Primeur Hessenpoort met B2B-deelmarktplaats

Zwolle – Op vrijdag 7 maart wordt op bedrijventerrein Hessenpoort een voor Nederlandse begrippen geheel nieuw concept gelanceerd. Tijdens deze bijeenkomst zal
 René de Heer (wethouder EZ gemeente Zwolle) het startschot geven voor de eerste lokale Business-to-Business deelmarktplaats van Nederland.

Rondom deze lancering organiseert Ondernemersvereniging Hessenpoort in samenwerking met Kennispoort Regio Zwolle en Floow2 de bijeenkomst ‘Innovatief ondernemen: de deeleconomie’. De lokale deelmarktplaats is een initiatief van de ondernemersvereniging Hessenpoort in samenwerking met Floow2. Door het introduceren van dit online Hessenpoort-platform kunnen de ondernemers op het terrein efficiënter en duurzamer ondernemen. Delen wat je hebt en zelf niet gebruikt is zowel winstgevend als milieuvriendelijk! De deelmarktplaats maakt het voor bedrijven mogelijk om overwaardes uit te wisselen. Bij veel bedrijven staan dure machines en belangrijke kennis soms op inactief. Dit terwijl een ander bedrijf deze middelen juist goed kan gebruiken. Zonde om hier niets mee te doen!

De deelmarktplaats maakt overwaardes inzichtelijk en brengt daarmee vraag en aanbod bij elkaar. De besloten marktplaats is een project wat goed past bij bedrijventerrein Hessenpoort. Het bedrijventerrein is in ontwikkeling en veel enthousiaste nieuwe bedrijven en ondernemers vestigen zich hier. De besloten marktplaats draagt bij aan de sociale cohesie en de samenwerking tussen ondernemers. Naast kostprijsverlaging en duurzaam ondernemen kan het online platform ook bijdragen aan innovatie en co-creatie.

Artikel delen:

Reageer