Open dag bij De Werkelaar

Zwolle – Op 11 maart opent De Werkelaar haar deuren  voor belangstellenden. In deze week van Zorg en Welzijn kunt u een blik achter de schermen nemen. De Werkelaar is een gezamenlijk project van de RIBW, de WEZO en Frion. Door samen te werken proberen deze drie instellingen de ingrijpende bezuinigingen het hoofd te bieden.

persfoto_3.jpg 

De zorg moet vanaf volgend jaar een kwart op haar uitgaven bezuinigen. Een monsterbezuiniging van vele miljarden. Hoe houd je de zorg dan toch overeind? Een van de manieren is door samen te werken. Dan heb  je minder overheadkosten, minder personeel en minder gebouwen nodig. De Werkelaar is een goed voorbeeld van efficiënt samenwerken. Elke euro die aan zorg wordt uitgegeven wordt hier maximaal benut.

Werken aan werk

De Werkelaar helpt mensen met een achterstand of handicap in hun zoektocht naar een betaalde baan. In deze tijd van grote werkeloosheid biedt de Werkelaar ook werklozen de kans om in hun werkritme te blijven, door ze vrijwilligerswerk aan te bieden. Jobcoaches zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om mensen bij bedrijven te plaatsen. Lukt dit, dan komt dat vaak omdat ze bij de Werkelaar extra competenties hebben aangeleerd. De Werkelaar maakt mensen zo aantrekkelijk mogelijk voor de arbeidsmarkt.

Gevarieerd werkaanbod

De Werkelaar kent meerdere afdelingen en biedt tal van soorten werk aan. Ook opent de Werkelaar op meerdere plekken in de stad kleine werkplaatsen en rijden er klussenbussen rond. Werk wordt verricht tegen een concurrerend tarief. Binnen de Werkelaar staat niet de beperking centraal, maar de mogelijkheden die iemand heeft om te werken. 

Open dag

Dinsdag 11 maart kan iedereen een kijkje nemen op de Werkelaar en ervaren hoe zorg in de toekomst vorm wordt gegeven; namelijk actief, efficiënt en daadkrachtig.

De Werkelaar is geopend voor publiek van 10.00 tot 15.00 uur. U bent van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op www.werkelaar.nl

De Werkelaar

Curieweg 16

8013 RA Zwolle

Tel. 038 – 46 70 510

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer