Voorronde Overijssel Kunstbende in Hedon

Zwolle – Zaterdag 22 maart 2014 is de Voorronde van Kunstbende Overijssel! Ruim 300 jongeren verdeeld over 100 acts laten hun talent zien in de categorieën: Muziek, Dans, Theater&Performance, Taal, Expo, Film&Animatie, DJ en Fashion.

youtube2014.jpg

Het thema dit jaar is "Wordt vervolgd" dus we verwachten veel optredens met adembenemende cliffhangers. De dag wordt officieel geopend door onze únieke regionale Heavy Metal Marching Band ‘Blaas of Glory’. Blaas Of Glory is een hilarische mobiele act die de hardrock terugbrengt tot de absolute essentie.

Gewapend met sousafoon, sopraansax, lyra, banjo, accordeon, akoestische gitaren, snare- en bassdrum en veel meerstemmige zang, blaast deze Heavy Metal Marching Band klassieke songs uit de prehistorie van de hardrock letterlijk nieuw leven in. Te denken aan bewerkingen van The Final Countdown (Europe) en Running With The Devil (Van Halen), of een spirituele vertolking van Highway To Hell (AC/DC). Vanaf 13:30 uur nemen de jonge Overijsselse talenten het Kunstbende podium over. De deelnemers hopen net als hun voorgangers Jan Kooiman, Trijntje Oosterhuis en Claudia de Breij de nieuwe helden te worden in hun categorie. Om erbij te zijn dit jaar, kunnen er kaartjes gekocht worden via de site van Hedon. De acts worden gejureerd door vakkundige juryleden zoals Maudy Alferink, een bekend gezicht in de designers wereld,en ze heeft ook al de nodige ervaring opgedaan. Ze is tweede geworden bij het RTL-5 progamma Hollands best fashion designers. En haar werk is onder anderen te zien geweest in de Cosmo Girl, Grazia, De Stentor en in de Metro en Deniz Wittebol, oftewel Freez , is onderdeel van de Fakkelteitgroep en bracht in 2011 zijn EP “8.6ies” uit. Momenteel werkt hij aan zijn eerste album met producer A.R.T. dat in mei 2014 uitkomt.Daarnaast werkt hij aan een plaat met stadsgenoot Spinvis. Na de optredens van de deelnemers wordt bekend gemaakt wie als eerste prijswinnaars Overijssel vertegenwoordigen in de Landelijke Finale op 03 mei in de Melkweg Amsterdam. Daarnaast winnen de 1e, 2e en 3e prijswinnaars een prijzentas vol met optredens, oefenruimte, vrijkaarten, etc. beschikbaar gesteld door diverse instellingen, organisaties en bedrijven uit de Provincie Overijssel.

Artikel delen:

Reageer