Bordeaux Groen en DTG op titelkoers in WRZV

Zwolle – Na Wolters Recycling lijken de eerstvolgende kampioenen te komen uit de 1e klasse maandag en kampioensklasse woensdag van het WRZV Zaalvoetbal.  Zowel DTG en Bordeaux Groen laten niets liggen en scoren er flink op los in hun jacht naar het felbegeerde kampioenschap!

 

Bordeaux Groen begeeft zich als een soort van “tornado” door de WRZV Zaalvoetbalcompetitie. Het is een degelijke, slim en goed spelende ploeg, waar dit seizoen nog geen tegenstander zich heeft gemeld met een goed antwoord op het spel van Bordeaux. Ook het laag geklasseerde YBC wist zich geen raad met de koploper.  In een sportief duel kreeg YBC met 19-6 een flinke “pak op de broek” te verduren. Door deze overwinning lijkt niets of niemand het kampioenschap voor Bordeaux Groen nog in de weg te staan. Runner- up Obtentus lijkt kansloos voor het kampioenschap, maar weet zich ongetwijfeld wel te kwalificeren voor de kampioensavond. De nummer 2 op de ranglijst had weliswaar een lastige avond tegen titelverdediger Krijtje FC, maar wist in een leuk duel toch de volle winst te behalen door met 5-2 te winnen.

Het 3e team wie gaat deelnemen aan het “kampioenenbal” op vrijdag 30 mei moet komen uit het rijtje: Belgische Keizer 2, Van Panhuis. Krijtje FC en de Blazende Veiligheid. Op Krijtje FC na bewezen al deze teams zichzelf een dienst door te winnen van de degradatie kandidaten Vastgoed Dalfsen, Exact en SC PEC Zwolle. 

 

Kampioensklasse Maandag

Het team van Nico Brillen was nog in de race voor de 2e plaats in de eindklassering om zo in aanmerking te komen voor de 2eperiode titel. Het devies was dan wel de resterende wedstrijden te winnen. Subtopper Diaspora was afgelopen maandag de tegenstander. Het was een spannende wedstrijd waar het spel op en neer golfde, maar Diaspora wist toch boven zichzelf uit te stijgen. Nico Brillen met de als altijd goed keepende en meespelende Aidan Scherpbier wist in een spannende duel uiteindelijk niet de broodnodige punten binnen te slepen en verloor met 3-1. Door het verlies lijkt het team van Bola-Lah! 1 de felbegeerde 2e plaats in de competitie in de wacht te slepen. In een spannende en leuke wedstrijd leek Wolters Recycling de eerste punten te laten liggen, maar wist Bola-Lah! –met de goed spelende Romano Luhukay- uiteindelijk de opgebouwde voorsprong niet te behouden. Topscorer Peter Opdam en Andy van der Meyde stelden persoonlijk “orde op zaken” en bezorgden Wolters de winst met 6-11. Het team van Trias is afgelopen maandag gedegradeerd. Ondanks het goede spel en harde werken was Eco Groen Advies gewoonweg te sterk. De middenmoter won met 8-3. Voor de laatste degradatie plaats komen de teams van Rafiki en Roede Vooruit in aanmerking. Beide teams wisten geen punten te behalen, maar lijkt het team van Roede Vooruit met een wedstrijd minder de beste papieren te hebben voor het lijfsbehoud in de hoogste klasse.

 

1e klasse maandag

Met nog vijf wedstrijden te gaan lijkt het team van DTG de beste papieren te hebben om te promoveren naar de kampioensklasse. Deze competitieronde was het team van Bola-Lah! Satu het “slachtoffer” van de koploper en verloor met 19-2. Schildersbedrijf Groen pakt de volle drie punten en blijft hierdoor de nummer twee in de competitie. Het laatste deelname bewijs voor de kampioensavond zal worden verdeeld tussen Streetfeet en Opgezwolle. Beide teams wonnen de wedstrijden en blijven in de race voor de 2e periodetitel. 

 

2e klasse woensdag

Allesoverrechten.nl lijkt de beste kaarten te hebben om te promoveren naar de 1e klasse. Met nog vier wedstrijden te spelen en negen punten voorsprong lijkt concurrent Railion de koploper  niet meer te kunnen inhalen. Middenmoter I4U-Styrinth stelde alles in het werk, maar kwam tekort om de koploper schade toe te brengen en verloor met 5-7. De strijd om de 3eticket voor de kampioensavond blijft spannend, aangezien Railion ongetwijfeld de 1e periode gaat overnemen van de aanstaande kampioen. De teams van Keijl Flevo Holland, The Black Ties, I4U-Styrinth en in mindere mate B&M Futsal maken nog kans op de 2e periode. B&M Futsal deed zichzelf geen plezier door verrassend met 5-3 te verliezen van Le Gong. Keijl verloor het belangrijke duel van concurrent The Black Ties met 6-5. 

 

Voor in uw agenda! 

Maandag 10 maart en woensdag 12 maart staan er weer leuk en attractieve wedstrijden op het programma in de WRZV Sporthallen. De toegang is vrij en u bent van harte welkom om vanaf 18:30 uur de wedstrijden bij te wonen. 

Voor verdere informatie kunt u ons verder volgen op twitter: @WRZVZwolle of Facebook: WRZV Zaalvoetbal en natuurlijk staan alle actualiteiten vermeld op onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl

 

Artikel delen:

Reageer