Zuidvooruitcafé geslaagd

Zwolle – Donderdagavond vond in de Trommel in Zwolle Zuid de eerste editie van het Zuidvooruitcafé plaats. In het Zuidvooruitcafé worden in een informele setting actuele onderwerpen besproken die leven in de wijk. Donderdagavond werd gesproken over de ontwikkelingen op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Omdat veel taken op het gebied van zorg per 2015 naar de gemeente gaan en omdat de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur staan waren vertegenwoordigers van nagenoeg alle politieke partijen uit Zwolle aanwezig om samen met buurtbewoners over dit onderwerp met elkaar in gesprek te gaan.

 

Klaarblijkelijk leven er veel vragen over de WMO ontwikkelingen want de opkomst van buurtbewoners was groot, veel aanwezigen hebben zelf direct met zorg te maken of zijn bijvoorbeeld mantelzorger. Na een korte inleiding van Femmianne Bredewold van het Centrum van samenlevingsvraagstukken over de ontwikkelingen in de zorg gingen de aanwezigen uit elkaar om in kleine groepjes met elkaar in gesprek te gaan. In de groepjes werd onder andere gesproken over;  wat vind je ervan dat begeleidingstaken worden overgenomen door een vrijwilliger en wie zorgt er voor de vrijwilliger/mantelzorger?

Dit leverde boeiende gesprekken op en meer achtergrondinformatie voor de politici die straks nog meer met deze onderwerpen te maken gaan krijgen. Het is in ieder geval duidelijk dat er heel vragen zijn over de ontwikkelingen in de zorg en dat veel antwoorden nog niet gegeven kunnen worden.

 

De organisatie van het Zuidvooruitcafé is mede mogelijk gemaakt door RIBW groep Overijssel in samenwerking met Frion en Interaktcontour.

Artikel delen:

Reageer