Berkum ontvangt strijdbaar Staphorst

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen streekgenoot Staphorst, een ploeg die al maanden lang volop punten pakt en altijd voor elke meter strijd levert.

“Ik kijk uit naar die wedstrijd want wij hebben een goede periode achter de rug. Uit hebben we het vaak moeilijk bij Staphorst maar thuis zijn wij vaak de wat betere ploeg geweest, dus ik ben benieuwd hoe we er nu tegen zo’n goede tegenstander voor staan,” kijkt Berkum-trainer Roeland ten Berge vooruit.

Staphorst begon dit seizoen dramatisch en de ploeg van coach Jan van Raalte bungelde zelfs een paar weken onderaan in de Hoofdklasse C. Daarna herpakten de Staphorsters zich echter uitstekend en werd er een imponerende opmars ingezet, waarbij het al weer vier maanden (!) geleden is dat de ploeg verloor. Tussendoor zat wel een onverklaarbare zeperd in het bekertoernooi van het District Noord, want daar werd Staphorst vorige maand na een remise en een slecht genomen penaltyreeks uitgeschakeld door tweedeklasser Broekster Boys. In de competitie werd de draad vervolgens echter gewoon weer opgepakt met winst tegen SC Genemuiden (1-4) en VVOG (2-0). In die laatste wedstrijd bleef het lang 0-0 maar in het laatste kwartier zorgde Ferdi ter Avest met twee doelpunten alsnog voor een verdiende overwinning.

Berkum begon ronduit slecht na de winterstop door drie keer achter elkaar te verliezen maar heeft de laatste weken de wind weer in de zeilen. Voor de competitie werd met 2-0 gewonnen van Drachtster Boys en met 1-4 bij DETO Twenterand en ook in de strijd om de Districtsbeker Oost deden de mannen van trainer Roeland ten Berge het goed. Een aantal weken geleden werd in het bekertoernooi met 0-3 afgerekend met Voorwaarts Twello en vorige week bereikte Berkum de kwartfinale van de bekerstrijd door collega-hoofdklasser SDC Putten uit te schakelen. Ook daar bracht een penalty-serie de beslissing, waarin Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis zich onderscheidde door twee strafschoppen te keren.

Staphorst staat op de ranglijst inmiddels in de subtop op een vijfde plek met 32 punten. Berkum staat daar maar drie plaatsen onder maar heeft liefst 11 punten minder dan de tegenstander van zaterdag. De Zwollenaren hebben dan ook zonder meer een overwinning nodig want door de minieme verschillen in de middenmoot betekent verlies waarschijnlijk een ticket richting gevarenzone. “Onze overwinningen van de laatste weken geven vertrouwen in de ploeg, maar er is zeker nog wel een aantal dingen te verbeteren. En Staphorst is gewoon een goede ploeg, dus we moeten goed bij de les blijven,” waarschuwt trainer Ten Berge.

De altijd levendige streekderby Berkum-Staphorst wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Harold van de Ketterij uit Goes, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur zal laten aftrappen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer