Publicatie gemeente Zwolle alleen nog digitaal

Zwolle – Vanaf 2017 wordt het voor de overheid verplicht om de formele communicatie met klanten digitaal te doen. Dat betekent voor Zwolle o.a. dat een deel van de publicaties (bekendmakingen) die nu in De Peperbus staan digitaal moeten worden gedaan. Het college van Zwolle heeft besloten dit per 1 januari 2015 te gaan uitvoeren. De publicaties worden aangeboden in het digitaal Gemeenteblad via www.overheid.nl met de invoerapplicatie “Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP)”. Gebruikers kunnen ‘alerts’ instellen zodat ze automatisch een e-mail krijgen als er publicaties verschijnen. Voor personen die niet over digitale informatie kunnen beschikken wordt een papieren inzage/afhaal versie verzorgd bij het Informatiecentrum in het Stadskantoor. 

 

Op dit moment publiceert de gemeente Zwolle haar publicaties "op papier" op de pagina’s in de Peperbus en in andere papieren uitgaven zoals de Gemeentegids. Deze informatie is digitaal beschikbaar, maar voor wat betreft de formele bekendmakingen voldoet deze wijze niet aan de eisen die de wet daaraan stelt. Daarom is binnen het Programma Dienstverlening gekozen om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de publicaties van de gemeente Zwolle vanaf 1 januari 2015 alleen nog digitaal te doen, op een manier die aansluit bij de eisen die de wet daaraan stelt. Hierbij is inzichtelijk gemaakt welke besparingen digitaal publiceren voor de gemeente Zwolle kan opleveren (verdwijnen gemeentepagina’s Peperbus), en hoe alle inwoners van Zwolle kunnen (blijven) beschikken over de gemeentelijke informatie.  Door de digitalisering kan een structurele besparing worden gehaald van € 104.595 in 2015 tot € 138.356 vanaf 2018. Een overgangsperiode van 3 maanden wordt aangehouden om te klant te laten wennen aan de digitalisering.

 

Het tweede en derde kwartaal van 2014 wordt door de gemeente Zwolle gebruikt om de digitalisering in te voeren en daarover te communiceren. Om digitaal bekend te kunnen maken moet door de Raad een verordening worden vastgesteld. De raad wordt daarom in het tweede of derde kwartaal van 2014 gevraagd deze verordening vast te stellen. In het laatste kwartaal van 2014 zal een overgangstermijn gelden waarin de publicaties zowel digitaal als op papier worden gedaan. Vanaf 1 januari 2015 worden de publicaties dan alleen nog digitaal gedaan.  

Artikel delen:
Reacties 7
  1. We krijgen de Peperbus toch al maanden niet meer bezorgd, dus waarvoor die nog gedrukt wordt is mij een raadsel (de sloten in Zwolle zullen er waarschijnlijk vol mee liggen 🙁

  2. Niet iedereen heeft een computer en om nou taxi vervoer te regelen om gemeente nieuws te halen is iets teveel van het goede, of niet soms.

  3. Eindelijk! Via alerts moet je makkelijk kunnen zien wat er bij jou in de buurt gebeurt. Nu moet je hele pagina’s doorworstelen.

  4. …tja, het is de nieuwe tijd “papierloos”
    Ik ben benieuwd of ik straks toch informatie ga missen omdat ik een krant nu eenmaal anders lees dan een beeldscherm – ga niet overal een alert voor instellen – volgens mij wordt je dan overladen.

Reageer