Minister Schultz van Haegen lovend over Zwolle

Zwolle – VVD Minister Schultz van Haegen ondersteunt het pleidooi van VVD Zwolle om nog meer te investeren in de bereikbaarheid van deze regio. Minister Schultz van Haegen heeft donderdag 6 maart, op uitnodiging van de VVD Zwolle, een bezoek gebracht aan Zwolle. De VVD minister van Infrastructuur en Milieu was hier aanwezig bij de MINI Conferentie Economie & Bereikbaarheid die de lokale partij samen met de Liberale Businessclub Zwolle had georganiseerd.

schultz.jpeg 

Eigen foto

Tijdens deze conferentie ging Lijsttrekker René de Heer samen met de zakenvrouw Marlies van Wijhe in gesprek met de minister van Infrastructuur en Milieu over het belang van bereikbaarheid voor ondernemers in Zwolle . Minister Schultz van Haegen zei hierover: “ Zwolle is al jaren één van de sterkere lokale economieën van ons land. Bovendien is Zwolle één van de grootste knooppunten op het gebied van de infrastructuur. Het is dan ook goed dat VVD Zwolle de bereikbaarheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit knooppunt moet nog beter worden benut.”

Lijsttrekker René de Heer, die de afgelopen periode als wethouder verantwoordelijk was voor economie en infrastructuur zei, over de door Minister Schultz genoemde bereikbaarheid: “De VVD heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in bereikbaarheid en we hebben veel plannen om dat te blijven doen”. “Bereikbaarheid is de basis om kansen te genereren voor ondernemers die Zwolle de sterkste economische regio van Zwolle maken. Op die manier worden echte banen gecreëerd. Daar moet je in blijven investeren.”

Om deze redenen wil VVD Zwolle de komende jaren investeren in de N35, de N340, drukke punten binnen de wijken en de binnenstad. Ook kan de maximumsnelheid op de complete ring volgens VVD naar 70 km/u en moet het Noordereiland als parkeergarage behouden worden.

Minister Schultz van Haegan was donderdag 6 maart aanwezig bij de MINI conferentie. De conferentie vond plaats in de showroom van Dusseldorp MINI aan de vernieuwde Ceintuurbaan.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Ze is lovend over Zwolle en de bereikbaarheid van de regio .Nou dan heeft zeeker nog niet gesproken met de mensen uit stadshagen over de knip.Daar heeft de VVD en met name De Heer nog steeds geen oplossing voor

 2. Al die bezoekjes, ook die van D66 in deze tijd hebben uiteraard te maken met de gemeenteraadsverkiezingen. Als die geweest zijn zie je ze 4 jaar niet meer, en kan politiek Zwolle weer 4 jaar verkiezingsbeloftes breken. Stemmen, waar doe je het eigenlijk nog voor…

 3. Opnieuw beloften van de VVD:

  Werk – in de afgelopen raadsperiode is de werkloosheid opgelopen. Dit kun je toewijzen aan de conjunctuur, maar de VVD beloofd desondanks werk. Hoeveel banen? Wat voor banen?

  Bereikbaarheid – in de afgelopen raadsperiode is de externe bereikbaarheid sterk verbeterd, maar dat is geen direct gevolg van VVD-beleid op gemeentelijk niveau. De Hanzelijn lag al tientallen jaren op de plank en de verbetering van de A28 en Ceintuurbaan zaten ook al in de pijplijn. Tegelijkertijd is de interne bereikbaarheid in de stad (Knip in Stadshagen) waar de VVD de afgelopen 4 jaar wat aan had kunnen doen zoals beloofd, niet echt verbeterd gezien de files in de stad (Wipstrikkerallee, Burg. van Rooijensingel etc.).

  Veiligheid – Het gevoel van veiligheid in Zwolle lijkt mij niet te zijn toegenomen gelet op de politieberichten. Gevolgenbestrijding zoals in Holtenbroek en het scannen van kentekens zullen dit niet doen toenemen. Echter veiligheid is breder dan de kans minimaliseren dat inwoners slachtoffer worden van criminaliteit. Het is ook zorgdragen voor een sociaal vangnet zodat de inwoners niet hoeven te vrezen voor de primaire voorwaarden van een menswaardig bestaan: een (betaalbaar) dak boven het hoofd, voedsel(bank) en kleding.

  Stem deze partij in de raad en het college van B&W en dan weet je dat niet het algemeen belang wordt behartigd, maar het ondernemersbelang. En dan met name dat van het grootbedrijf (Ikea, Hornbach, Sara, Primark) en de lokale vrinden in de projectontwikkeling. Zijn de belangen van het Zwolse MKB de afgelopen periode nu goed behartigd?

 4. @ElRey, met snelle pakken, rappe babbels en prachtige beloftes proberen deze politici mensen te overtuigen om vooral op hun partij te stemmen. De politici zijn in de afgelopen jaren hun geloofwaardigheid compleet verloren. Daar waar in het verleden tegen politici werd opgekeken, worden ze nu vergruisd. Het is in en in triest dat deze groep helaas hardleers is en gewoon op de oude voet doorgaat. Mij bekruipt het gevoel dat ik niet met volksvertegenwoordigers te maken heb maar met gladde verkopers om vooral hun koopwaar aan te prijzen. De grote regeringspartijen zoals VVD en PVDA hebben ons land en de samenleving al genoeg verziekt, laten wij op 19 maart a.u.b. voorkomen dat Zwolle hetzelfde overkomt.

 5. 😀 volgens tante zijn de. VVD en PVDA zeer actief op Weblog Zwolle. Zodra er een onderwerp over deze partijen op Weblog staat en er (kritische) reacties komen, ontstaat er in snel tempo een stormvloed aan algemene acties die er voor zorgen dat de kritische noot snel wordt weggedrukt. Het zou deze partijen sieren om eens deel te nemen aan de discussie en gewoon inhoudelijk te reageren. Kan natuurlijk zijn dat zij inhoudelijk geen wederwoord weten te geven. Bij deze daagt Tante ze uit. Ben benieuwd wie de handschoen oppakt?

 6. Ikea, vd valk, hornbach ect die creëren toch banen? Verder ben ik onvoldoende op de hoogte op een partij te reageren

 7. @ ElRey, Geen enkele partij komt op voor het algemeen belang. Anders hadden we wel af gekunt met 1 politieke partij.

 8. @Dame
  Nee hoor geen typefout
  Van Tante speciaal voor jou de betekenis van vergruisd:
  er alleen maar negatief over spreken
  vb:de popster werd verguisd door de Nederlandse pers
  regelmatig werkwoord: ver-gui-zen
  ik verguis
  jij/u verguist
  hij/zij verguist
  wij/zij/jullie verguizen
  ik/jij/u/hij/zij verguisde
  wij/zij/jullie verguisden

 9. @Tante Nu bood ik je een elegante uitweg en in plaats van die te kiezen, ga je belerend zitten doen met dezelfde fout….:)

  Van Tante speciaal voor jou de betekenis van vergruisd:
  er alleen maar negatief over spreken

  Nee, Tante, dat is de betekenis van verguisd, zonder r dus. Uit de Van Dale de betekenis van vergruisd

  ver·grui·zen (vergruisde, heeft vergruisd)
  tot gruis maken

Reageer