Taal van het Hart & Vurige drakenverhalen

Zwolle – Maart Dialectmaand, en Maart Vertelmaand. Verteltheater De Verhalenboot combineert deze twee maandthema’s in haar Open Vertelpodium van woensdag 12 maart. Om 20.30 uur kan het publiek gratis komen luisteren naar een schrijverscollectief en een vertellerscollectief. Je moerstaal is de taal van je hart.  In de Kop van Overijssel heeft schrijftalent zich gebundeld. Zes schrijvers lezen voor uit eigen werk. Deze maand wordt ook Wereldverteldag gevierd, met als thema Monsters en Draken. Vertelcollectief Pluimage vult 45 minuten met de prachtigste drakenverhalen. 

Er is ongelooflijk veel schrijftalent in de grote regio rondom onze stad Zwolle. In deze maand van de moerstaal komen zes schrijvers uit de Kop van Overijssel voorlezen en vertellen uit eigen werk. Ze In de Noord-West Oaveriesselse Schrieverskring. Daarin werken ze samen om de streektaal te behouden en te promoten. Ook stimuleren ze elkaar om in hun eigen dialect schrijven en laten dat graag horen. Verhalen uit deze streek, in het Nederlands en in het dialect. Zie ook www.facebook.com/ NoordWestOaveriesselseSchrieverskring.

 

Monsters & vooral Draken – Vertelcollectief Pluimage

Try out van een grotere voorstelling. Het verhaal van de draak Fabiaan, de laatste draak op aarde. De Gele Draak, over een klein jongetje dat op bijzondere wijze een weerwolf vangt. De draak van de brullende bergen, over een lieve prinses en een kille prins. De Vuurbergdraken, over één eenvoudige monnik die een heel koninkrijk redt uit de klauwen van de zeven Vuurbergdraken. Pluimage bestaat uit (oud-)cursisten van De Vertelacademie. Cat, Frédérique, Janneke, Susan en Wil treden in wisselende samenstellingen op. De voorstelling wordt ook gespeeld in de Nooterhof op 23 maart. Zie www.wereldverteldag.nl 

NB: Bij uitzondering wordt dit open podium op de tweede woensdag gehouden. Volgende week staat geheel in het teken van Wereld Verteldag. www.wereldverteldag.nl : op en rond 20 maart worden allerlei activiteiten georganiseerd in Zwolle, Nederland en daarbuiten. Op de website staan alle activiteiten vermeld. 

Artikel delen:

Reageer