Lyrische Hoogstand presenteert videoclip

Zwolle – De Zwolse hiphopformatie Lyrische Hoogstand heeft op 5 maart de videoclip voor het nummer ‘Nu even niet’ gelanceerd. De track is afkomstig van de door Bass ’n Shaw geproduceerde ‘Koning Gewoon EP’ die op 20 maart verschijnt. Het Creatieve Bureau is verantwoordelijk voor de video.

 

{vimeo}88234902{/vimeo} 

Een nuchtere blik, soms confronterend, soms ironisch en vol zelfspot, maar vaak verbazingwekkend open. Dat is Koning Gewoon, de debuut EP van het duo Leon en Xtase. De titel refereert naar de plattelandsmentaliteit die de twee tekent. ‘Wij zijn de beste in het normaal zijn’, zo omschrijven de rappers zichzelf. Het nummer ‘Nu even niet’ is ook afkomstig van de EP. De track beschrijft hoe mensen soms hun verantwoordelijkheden willen ontlopen en hunkeren naar rust.

 

Over Lyrische Hoogstand
Lyrische Hoogstand is een hiphopduo uit Zwolle. Ze maken moderne boombap, gekenmerkt door creatieve wordplays en scherpe punches. Zonder blad voor de mond en met het hart op de tong. In de ruim drie jaar dat ze serieus bezig zijn met muziek, hebben ze in verschillende voorprogramma’s gestaan. Zo openden ze voor de Jeugd van Tegenwoordig, Typhoon, Diggy Dex en K-Liber. In 2014 is er dan eindelijk hun debuutplaat die op 20 maart wordt gepresenteerd. 

Over Bass ’n Shaw

Bass ’n Shaw is een producerscollectief uit Alphen aan den Rijn. Naast de producties voor Lyrische Hoogstand hebben ze onder andere gewerkt aan projecten voor Tastic, MarryMarv en Engel & Just. 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Die 2 komen uit Wezup niet uit Zwolle. Het is wel makkelijk op de naam van Zwolle mee te liften natuurlijk:) Desalnietemind goede plaat! 3 jaar is niet helemaal correct je vindt online nummers van 6/8 jaar geleden haha

Reageer