Zwolse primeur met nieuwe winkelformule

Zwolle – Op zaterdag 19 april 2014 wordt in Zwolle de derde winkel in Nederland geopend volgens de formule mijnTafel. Deze formule, naar Fins voorbeeld, houdt in dat iedereen in de winkel een tafel kan huren om er nieuwe, zelfgemaakte of tweedehands spullen te laten verkopen. De verkoper heeft daar verder geen omkijken naar. De derde Nederlandse vestiging van mijnTafel is te vinden aan de Vechtstraat 78 te Zwolle.

mijntafel.jpeg 

De formule mijnTafel bestaat al sinds jaar en dag in Finland en is daar een groot succes. De opzet werd in Nederland geïntroduceerd door franchise mijnTafel. Men heeft gezien dat de winkel in een behoefte voorziet. Iedereen die bijvoorbeeld eens goed wil opruimen of een galerie te hoog gegrepen vindt of een extra verkooppunt wil hebben, kan er voor kortere of langere tijd een of meer tafels huren. Voor de huur geldt een vaste prijs en de hele opbrengst van de verkoop is voor de huurder van de tafel.

Uitgelezen locatie
De keuze om met mijnTafel naar Zwolle te komen, was voor franchise organisatie niet moeilijk. “Vind maar eens een pand op zo’n mooie plek”, aldus ondernemer Bart van Steen. Hij is niet over één nacht ijs gegaan en heeft diverse panden bezocht, “maar de Vechtsstraat is uitstekend bereikbaar zodat de klanten gemakkelijk hun spullen kunnen in- en uitladen.”.

Duidelijke opzet
De opzet van mijnTafel is duidelijk en biedt tal van voordelen, om te beginnen voor verkopers. Zij bepalen zelf de prijs van de producten die zij uitstallen. mijnTafel zorgt voor de verkoop en de verkopers krijgen de hele opbrengst ervan. Ze hebben geen contacten met kopers, hoeven niet te onderhandelen en hebben geen problemen met de betaling. En ze kunnen van alles verkopen: tweedehands en nieuwe spullen, maar ook wat ze zelf hebben gemaakt, bijvoorbeeld schilderijen, keramiek of wenskaarten.

Gezellige winkel
“Ook voor de kopers zijn er veel voordelen”, aldus Bart van Steen. “mijnTafel is een gezellige winkel waar je van alles onder één dak vindt. Je hebt geen last van opdringerige verkopers en je kunt alles op je gemak uitzoeken en bekijken. Alles heeft een duidelijke, vaste prijs, die meestal lager is dan elders. Er is een speelhoekje voor kinderen, er zijn twee paskamers als je kleding wilt kopen en er is koffie en thee verkrijgbaar.”

Groen en sociaal
Volgens Bart van Steen mijnTafel zo veel mogelijk een groene onderneming zijn: “We bevorderen het hergebruik van spullen en dragen zo bij aan de ontlasting van het milieu.” En ook een sociale onderneming: “We verkopen de spullen tegen een aantrekkelijke prijs. Bovendien is het winkelmeubilair in de sociale werkvoorziening gemaakt. En de opbrengst van achtergelaten spullen gaat naar een goed doel”, zo legt hij uit. Welkom dus in mijnTafel, vanaf 19 april aanstaande aan de Vechtstraat 78 in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Even zoeken Bantega / Sjinkie 😉

  Openingsactie mijnTafel Zwolle:
  .
  – Huur twee weken een tafel bij mijnTafel voor ?? 25.-
  – Wil u alvast gebruik maken van de speciale kortingsactie,
  ?? klik hier en reserveer een tafel.
  – In week één en twee worden 3 gratis tafels verloot onder de
  ?? eerste huurders. Dit houdt in dat je spullen twee weken lang
  ?? gratis kunt verkopen.

  Website: http://zwolle.mijntafel.nl


  Maak melding

 2. Frankrijk, Duitsland of Australië. Landen waar je zo een garage uitverkoop kan houden. Bord in de tuin en verkopen maar je eigen producten.

