Zwolse kinderen uitgenodigd voor jeugdtuin

Zwolle – Alle kinderen van 9, 10 en 11 jaar oud in Zwolle hebben deze week een brief van de gemeente Zwolle ontvangen, waarin de gemeente hen uitnodigt om zich aan te melden voor één van de drie jeugdtuinen in Zwolle. Daar werken kinderen twee keer per week na schooltijd een uurtje in hun eigen stukje tuin. Ze doen dat onder begeleiding van een tuinman en een aantal vrijwilligers. De kinderen zaaien, planten en oogsten hun eigen bloemen en groenten. Ze kunnen alles wat in hun tuintje groeit en bloeit mee naar huis nemen. 

 

Het jeugdtuinseizoen loopt dit jaar van 3 april tot half oktober. Dankzij een uitgekiend teeltplan is er voor de kinderen gedurende het hele seizoen van alles te zien en te doen. In 2013 hebben in totaal 345 kinderen deelgenomen aan de jeugdtuinen. Zwolle heeft drie jeugdtuinen: Tuin Stadshagen aan de Oude Wetering ter hoogte van de molenwoningen, Tuin Aa-landen/ Holtenbroek aan de Pergolesistraat en Tuin Zwolle-Zuid aan de Oude Deventerstraatweg (Oud-Schelle).

 

Meer weten

Kinderen die onverhoopt geen brief hebben gekregen, maar wel mee willen doen of meer willen weten, kunnen bellen met ROVA op het telefoonnummer (038) 427 36 50. Op website www.zwolle.nl/jeugdtuin staat meer informatie over de Zwolse jeugdtuinen. Daarnaast zijn de activiteiten van de tuinen te volgen via www.facebook.com/jeugtuineninzwolle

 

Vrijwilligers 

Jeugdtuinen werken met vrijwilligers. Ook dit jaar hebben de jeugdtuinen nieuwe vrijwilligers nodig die graag buiten bezig zijn en aan kinderen over de natuur mee willen geven. Vrijwilligers helpen de kinderen een paar keer per week, één uur aan het eind van de middag. Groene vingers zijn niet nodig om de kinderen te begeleiden, want er is steeds een professionele tuinman van ROVA aanwezig. Voor meer informatie kan men contact opnemen met ROVA op het telefoonnummer (038) 427 36 50.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Mooi initiatief hoor! Sommige kinderen krijgen haast niets meer mee van de natuur. Er waren , misschien nog steeds wel, kinderen die niet eens wisten waar melk vandaan komt. Succes gewenst alvast.

  2. Zoals e.woud zegt weten ze dan waar het vandaan komt. Onze kinderen hebben vorig jaar ook een tuintje gehad en staan nu al te springen tot het weer begint. Dit moet blijven! (ook al zijn er door de jaren wat minder tuintjes)

Reageer