar Tweede Kamerlid Geert Wilders (PVV). Hij wil van minister van Justitie Hirsch Ballin en ook van premier Jan Peter Balkenende weten of de uitspraken van Wilders wel binnen de grenzen van de wet liggen.


Yildirim wilt tevens weten wat de beveiliging van de parlementariër kost en of de bewindspersonen het met hem eens zijn dat Wilders zelf schuldig is aan zijn mogelijk onveilige leefsituatie. Düzgün Yildirim vindt dat Wilders conflicten en tegenstelling tussen bevolkingsgroepen creëert en mensen ernstig krenkt. Hij wil daarom van de bewindslieden weten of zij vinden dat er maatregelen getroffen moeten worden om het doen van ,,normloze uitspraken die de verhoudingen in onze samenleving op scherp zetten” tegen te gaan.

Artikel delen:
Reacties 84
 1. Niet verkeerd deze vragen aangaande gebleekte Geert. Moesten toch maar eens gesteld worden. Dat Y. ze juist nu stelt, nu hij zo in het nieuws is, zal wel met “het politieke spel” te maken hebben. Vind vooral de vraag over de kosten en hoe lang dat doorgaat goed. Ook mag dit wel eens aan de kaak worden gesteld: “of de bewindspersonen het met hem eens zijn dat Wilders zelf schuldig is aan zijn mogelijk onveilige leefsituatie”. Ietwat cru weliswaar maar die uitspraken over verbranden van de Koran leken wat mij betreft ook helemaal nergens op. Gebleekte Geert wist “duvels goed” dat hij met deze vraag natuurlijk nooit het doel van de vraag zou bereiken. Dit populistische gebral levert hem enkel een grotere aanhang op. En erger……de tegenstellingen tussen extremen in Nederland worden volgens mij alleen maar groter.
  Daarom kies ik zelf voor links (mag wel wat linkser) van het midden voor de PvdA. Wat mij betreft van Jan Pronk; in de voetsporen van Jan Schaeffer
  😉


  ⚠️ Meld

 2. Wat ik mij afvroeg: Is het stellen van dergelijke vragen de taak van de Eerste kamer? Dit soort vragen horen toch in de Tweede kamer gesteld te worden?


  ⚠️ Meld

 3. De Zwolse senator D??zg??n Yildirim gaf zelf vandaag aan dat dit niet alleen de eerste, maar waarschijnlijk ook de laatste schriftelijke vragen zijn die hij namens de SP stelt.

  ;D


  ⚠️ Meld

 4. Of het wel of niet zijn taak is, de vraag is een goede vraag! Wilders moet niet vergeten dat het een goede Nederlandse gewoonte is om de hand af en toe op de knip te houden.
  Wat mij betreft solliciteerd hij er hard naar met die belachelijke uitspraken van hem. Zou hij levensmoe zijn of is hij gewoon niet helemaal honderd in zijn bovenkamer? Hij zou natuurlijk ook een politiek spel kunnen spelen maar in dat geval vind ik hem eerder een landverrader dan een redder van de Nederlandse cultuur. Er hoeft maar weer 1 gek op te staan die Wilders serieus neemt. Jammer genoeg nemen meer mensen Wilders serieus uit angst voor het geloof terwijl de echte vijand in de uitspraken van Wilders schuilt. Wat Wilders wil bereiken kan niet door gezellig te gaan praten aan een tafel. We leven niet meer in de 18e eeuw, de wereld veranderd nu eenmaal. Dus waarom willen mensen dan toch ineens terug naar vroeger toen er nog geen Gouden Kooi en Weblog Zwolle was. 😉


  ⚠️ Meld

 5. Ik zag dat Wilders in de peilingen bijna evenhoog stond als de PvdA. Blijkbaar spreekt het toch veel Nederlanders aan. (Mij niet, te extreem).


  ⚠️ Meld

 6. @alibaba gelukkig ben jij niet extreem met jou uitspraken
  wilders is tenminste een vent die zijn mond open doet
  maar slaap lekker verder over een aantal jaartjes kun jij ook de sandalen aantrekken en de muts op .en die likker van yildrim moet lekker opzouten uit de politiek .het enigste wat hij kan met zijn rooie wijf is stoken tegen een nieuw stadion en verder niks.


  ⚠️ Meld

 7. @Arend: als de aller-Wildertse meneer van de PVV zijn mond open doet komt er provocerende bagger uit. Wat mensen tegen elkaar opzet. Deze mensen hadden voorheen geen moeite met elkaar.


  ⚠️ Meld

 8. Niet iedereen die z’n mond open doet verkondigt zinnige dingen!
  Wilder heeft bij sommige zaken best een puntje maar die vent is bij sommige zaken gewoon echt niet goed wijs. Datgene waarvan hij de koran beschuldigt, is hij zelf gewoon keihard mee bezig. En terecht is al eens opgemerkt door iemand dat de bijbel dan direct naast de koran gezet worden.

  Op Wilders zal ik van z’n leven niet stemmen, dan nog liever op Yildirim (die mijn stem ook niet krijgt overigens; ik ben meer z?©?©r gematigd rechts (iets rechtser dan PvdA bedoel ik).

  Die Wilders mogen ze ook een flinke schop de kamer uit geven. Wel een beetje lopen stoken en stangen en vervolgens zielig gaan doen als hij bedreigd wordt….
  Nu is het natuurlijk w??l zo dat er in Nederland geldt dat vrijheid van mening hebt maar wat je zegt is nog wel aan fatsoensnormen gebonden. Wilders gaat daar (wat mij betreft) v??r overheen.

  Zijn bekende zinnetje ‘Ik ben niet tegen de islam maar tegen de uitwassen van de islam’ kan ik best achter staan maar datzelfde kan ik ook zeggen voor elke andere religie (inclusief het christendom). Maar met zulke uitspraken doen over het heilige boek van de moslims gaat hij toch aan z’n eigen uitspraak voorbij.


  ⚠️ Meld

 9. Wie weet wat Wilders nog allemaal in petto voor ons heeft? Voor hetzelfde geld is hij van plan om alle religies uit te bannen in Nederland? Voor mij mag de beveiliging helemaal weg bij hem. Dat recht heeft hij verspeeld bij het aanzetten tot haat, waar hij de Koran nota bene van beschuldigt. Hij kan het toch ook zelf betalen?


  ⚠️ Meld

 10. Aanzetten tot haat, dat doet onze volksmenner op onderbuikgevoelens zeker Marianneke. Triest, niet negeren maar de discussie aan gaan. Maar het ietwat nichterige pro-joodse gedrocht durft niet eens bij de VARA in discussie (P+W hebben hem meermalen gevraagd en Nova schijnt ook iets verkeerd gedaan te hebben. Jammerlijk type. Heb gelukkig in mijn vrienden en kennissenkring maar 1 persoon die zeker op hem stemt.


  ⚠️ Meld

 11. Dievenstreken van ome Sylvio:

  Berlusconi begint Partij van de Vrijheid

  Gepubliceerd op woensdag 22 augustus 2007

  De vroegere Italiaanse premier Silvio Berlusconi gaat een nieuwe partij oprichten. Onder de naam Partitio della libert?  (Partij van de Vrijheid) wil hij centrumrechts Itali?« onder een dak verenigen.  ⚠️ Meld

 12. @marianne dus je probeert t zeggen dat ze hem wel voor zijn kop mogen schieten lekkere uitspraken wat je hier doet. en dick wat is er mis met joden slaat totaal nergens op wat je uitkraamt je lijkt zelf wel een halve linkse fascist


  ⚠️ Meld

 13. o ja dickiedik de mensen hadden geen moeite met el kaar tot er een linkse fascist pim fortuyn doodschoot en een of andere debiele medelander theo van gogh doodstak maar ja dat is allemaal maar normaal in deze maatschappij. droom lekker verder in deze fijne multiculturele samenleving >:(


  ⚠️ Meld

 14. Beste Joop, verklaar je eens nader

  dick wat is er mis met joden

  Heb enorm veel sympatie voor joden! Hou van hun humor en het zijn vaak intelligente mensen wiens voorouders enorm veel geleden hebben onder een enorme GEK. Wel zijn ze door de internationale gemeenschap ergens neergezet (volgens de bijbel “in het beloofde land”). Dit land werd echter al bevolkt door anderen. De internationale gemeenschap heeft beide volkeren het echter zelf uit laten zoeken. Jammer……
  Geloof ook heili in de multiculti-samenleving. Mijn basisschooldochter speelt bijvoorbeeld met een meisje uit Iran en 1 uit Irak. Beide gezinnen zijn enorm goed aangepast. Net als veel joden zich in het verleden goed aanpasten.
  Maar Joop wat is nou eigenlijke je probleem, de oorzaak van je verondestellingen en gescheld op Marjan en mij? Frustratie misschien?
  Schrijf maar wat je ?©cht dwarszit…


  ⚠️ Meld

 15. De moord op Theo kan uiteraard niet. Dat neemt niet weg dat hij vrij was van alle zonden! (ik kan uitmaken voor ‘geitenneukers’ niet echt netjes noemen om het maar even beschaafd uit te drukken)

  Pim Fortuyn…. tja, wel heel apart dat hij (die ik meen te herinneren als een man die wat minder extreme uitspraken deed) niet door een allochtoon overhoop geschoten is maar door een ontspoorde autochtoon…..


  ⚠️ Meld

 16. Eens WFvN komt nog bij dat de vader van Theo een hele goede uitspraak had: “Ik heb Theo zeer regelmatig gezegd dat hij sommige uitspraken misschien wel kon doen maar niet HOEFDE te doen”.
  Mbt nodeloos kwetsen en provoceren.


  ⚠️ Meld

 17. joop:

  @marianne dus je probeert t zeggen dat ze hem wel voor zijn kop mogen schieten lekkere uitspraken wat je hier doet. en dick wat is er mis met joden slaat totaal nergens op wat je uitkraamt je lijkt zelf wel een halve linkse fascist

  Zoals Dick ook al zegt: je hebt de pik op Dick en mij nou eenmaal blijkbaar, dus verdraai je maar even heel makkelijk wat ik schrijf…

  Ik heb het helemaal niet over een kogel door wiens hoofd dan ook.
  Dus zeg maar waar ik dat beweer, dan bied ik je meteen mijn verontschuldigingen aan.

  Het is niet iedereen gegund goed met woorden te kunnen gooien zoals deheer Wilders en joop zo goed denken te kunnen. Menigeen is het gewend van zich af te slaan, een rotte tomaat te gooien of in het ergste geval een kogel door iemands hoofd te schieten.

  Maar de meesten zijn gelukkig niet zo raar. De meesten proberen het uit te praten op een normale manier. Wanneer je je niet aan die regels wilt houden, zoals joop of meneer Wilders, dan moet je niet gek opkijken als je daarop op welke manier dan ook maar aangevallen wordt.
  En dan moet je zelf die consequenties dragen, is mijn mening en niet de kosten aan een ander (in dit geval dus de staat) doorspelen door beveiliging vergoed te krijgen.

  Dus joop: misschien vind jij ook wel dat je beveiliging van de staat verdient door je opmerkingen hier op de weblog, maar dat ben ik dan niet met je eens. ;D


  ⚠️ Meld

 18. @ Joop: jij had het niet zo op de multiculti-samenleving. Op deze link van het rechtse (toch soms leuke Geenstijl) vind je vast wat mensen met dezelfde gedachten.

  http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/08/amsterdam_kent_meeste_national.

  Ik vind het wel iets om trots op te zijn. Amsterdam is namelijk LANG niet de stad met het meeste heibel (criminaliteit, overvallen, moorden etc.). Wat jou betreft zou er zeker per stad een max. moeten zitten aan het aantal buitenlanders. Hoeveel nationaliteiten zou jij maximaal toestaan in jou droomstad?


  ⚠️ Meld

 19. iedere keer wordt het weer gegooid op vrijheid van meningsuiting…

  wanneer beseffen mensen nu eens dat het beledigen van mensen (waar ze dan vervolgens niet de verantwoording voor willen dragen) niks met vrijheid van meningsuiting te maken heeft.

  n.b. geldt ook in zekere zin wel voor een zekere joop op het forum hier.


  ⚠️ Meld

 20. Ik zit even te kijken waar je vandaan haalt dat het op vrijheid van meningsuiting gegooid wordt. ‘Voorstanders’ van G.W. en/of P.F. en/of T.v.G. zie ik het niet zeggen. Ik (tegenstander van bovengenoemde heren) heb het wel aangedragen maar zeg hetzelfde als jij….. hoewel….. ik heb het niet goed gezegd; Dick heeft me wel goed begrepen gelukkig; ik heb staan:

  Dat neemt niet weg dat hij vrij was van alle zonden

  Ik bedoel dus te zeggen dat meneer zelf vooraf onaangename dingen gezegd heeft.


  ⚠️ Meld

 21. Inderdaad makkelijk “vechten” voor het vrije woord achter de beveiliging tegen een vijand die ze zelf verzinnen.
  Krijg ik ook een beveiligingsteam als ik een woonwagenkamp oprij en meedeel dat het maar eens afgelopen moet zijn met dat gekampeer? Wat zou de politie zeggen? Meneer dat lokt u toch zelf uit?
  Geert komt er achter dat ik een christen ben en dan?
  Dan moet mijn bijbel ook maar verbrand worden omdat er ergens een passage staat waarin je kunt opmaken dat dit vanuit mijn geloofovertuiging gebeurt is.
  Daarna worden er rallies op de woonwagenkampen georganiseerd waar het elke zondag het bij de kerk raak is.
  En Geert? Ja, die zit te genieten van de angst die we elkaar inboezemen DIE HIJ HEEFT AANGEZET.

  P.s. Even voor de azijnzeikerts en onze ongefundamentalist Joop: Nee, ik heb geen hekel aan woonwagenbewoners, dit is puur een voorbeeld. En verzin eens wat anders als: ons land gaat naar de klote, want eigenlijk zijn we een beetje bang voor wat we nog niet zo goed kennen” Misschien staan sandalen je juist heel goed!


  ⚠️ Meld

 22. Wat ik een beetje mis in de discussie en wat Yildrim ook aanhaalt is wat de beveiliging kost. Zwolle maakt zich druk om twee ton voor de Librije maar Wilders wordt voor meer dan een miljoen per jaar beveiligd. En dat betalen wij met z??n allen. Misschien is het dan een idee dat hij niet constant olie op het vuur gooit?

  Voor de rest: als je een ruzie wilt oplossen zul je toch ooit met elkaar in gesprek moeten. Als de moslimraad Wilders uitnodigd voor een gesprek en hij weigert met de woorden ‘met die mensen valt niet te praten’ vind ik dat ronduit laf. Overtuig ze dan maar.  ⚠️ Meld

 23. @rutger vooral eens met dat laatste deel. =John John van Boven? Mooi geschreven!
  Gezellig bezoekje ook van “lezer van dit topic”. Dan is dat de winst, een nieuwe bezoeker. Kan me nl niet heugen dat hij of zij eerder wat gepost heeft.
  Ga verder kijken naar de wanprestatie van Oranje.


  ⚠️ Meld

 24. als we geen miljoen zoals rutger stelt betalen voor iemand als wilders hebben we helemaal geen rechts geluid meer. als we dat niet meer hebben krijgen we nog meer yildrims en andere van dat soort figuren in onze besturen op landelijk en lokaal nivo en dan gaat het ons een veelvoud kosten en ik voorzie zelfs een bankroet want juist door rechts beleid zijn we eindelijk van die onophoudelijke stroom gelukszoekers af en moeten we alleen nog de problemen zien op te lossen met de groepen die we er niet meer uitkrijgen. dat kost al genoeg met name in de grote steden zie wat er in overvecht is gebeurd


  ⚠️ Meld

 25. @beren b.
  Ik vind het regelrechte onzin dat dat miljoen nodig is om figuren als Wilders hun gebrabbel te laten horen. Snuiters als hij KOSTEN alleen maar geld.
  Wat betreft die stroom gelukszoekers, helaas zijn er meer dan genoeg Nederlanders die ook het geld graag zien binnenstromen zonder ervoor te werken (wordt volgens mij ook in de hand gewerkt door linkse partijen).
  Maar geef mij maar een stroom gelukszoekers die willen werken dan een stel luie autochtonen die op mijn belastingcenten teren terwijl ze gewoon kunnen werken maar het vertikken (geldt uiteraard niet voor alle mensen met een uitkering).
  Groepen die er van mij uit mogen zijn nietwillende allochtonen maar OOK nietwillende autochtonen!! Verder zal het mij een biet zijn wie er in Nederland woont. Een gekleurde maatschappij vind ik verder totaal geen probleem. Vorm een positieve bijdrage aan de maatschappij en je bent goed bezig toch? Allochtoon of autochtoon, maakt niet uit (bovendien, wie houdt er nou niet van een lekker broodje shoarma, een pizza, een flinke bak bami, een lekker bord roti of wat kip madras)


  ⚠️ Meld

 26. Ik ben er voor om de christelijk/joods/humanistische traditie in de grondwet als dominante Nederlandse cultuur vast te leggen. Grenzen stellen aan je eigen cultuur is iets anders dan conflicten met andere culturen oproepen. De Koran heeft m.i. niet meer recht dan op te roepen tot moord dan niet-religieuze geschriften; dat zou haaks staan op de scheiding van Kerk en Staat. Verbieden hoeft van mij niet, maar een proefproces tegen de verspreiding van de Koran zou ik een goede zaak vinden. En ja, de Bijbel is onze eigen cultuur; een heel ander geval. Mag dat tegenwoordig niet meer?!


  ⚠️ Meld

 27. Nou ja! Je hebt het over spreiding tussen kerk en staat, maar een proefproces om de koran te verbieden zie je wel zitten? Je gaat er al van uit dat de koran oproept tot haat en moord? Ik vind het humanisme wel passen bij de nederlandse cultuur ook om het feit dat we een sociale welzijnstaat zijn.
  Kijk de geschiedenisboeken er maar op na. er is bijna geen land ter wereld waar een nederlands schip niet heeft aangelegd. Niet altijd iets geweest om trots op te zijn, want wij hebben ook veel landen geplundert om zijn rijkdommen om het vervolgens aan andere landen weer af te staan. Dat is wel een hele andere discussie, omdat die contactlegging met andere culturen meer uit een winstoogmerk bestond, maar toen was er geen sprake van dat we niks met het buitenland te maken wilden hebben? Wie waren er toen de gelukszoekers vraag ik me dan af? Vanuit die ervaringen en contacten zijn er ook nogsteeds plekken op aarde die nederlandse tinten hebben. Maar het nederlandse volk was en is in iedergeval niet wereldvreemd. En nu gaan we ons geloof christelijk en joods vastleggen in onze grondwet? Waarom, waar ben je bang voor? Cultureel erfgoed en geloof dien je over te dragen aan je opvolgende generatie. Waarom denk je anders dat de kerken leegstromen op dit moment? Het word niet meer overgedragen en dus moeten we het maar vastleggen voordat het te laat is? Weer zo’n typische opmerking gemaakt vanuit angst En dan nog eens iets: Waarom is de achtergrond van Volkert van der G. niet binnenste buiten gekeerd en uit zin verband getrokken? Nee, dat is een psychopaat en die groep treehuggers distansieren zich van hem omdat zijn actie niks met hun te maken heeft. Dat word dan gelijk geslikt als zoete koek door de media. Waarom kunnen we mohammed B ook niet als een psychopaat zien ipv de hele moslimgemeenschap als terroristen?


  ⚠️ Meld

 28. Sjoerd heb je de Koran wel eens gelezen?
  Wil je graag een land als Iran worden? Met cultuurpolitie die controleerd of ik niet stiekem de Koran lees of een hoofddoek draag? Behandel andersdenkenden zoals jij zelf behandeld wilt worden, dan kom je een stuk verder.
  Dat staat trouwens ook in de bijbel 😉


  ⚠️ Meld

 29. Ik denk dat hij de bijbel net zo min kent als de koran.
  Ik vraag me ook af of Sjoerd wel eens gehoord heeft van de kruistochten…. Dat was een gezellige, christelijke bedoening zeker? Christelijk was het wel, tenminste…. het werd voor het christelijke geloof gedaan maar gezellig was het zeker niet.
  Dus: ook de bijbel verbieden dan maar….. als je dan toch bezig bent ‘foute boeken’ uit te bannen, pak het dan goed aan.


  ⚠️ Meld

 30. geen bijbel, geen koran en zeker ook het partijprogramma van Wilders niet gelezen, dat komt niet echt overeen met zijn retoriek en one-liners…
  maar breng je stem vooral uit op een partij die je eigen belangen niet vertegenwoordigd en wees gerust bang voor iedere man met een baard en een jurk.

  kortom… luister niet, maar lees! En vel daarna je oordeel of de beveiliging van een populist een miljoen mag kosten.


  ⚠️ Meld

 31. @ joop, och eigenlijk best een leuk grapje 😉 Als ik zoveel vrienden had moest ik zelf maar eens de politiek in…..Tot die tijd heeft de linkervleugel van de PvdA mijn stem.

  Jij hoeft trouwens toch niet te twijfelen waar je op moet stemmen? Je bent een echte aanhangert van gebleekte Geert lijkt me.

  @ Jasper, je punt is me niet helemaal duidelijk. Is het mogelijk je nader en helderder te verklaren?


  ⚠️ Meld

 32. De joods/christelijk/humanistische cultuur heeft in Nederland zijn nut ruimschoots bewezen; waarom zou je daar niet voor mogen kiezen?! Ik heb op zich niets tegen de islam, maar als belangrijke culturele zuil zie ik die helemaal niet zitten. Ik denk mede ook omdat ik er niet mee ben opgegroeid, maar dat mag toch?!
  Een proefproces tegen de verspreiding van de Koran is iets anders dan verbieden, want de rechter zou per geval ook een boete op kunnen leggen. Dominantie van onze eigen cultuur wil ook niet zeggen dat er geen ruimte meer zou zijn voor de islam, maar wel dat die aan perken gelegd kan worden, en dat is mijn bedoeling.


  ⚠️ Meld

 33. Sjoerd, inderdaad je kent het niet dus zie je het niet zitten. En jouw interpretatie van nut uit een geloofsovertuiging begrijp ik ook niet echt? Kan je dat eens verder uitleggen?
  Ik kan ook nog wel wat voorbeelden noemen die vroeger achter de gesloten kerkdeuren gebeurden en dat was nog heel normaal nog niet zo heel lang geleden. Dat trekt na verloop wel bij dus waarom zou dat met het islamitische geloof niet zo kunnen gaan?
  Dat trekt wel bij omdat we , dan noem ik het toch maar even, de incest en buitenechtelijke kinderen zien als excessen in het christelijke geloof. En zo moet je die doemdenkende imamen en extremisten ook zien. Niet elke moslim denkt dat wanneer hij een bomgordel om doet hij in de hemel komt.
  Als je eens verder kijkt in de wereld en dat is best lastig denk ik als je al oordeelt over iets waar je niet mee bent opgegroeid zul je zien dat de islam nog niet zo gek is hoor. En dat er in de Koran een heleboel overeenkomsten met de bijbel zijn. Maar dat ga ik je niet verklappen. Dat moet je zelf maar eens bekijken.
  En volgensmij heeft iedereen die vrije keuze qua. geloof toch ook al zonder de dominante vastlegging? De islam is al een belangrijke culturele zuil in de wereld net als het christelijke geloof en het hindoeisme en boeddisme dus daar ben je al een beetje te laat mee.
  En sjoerd, begrijp ik nu van jou dat wanneer je een boete ergens voor krijgt het niet pers?© verboden is?
  En wat is in jou ogen het aan perken leggen dan van een geloof? Daar ben ik wel benieuwd naar.
  Ik vind Zwolle een van de mooiste steden op het gebied van de multiculturele samenleving. Er is van alle geuren en kleuren wel iets aanwezig en het mooie is dat volgensmij alle culturen wel met elkaar omgaan. Ben ik best trots op als blauwvinger zijnde en onze wilde joop ook wel een beetje.


  ⚠️ Meld

 34. @john: Ik sluit niet uit dat de islam hier bij gaat trekken, maar ik vraag me af wat voor nut dat heeft. We zitten in Nederland al ruim 5 jaar over die islam te emmeren; ik vind het een soort betuttelmanie. Het interesseert me helemaal niets; ik vind de islam een saaie, dooie bende.
  Ik zie met lede ogen aan dat Nederland steeds conservatiever wordt, en de islam speelt daarbij een belangrijke rol. Moet Nederland een opleidingsinstituut voor andere culturen worden?! Nee, dank je, ik heb wel wat beters te doen. Als je toch perse andere religie’s hier wil hebben, dan w.m.b. liever wat hindu’s, buddhisten of taoisten. We zitten hier in ons eigen land te vervreemden, want het gaat kwa antallen erg hard. Volgens het CBS in 2050 1,6 miljoen meer moslims en 1,2 miljoen minder autochtone Nederlanders dan nu. M.i. een zeer slechte zaak. Hartelijk bedankt, john.


  ⚠️ Meld

 35. Ok sjoerd, jammer dat je zo beredeneerd. ik snap nu ook waarom je die vergelijkingen trekt. Je beredeneerd naar wat de media je voorschrijft net zoals zo velen. Eerst wat roepen, maar als het onderbouwt moet worden is het jouw zaak niet en hou je je liever bezig met wat anders.
  De boedisten en taoisten en hindoes zijn wel welkom tot dat er in het nieuws bekend word dat zij ook hun minpuntjes hebben.
  Iedereen heeft het plaatje van een dalai lama met een lotusbloem al mediterend op een rots voor zich daar is toch niks engs aan? De halleluja roepende mannen in lange gewaden?
  Misschien weet jij het niet, maar bij de hindoes gooien ze zoutzuur in het gezicht van meisjes als een man hun afwijst of ontrouw is geweest. Enig idee hoeveel meisjes daar in de prostitutie zitten en blijven omdat ze alleen als vrouw geen rechten hebben?Of staan ze met een groep langs de rails met zakjes benzine om een brandende trein nog even een stapje sneller te laten verbranden.
  En zo heeft elke cultuur en geloofovertuiging wel wat.
  Het is aan ons om er voor te zorgen dat deze excessen niet in Nederland gebeuren. Gebeurt dat wel dan hebben we een rechtsysteem die afrekend met deze psychopaten. Voor de rest verdiend iedereen een kans in onze maatschappij. Onze cultuur bevat een natuurlijke rem gemaakt vanuit onze normen en waarden. Uit fatsoen doen we bijvoorbeeld bepaalde handelingen niet en kunnen we er van uit gaan dat zonder iets af te spreken mensen wel begrijpen wat we bedoelen. Soms ook wel non-verbale communicatie genoemd (joop, zoek maar even op). In andere culturen zijn er ander normen en waarden en word nonverbale communicatie anders ge?¯nterpreteerd. In een multiculturele samenleving is het dus van belang dat we elkaar even een moment geven om elkaar te begrijpen. Angst staat de mogelijkheid om elkaar de ruimte te geven om elkaar te leren kennen in de weg. Dus hoe langer je er tegenin blijft gaan hoe langer het duurt voordat de angst weg gaat. En als je het zelf al goed hebt en iemand komt hier om het ook goed te hebben waarom gun je die persoon hetzelfde geluk niet? Alsjeblieft sjoerd, doe er wat mee zou ik zeggen!


  ⚠️ Meld

 36. ja dickie dat dacht ik al dat je van delinke klets bent en ook van de pvda nee wees trots op wouterje en consorten alles beloven maar krijgen ho maar


  ⚠️ Meld

 37. Waarom eigenlijk altijd mensen tegen elkaar opzetten en problemen benoemen die er niet zijn. Laat iedereen lekker in zijn/haar waarde en probeer mensen zoveel mogelijk gelijk te behandelen.
  De vraag was hier:
  -wat kost beveiliging
  -is ie zelf schuldig aan zijn situatie
  -liggen zijn uitspraken binnen de grenzen van de wet
  -moeten er maatregelen worden getroffen om: ,,normloze uitspraken die de verhoudingen in onze samenleving op scherp zetten” tegen te gaan?

  Vind ik nog niet zo’n gekke vraag….
  ⚠️ Meld

 38. @ jhonno helaas is de multiculturele samenleving mislukt als jij denkt dat het nog steeds werkt dan ben je nog dommer dan ik dacht .zelfs de heren in den haag geven dat toe, maar ja jij leeft in het rustige zwolle en komt denk ik nooit uit je iglo .  ⚠️ Meld

 39. @john: Gaarne niet voor mij denken en praten, want dat vind ik onbeschoft. Ik heb het niet over de islam, want die interesseert mij op zich nix, maar over de *grote* *aantallen* moslims, die met zijn allen de culturele macht in ons land aan het overnemen zijn. Vandaag een Turkse minister, morgen de sharia; van Donner mag dat in ieder geval. Nogmaals: volgens het CBS in 2050 1,6 miljoen meer moslims en 1,2 miljoen minder autochtone Nederlanders dan nu. Hartelijk dank daarvoor.


  ⚠️ Meld

 40. @ joop, ik reageerde slechts op de uit de klauw gelopen reactie en plaatste mijn vorige post in een poging weer bij het onderwerp te komen. Dat was volgens mij dus:

  -wat kost beveiliging van Wilders
  -is ie zelf schuldig aan zijn situatie
  -liggen zijn uitspraken binnen de grenzen van de wet
  -moeten er maatregelen worden getroffen om: ,,normloze uitspraken die de verhoudingen in onze samenleving op scherp zetten” tegen te gaan?  ⚠️ Meld

 41. Oh sorry sjoerd, ik dacht dat je het had over het verbieden van de koran?Hou dan ook eens op met je opzich heb ik er niks mee, maar….
  Voor de rest voeg je nog weinig toe, en denk ik dat je samen met joop ook bang bent voor de *grote aantallen*, maar goed ze zijn er al en in 2050 nog veel meer dus wat ga je doen? In je schuurtje schuilen met joop? Verhalen ophalen uit de de goeie ouwe tijd? Toen moslims nog alleen de vuile klusjes mochten opknappen en absoluut niet in het parlement konden belanden? Of ga je samen eens kijken wat verschillende culturen voor elkaar kunnen betekenen?


  ⚠️ Meld

 42. jhon straks mag jij in een schuurtje gaan zitten want dan zitten ze in jou iglo.
  en daar bij de inbreng van jou commentaar is ook nog niet erg van ja daar kan ik wat mee ,veel geblaat maar weinig zinnigs. maar de problemen in dit land kijk er maar lekker na en laat het een ander maar opknappen. harwerkende allochtonen niks geen probleem mee ,criminelen en gelukszoekers gelijk de grens over  ⚠️ Meld

 43. @ joop, jouw tekst laat aan duidelijkheid niets te wensen over anders

  straks mag jij in een schuurtje gaan zitten want dan zitten ze in jou iglo

  Maar ik vind het onderhand wel aardig goed zo, om ff op de toppic terug te komen…..ik vind de vragen van de dissidente SP-er zo gek nog niet. En jullie?


  ⚠️ Meld

 44. vragen die kant nog wal raken allen beetje gestook tegen geert wilders dat kunnen ze allemaal wel maar oplossingen ho maar linkse opvreters


  ⚠️ Meld

 45. @john: Je kunt misschien goed opschieten met je buren, en wilt ze toch niet in je huis hebben wonen. Zo heb ik niets tegen de islam, maar wil ik moslims niet in die grote aantallen in mijn land hebben. Lijkt me goed begrijpelijk, en niet moreel verwerpelijk.
  @joop: Ik ben het met veel opvattingen van Wilders niet eens, maar met andere weer wel. Ik vind dat hij met die dominante Nederlandse cultuur in de grondwet een goed punt heeft.


  ⚠️ Meld

 46. Sjoerd dus als ik het goed begrijp is het doel mensen te dwingen de Koran niet meer te lezen en daardoor geen moslim meer te zijn?

  Een moslim in de politiek wil nog niet zeggen dat we hier volgens de sharia moeten leven. Ik snap werkelijk niet dat mensen zo bang zijn voor moslims en de Koran.
  Vergelijk het eens met een Christen. Ook niet elke Christen gaat elke zondag naar de kerk. Zo heeft ook elke moslim zijn eigen manier van geloven. Ze zijn het echt niet allemaal met elkaar eens.


  ⚠️ Meld

 47. @joop; steek toch geen energie in dat linkse spul hier op weblog. de meesten zullen wel een of ander overheidsbaantje hebben. die linkse prietpraat hier kun je wel op blijven reageren maar dit soort volk heeft alle tijd dus ben je er nooit klaar mee


  ⚠️ Meld

 48. beren b. doe toch eens normaal man! Je hoeft het niet met andere mensen eens te zijn maar misschien zijn ze wel realistischer dan jij.
  Denk er eens over na hoe je het voor elkaar kan krijgen wat Wilders wil.
  Je kunt mensen die hier geboren zijn toch niet het land uitzetten want ze horen hier. En dat ze een andere opvoeding hebben gekregen dan jij en ik maakt ze nog geen vijand. In het land van hun ouders worden ze al aangekeken als vreemden, soms zelfs als geldboom. En dan gaan wij hier ook nog eens lopen zeiken dat ze hier niet horen? Ik ga echt niet ontkennen dat er mensen bij zijn die ik ook wel de grens over zou willen schoppen maar het gros van de mensen is gewoon normaal net als jij en ik.
  Wat Wilders nu doet met zijn uitspraken is ook deze mensen aanvallen en deze mensen doen niets verkeerd tenzij je moslim zijn verkeerd vind.
  En dat is het gevoel wat Wilders mij geeft met deze uitspraken. Hij wil elke moslim het land uit en dat kan alleen als je oorlog maakt of een genocide in gedachten hebt want hoe krijg je anders mensen die hier geboren zijn het land uit?
  Dat kan toch niemand willen?
  Het ergste van alles vind ik nog dat als je achter Wilders staat je dus moslims dus wel de sharia willen invoeren en kwaad in de zin hebben helpt.
  Want moslims die twijfelen net zoals veel mensen hier aan moslims twijfelen kiezen dan misschien uit angst eerder de slechte kant van de uitleg van de Koran.


  ⚠️ Meld

 49. Zeg Beren B, hoet weet jij nou of ik links of rechts ben of dat ik een overheidsbaantje heb?

  Je moet niet alle mensen over 1 kam scheren!!!


  ⚠️ Meld

 50. helaas… zo is beren b…

  alle moslims zijn slecht…
  en iedereen die het daar niet mee eens is is links.

  in ieder geval wel een vrij duidelijk wereldbeeld, helaas niet al te realistisch.


  ⚠️ Meld

 51. Feitenrelaas Joop, daarmee geef ik geen mening. Dit was de 3e en daarna volgde de 4e.
  Maar ik moet zeggen dat ik dat geschrijf over hr. Y. ook aardig zat ben ondertussen. Verwacht wel dat hij bij een landelijke verkiezing best eens behoorlijk groot kan groeien.


  ⚠️ Meld

 52. @alibi: Het gaat erom dat de Koran o.a. op zou roepen tot moord, en ik vind niet dat de islam daar meer recht op heeft dan iedere andere niet-religieuze willekeurige burger. Dat zou niet overeenkomstig de scheiding van Kerk en Staat zijn.
  Het gaat mij om een proefproces, zodat de rechter daar eens een uitspraak over doet, en misschien blijft het gewoon bij een boete.
  De Bijbel vind ik een fundamenteel ander geval, omdat ik die deel van de Nederlandse cultuur uit vind maken. Wie daar juridische energie in wil steken kan echter ook gewoon zijn gang gaan, maar daar ben ik zelf helemaal geen voorstander van.  ⚠️ Meld

 53. Och sjoerd,
  Waarom betrek je dan de koran er dan bij? Wat jij eigenlijk zegt is dat niemand op mag roepen tot oorlog. Daar zou dan een rechtzaak of een boete voor moeten gelden. Daar kan ik deels in komen, maar maar waarom kies jij net zoals Geert er voor om alleen een stuk uit de koran te citeren waaruit je dat op zou kunnen maken? Nogmaals, niet elke moslim gaat er vanuit dat de wereld gedomineerd moet worden door de islam. Ook in de koran staat namelijk dat ieder recht heeft op zijn eigen geloof, maar dat word niet gezegd. Gaan we straks de dominees ook op de korrel nemen? Ohnee, die krijgt een vrijbriefje van jou omdat die ergens apart samen met de joodse(tuurlijk, de shabbath en besnijden ook maar ergens in de wet vastleggen?) een uitzondering hebben en zich daarop kunnen beroepen???
  De koran is straks ook een onderdeel van de nederlandse geloofscultuur. Mooi toch? Laat onze tolerantie en open vizier een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld waar elke godsdienst bestaansrecht heeft.


  ⚠️ Meld

 54. aaaaaaaaaaaaahahahah dickie hoe gek ben jij dan? ga ff een fanclub voor die Y (laten we m maar zo noemen)oprichten. in nederland noemen we dat een doodgeboren kind. volgend jaar issie weer van groen/links of zwart/rechts en jij slingert er maar achteraan. een normaal mens zou er misselijk van worden.


  ⚠️ Meld

 55. Sjoerd je kan een boek niet aanklagen. Je kunt wel mensen aanklagen die het boek zo intepreteren dat er gerechtvaardigd geweld in welke vorm dan ook kan worden gebruikt. Je kent vast wel de zaak van de moord op Theo. Dus wat jij wilt dat hebben wel al in Nederland.


  ⚠️ Meld

Reageer