Programma festival ‘Voor de Pet’ compleet

Zwolle – De Verhalenboot raakt een snaar met haar nieuwe festivalserie ‘Voor de Pet’. De tweede editie van dit kleinste festivalletje van Zwolle staat voor de deur: Lente Voor de Pet. De programmering is online! Vrijdag 28 maart tot en met zondag 30 maart vindt het publiek aan de kade op de Thorbeckegracht een authentieke nomadentent en een romantisch theatertje op een schip, een vuur, verhalen en muziek. Alle artiesten staan te vertellen en te musiceren ‘voor de pet’. Het publiek geeft na elke voorstelling wat het hem waard is geweest, niets meer én niets minder.

Voor de Pet wordt met nul euro georganiseerd. Alle faciliteiten worden via ruilhandel verkregen en de festivalmedewerkers draaien bar en publieksbegeleiding op vrijwillige basis. Een prachtconcept, dat eind december met veel bijval werd onthaald in Zwolle. Daarom hebben initiatiefnemers Kitty Peetoom en Rob Bults van De Verhalenboot in Zwolle besloten ermee door te gaan. Rond elke seizoenswisseling wordt een ‘Voor de Pet’ gehouden. Info en programma op www.deverhalenboot.nl/voordepet en www.facebook.com/voordepet.

ind maart is het de beurt aan Lente Voor de Pet. De programmering is bekend en staat online. Aangezien er zonder budget wordt gewerkt, zal de publiciteit zo veel mogelijk plaatsvinden via de facebookpagina en de website, gecombineerd met een enkel geprint postertje. Een nobel streven. De artiesten krijgen hun waardering van het publiek, in de vorm van applaus en een bijdrage ‘in de pet’. Een prachtige nieuwe manier van economie bedrijven. Zwolle gaf gul de vorige festivaleditie. Het publiek is klaar voor deze manier van crowdfunding. Aan de programmering zal het niet liggen. Die is rijk en voor iedere doelgroep aantrekkelijk.

Programmering
Zowel voor volwassenen als voor jonge en oudere kinderen is er wat wils. Denk aan de voorstellingen ‘Ronja de Roversdochter’, ‘Hoe Arthur koning werd’ en vertellingen van oude Noordse mythen uit de Edda en ‘Verhalen over Verleiding’. Muzikaal gezien steekt De Verhalenboot zoals altijd in op oorspronkelijkheid, op roots. Harvest, Esther Groenenberg, singer-songwriter van het jaar 2012 Rogier Pelgrim, Hubble Orkestar, Muppetstuff. Ze staan allemaal garant voor heerlijke swingmomenten. De kleine kindertjes kunnen genieten van de ‘Sneeuwwitje Meespeelvoorstelling’, het kinderconcert ‘Beesten Feesten’ of de ‘Spannende Wereldsprookjes’ van Donderelf. 

Hieronder vindt u het complete tijdschema en daaronder de omschrijving per artiest. 

Vrijdagavond 

19.30 Akoestische pop van Harvest

20.30 Oeroude Noordse verhalen I (volw. en 10+) – Donderelf

21.30 Singer-songwriter Rogier Pelgrim

22.15 Verleidelijke verhalen (volw) – Mia Verbeelen 

23.00 Harvest 

 

Zaterdag 

14.30 Beesten Feesten (kinderconcert) van Muppetstuff

15.15 Spannende sprookjes (5+) – Donderelf 

15.15 Hoe Arthur koning werd (10-110) – Jordy Roeten en Nico van Lent

16.15 Ronja de Roversdochter (8+) – Mia Verbeelen

17.15 Popliedjes van zangeres-pianiste Esther Groenenberg (en een hapje)

 

19.15 Verhalenboot Lentekoor

19.45 Oeroude Noordse verhalen II (volw en 10+) – Donderelf 

20.30 Popliedjes van zangeres-pianiste Esther Groenenberg 

21.30 Verleidelijke verhalen (volw) – Mia Verbeelen

22.30 Akoestische folk/blues/jazz van Muppetstuff 

 

Zondag 

13.00 Akoestische rootsmuziek van Hubble Orkestar

14.00 Ronja de Roversdochter (8+) – Mia Verbeelen

14.00 Sneeuwwitje meespeelvoorstelling (3+)

15.00 Hoe Arthur koning werd (10-110) – Jordy Roeten en  Nico van Lent

16.00 Akoestische rootsmuziek van Hubble Orkestar

 

Over de artiesten: 

Harvest 

Harvest speelt al meer dan 25 jaar liedjes uit 100 jaar popmuziek. Aanstekelijke meezing-liedjes door oude rotten. Charmant, humoristisch, muzikaal. Gitaar, contrabas, accordeon/piano, banjo, zang en drums. Genieten! 

Oeroude Noordse verhalen I (volw en 10+) – Theater Donderelf

Mythologie uit Noord-Europa. Authentieke vertolking van oeroude verhalen uit de Edda, het heldenepos van de Scandinavische landen. Donderelf, dat is verteller Philip van der Zee, begeleid door Theresia van der Zee op de Keltische harp. Over Nornagest de skald (de bard van de Germanen), over hoe Loki zijn hoofd verloor in een weddenschap en het verhaal over Sigurd de drakendoder.  

Singer-songwriter Rogier Pelgrim

Met zijn opvallende en eigenzinnige stemgeluid krijgt Rogier Pelgrim menig publiek stil. Zijn pakkende, melancholische liedjes voeren je mee naar een wereld vol verhalen en avonturen. In januari kwam zijn eerste album ‘Roll the Dice’uit. Belangrijke inspiratiebronnen voor hem zijn Damien Rice, Johnny Cash, Sufjan Stevens en Glen Hansard. Rogier won in 2012 de grote prijs van Nederland en de prijs voor Beste Singer Songwriter van Nederland. Een liedjesschrijver met een grote liefde voor het vertellen van verhalen. 

Verleidelijke verhalen… (volw) – Mia Verbeelen

Heeft u zich ooit afgevraagd wanneer het allemaal begonnen is; dat spel van verleiding en aantrekking tussen man en vrouw? De Vlaamse vertelster Mia Verbeelen neemt u mee naar het begin der tijden, toen man en vrouw net geschapen waren en elkaar nog niet ‘ontdekt’ hadden. Onder het waakzaam oog van De Grote Maker ziet u hoe verlangen en hunkering geboren worden. Maar soms komt de lokroep uit een andere wereld dan de onze. Uit de betoverende wereld van de Schotse ‘Fairies’: een onschuldig, maar eigenwijs jong meisje slaat alle waarschuwingen in de wind en gaat naar het verboden bos. Daar raakt ze in de ban van Tam Lin, een elfenman. Maar twee wezens uit verschillende werelden, kan dat wel samen? Mia ontrafelt dit mysterie graag met haar publiek. 

Spannende wereldsprookjes (5+) – Donderelf

voor 5+ (ca.40 min). Verhalen uit Zweden en Rusland. Het wondersprookje De Toverpot, het Russische verhaal over Wasselissa en de Baba Jaga met haar huis op kippenpoten en hoe het komt dat de hazen een spleetje in hun lip hebben gekregen…

Sneeuwwitje Meespeelvoorstelling (3+)

Geschminkt worden en meespelen in de sneeuwwitjevertelling? Dat kan! De vertellers uit de Talentstroom van De Verhalenboot brengen een interactieve versie van dit oeroude sprookje van het meisje met het haar zo zwart als ebbenhout, dat de vergiftigde appel opeet die haar stiefmoeder haar geeft. De dwergen zijn ontroostbaar… 

Ronja de Roversdochter (8+) – Mia Verbeelen

Het hartverwarmende jeugdboek van Astrid Lindgren wordt hier op onovertroffen wijze verteld door de Vlaamse vertelster Mia Verbeelen. Ronja de roversdochter is het wereldberoemde boek over het meisje Ronja, dochter van de roverhoofdman, die de toorn van haar vader trotseert om vrienden te zijn met Birk, de zoon van de grote rivaal van haar vader…Een vertelling vol spanning, avontuur en bovenal….vriendschap. 

Beesten Feesten – kinderconcert Muppetstuff 

Programma met kinderliedjes door de aanstekelijke formatie Muppetstuff. Over het uiltje dat niet durft te vliegen, het varkentje dat in de modderpoel poept en de vlinder die vriendjes maakt. Lekker meezingen en dansen bij PappaPauw!  

Hoe Arthur koning werd (volw. en 10+) – Jordy Roeten en Nico van Lent

Twee vertellers, oud en jong, Merlijn en Arthur. Gebaseerd op het beroemde verhaal van de jonge jongen Arthur, die met hulp van Merlijn voorbestemd werd om de grote koning te worden van Brittannië. Een project van twee meerjarige vertelopleidingen: Talentstroom De Verhalenboot en De Vertelacademie. De regie is gedaan door de regisseurs van beide scholen: Rob Bults en Raymond den Boestert.  

Oeroude Noordse verhalen II (volw en 10+) – Theater Donderelf

Mythologie uit Noord-Europa. Vlammende vertolking van oeroude verhalen uit de Edda, het heldenepos van de Scandinavische landen. Donderelf, dat is verteller Philip van der Zee, begeleid door Theresia van der Zee op de Keltische harp. Over Gedonder met Thors hamer en Hoe Odin zijn oog offerde in ruil voor wijsheid….  

Muppetstuff

Vier mannen die zich niet laten vangen in één stijl. Publiekslieveling Muppetstuff bezingt het leven in een mix van opzwepende, swingende en gevoelige folk, jazz, blues en hot club de France. Van eigen werk tot pareltjes uit de geschiedenis. Gitaar, contrabas, viool, drums. Voor vanavond met toevoeging van Nathan op klarinet. Van ballade tot swing, van jig tot Django.  

Esther Groenenberg

Talentvolle zangeres en liedjesschrijver. Lichtvoetige, humoristische, warme en ontroerende liedjes met een tweede laag. In 2008 werd ze bekend door haar YouTube-hit ‘Oh meisje’ (meer dan 1,4 miljoen keer bekeken). Snel volgden optredens bij De Wereld Draait Door en ‘Mooi! Weer de Leeuw’. In 2011 maakte Esther het album ‘Overstroom’. Momenteel werkt ze aan een nieuw album, geeft ze les en toert ze met de vrouwenband The Bluebettes en het muzikale project A Tribute to Carole King and James Taylor. 

Hubble Orkestar

Akoestische roots, balkan, swing, van straatmuziek tot wereldmuziek. Hubble Orkestar is een feestje. Gewapend met gitaren, driestemmige zang, accordeon en trompet, gedragen door contrabas en een loeistrakke ritmesectie, openen ze de aanval op jouw muzikale hart. Bij het publiek zeer geliefde band met originele tunes en een scherpe blik op de wereld; pakkend en dansbaar. Get Hubbled!

Verhalenboot Lentekoor

Samen zingen is LEUK! Daarom is er het Verhalenboot Koor. Twee keer per maand wordt er op de boot gerepeteerd door hen die houden van zingen (vrije inloop voor ieder, bijdrage aan de dirigente). Op elk Voor de Pet-festival laat het koor een paar liedjes horen. 

Artikel delen:

Reageer