Wereldkampioene boksen Lucia Rijker naar Zwolle

Zwolle – Op dinsdag 18 maart 2014 geeft Lucia Rijker, wereldkampioen boksen en kickboksen, een gastles bij vechtsportschool Tabonon in Zwolle. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom als ze meedoen aan de gastles. Rijker wil graag vaker richting het noordoosten van het land komen om ook hier mensen de kans te geven om deel te nemen aan een seminar. De gastles bij Tabonon is een opstapje hiervoor. 

Lucia Rijker is wereldkampioen boksen en kickboksen geweest. Op haar vijftiende is Lucia begonnen met kickboksen, waarin ze uiteindelijk vier verschillende wereldtitels won. Daarna verlegde ze haar focus naar het gewone boksen waarin ze twee wereldtitels behaalde. Ruim 23 jaar heeft het leven van Lucia in het teken van de vechtsport gestaan. In deze tijd heeft ze al haar bokswedstrijden gewonnen. De enige keer dat ze verloor was een demonstratiepartij tegen een man. Naast Lance Armstrong en Tiger Woods werd Lucia Rijker genomineerd voor ‘thoughest Athlete of America’. Naast haar bokscarrière maakte Lucia  ook carrière als actrice. Ze speelde achtereenvolgens in de documentaire ‘Shadow Boxers’, de film ‘Rollerball’, de televisie series JAG en the L Word.

Als trainer/coach was ze te zien in het programma ’Veronica’s Fightmaster’. Het hoogtepunt in haar acteer carrière is vooralsnog haar rol in de hooggewaardeerde film ‘Million Dollar Baby’ van regisseur Clint Eastwood. De film won 4 oscars. Naast haar eigen rol was Lucia Rijker ook technisch adviseur en trainde ze hoofdrolspeelster Hilary Swank. Al meer dan 12 jaar is Lucia Rijker boeddhist en ze is cum laude afgestudeerd aan ‘The University of Living Life’.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer