Verhalendag Jij vertelt

Zwolle – Op 20 maart, wereldverteldag, organiseren Jij & Overijssel en de Creatieve Coöperatie een verhalendag van 15.00 tot 22.00 uur. De entree is gratis. ’s Middags nodigen verhalenvertellers, schrijvers, creatieve ondernemers en inspirerende projecten uit Zwolle jou uit om je eigen verhalen te vertellen.

 

Dit is storytelling met persoonlijke aandacht en betrokkenheid: naar elkaar luisteren. ’s Avonds is de finale van de wedstrijd voor het beste authentieke verhaal van Overijssel. Tot 10 maart kunnen Overijsselaars hun verhaal nog insturen. Meer info:www.jijenoverijssel.nl/jijvertelt.

DE VERHALEN VAN ZWOLLE: 15.00 UUR

De dag na de verkiezingen zijn mensen van harte welkom om hun verhalen over het leven in Zwolle te delen. Na de politieke verhalen nu tijd voor de eigen verhalen. Een middagprogramma om te ontmoeten en naar elkaar te luisteren. Je kunt aan de slag  gaan met je eigen authentieke verhalen met stopmotion, lifewriting, de dromenvanger, vertelcafé, het grijze goud en burgerinitiatieven. Met medewerking van Hilke ten Duis, Zwolle in Transitie, Lydia Kramer, Noaberschap 3.0, Marieke van Bolderen en vele anderen. Neem je laptop, tablet, ipod of schrijfboekje mee.

 

SAMEN ETEN: 18.00 UUR

Aanschuiven en eten wat de pot schaft. Gewoon al kletsend verhalen delen of je laten raken in het inspiratiediner. Jouw bijdrage voor de maaltijd: €10,-. Contant betalen. Alleen mee-eten door te reserveren, uiterlijk 17 maart via info@creatievecooperatie.nl.

 

FINALE VERHALENWEDSTRIJD: 19.30 UUR

Vijf genomineerde verhalen op het podium, de muziek achter de verhalen, de crème de la crème van authentieke verhalen in de jury. Wat is het beste authentieke verhaal van Overijssel? Wat is het belang van eigen verhalen voor de samenleving en de overheid? Een eerbetoon aan alle mensen die hun verhaal willen delen. 

 

JOUW VERHAAL TELT!

Wat gebeurt er met de verhalen die mensen ’s middags vertellen? Deze dag is in de eerste plaats een ontmoetingsplek waar je kunt leren over eigen verhalen. Daarnaast willen we de verhalen die jullie 20 maart vertellen ook verzamelen en bundelen. Dat doen we niet in opdracht. Dat doen we met elkaar, als betrokken inwoners en projecten van Zwolle.

Deze verhalen krijgen een plek op de website Jij vertelt. Daar kan iedereen naar ze luisteren of ze lezen. We willen ze verder brengen door ze te gebruiken voor een advies over burgerinitiatieven in Zwolle samen met i-workspace, voor de kantelbijeenkomst met Jan Rotmans op 3 april door Zwolle in Transitie, ze op te nemen in het project Noaberschap 3.0 en aan te bieden aan de onderhandelaars van het Zwolse college. Want we geloven dat jouw verhaal telt. 

Artikel delen:

Reageer