  Hier mag het niet volgens de wet. Daarom houden dit soort goed bedoelde initiatieven mij tegen om er aan deel te nemen….


  Maak melding

 3. ??? Geert??? Omdat iets anders in 3 andere landen wel mag, wil je hier niet aan deelnemen??? De kromheid van deze redenering gaat mijn pet te boven.


  Maak melding

 4. Te veel regels in Nederland in tegenstelling tot de willekeurige drie genoemde landen. De economie gaat ook een stuk beter in deze landen…

  Hier moet je een vergunning aanvragen of een tafel huren. Je moet elkaar wel aan het werk houden…  Maak melding

 5. a la Geert: In Duitsland mag je 200 op de autobahn, hier niet. Dus ik ga niet meer fietsen. Er gaat een hele wereld van nieuwe logica voor me open.


  Maak melding

 6. Eng h?, dat mensen niet hetzelfde denken? Grote jongen dat je het op de man speelt.

  Als ik in Duitsland had gewoond, kocht ik een snelle auto. Hier niet….  Maak melding

 7. klopt vd berg, maar ik geloof dat het toch ook goed is duidelijk te maken wanneer iemand onzin aan het rondtoeteren is. Geert zal ik niet overtuigen dat snap ik.


  Maak melding

 8. Bericht door Geert, op 7 maart 2014 13:23
  Eén. Eén positief kwartaal vergelijken met de rest van de economie. smilies/sad.gif

  Wat een Geert? :D:D:D


  Maak melding

 9. Geert, ik ben aardig en geef je een kans,

  Geef toe dat je onzin schrijft en dat bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland een sterker groeiende economie dan Nederland hebben?
  Zo ja, dan respecteer ik dat.


  Maak melding

 10. @vdberg

  Je maakt mij eerst uit voor een PVV’er. En nu wil je aardig zijn en mij een kans geven? En het willen respecteren? Waarom moet ik respect van jou krijgen terwijl je mij probeert te beledigen?

  Je wilt lezen wat je wilt lezen. Ik schrijf nergens wat je bedoelt in je laatste reactie. Nergens.

  Je hebt het te respecteren. Of je het leuk vindt of niet. Fijne avond verder.  Maak melding

 11. Nog één keer op de bal dan: Het afgelopen kwartaal ging het dus beter in Nederland dan in Duitsland en Frankrijk. En natuurlijk zijn er kwartalen, wellicht zelfs jaren geweest dat het in Nederland slechter ging. Uiteindelijk gaat het dan natuurlijk om de optelling van alles bij elkaar. Dat heet het Bruto Nationaal Produkt. Per inwoner is dat in Nederland ongeveer 10% hoger dan Duitsland en 20% hoger dan Frankrijk. Nederland is een rijk land in vele opzichten. In alle rijkdoms en gelukslijstjes staan we steevast in de toptien.

  Ik zou het mooi vinden als er dus wat minder geklaagd wordt. Ik zou het mooi vinden als iedereen zich zou realiseren dat je enorm veel mazzel hebt gehad als je wiegje in Nederland stond.


  Maak melding

 12. Gelukkig mag je in dit land ook een eigen mening hebben en dus hoef je niet te worden afgeslacht als je een kritische noot uit!! 🙁


  Maak melding

 13. hahaha, er wordt wat geroepen over een betere economie en dan gaan andere het vergelijken met een kwartaal of het BNP? Wat een vreemde vogels hebben we hier…

  En dan zeggen dat je mazzel hebt gehad dat je in Nederland geboren bent. Ook ik ken landen met betere economieën dan in Nederland en landen genoeg waar het beter leven is dan in Nederland.

  Of is dat ook een afwijkende PVV gedachte?


  Maak melding

 14. Prima om een andere mening te hebben, maar als je die onderbouwd met feiten die gewoon niet kloppen, dan loop je het risico dat daar doorheen wordt geprikt.


  Maak melding

Reageer