Vintage scoren tijdens Tweede Handzedagen

Zwolle – Op 15, 22 en 29 maart wordt snuffelen in tweedehandswinkels nog leuker. In de 7 Hanzesteden langs de IJssel worden op deze drie zaterdagen de Tweede Handzedagen gehouden. Creatief en duurzaam winkelen met inspirerende activiteiten. In de tweedehandswinkels worden creatieve workshops georganiseerd zoals kleding pimpen, cupcakes bakken of een boekenruilbeurs in tweedehandsboekenwinkels. Met de Tweede Handzedagen stimuleren we hergebruik en een bezoek  aan de Hanzesteden. 

Amelieke van de Lavoir van ‘Das Nouveau Vod’  geeft op zaterdag 15 maart de workshop Zipper Flower maken bij ‘Focus op Kleding’ in Zwolle. Het is helemaal hot om zelf kleding te pimpen. Kapotte ritsen, te heet gewassen wollen truien, een versleten jeans… Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan hergebruikt worden. In de boekenruilkast van de bibliotheek Zwolle  kunnen gelezen boeken worden ingeleverd en omgeruild voor een ander boek. Volg bij Kringloop Zwolle een workshop sieraden maken van radarwielen of van oude kralenkettingen en doe mee aan de ruilkring, ruil uw meegebrachte artikel tegen een ander artikel.

Nog meer leuks op 22 en 29 maart
Op 22 en 29 maart zijn de tweedehandswinkels in de Hanzesteden ook meer dan een bezoek waard.
Pimp tweedehands artikelen met Decopatch papier bij ‘Heppie’, neem zelf een oud bord, kandelaar of een ander artikel mee en schuif aan. Kom kijken bij de modeshow van tweedehands voorjaarskleding bij Terre des Hommes of meld u aan voor een creatieve workshop inpakken met restmateriaal bij Tinkies. Kijk voor alle activiteiten en deelnemende tweedehandzewinkeltjes opwww.hanzesteden.info of download de Hanzesteden App.

Hergebruik
In Nederland produceren we zo’n slordige 500 kilo afval per persoon per  jaar. Gelukkig wordt een groot deel van dit afval gerecycled. Hergebruik van producten is echter een nog beter alternatief dan recyclen. Met hergebruik voorkom je dat goede spullen onnodig weggegooid worden. Wat voor de één onbruikbaar is kan voor de ander een juweeltje zijn! Met de Tweede Handzedagen laten we zien dat hergebruiken niet alleen erg leuk is maar ook duurzaam en goed voor de portemonnee.

Organisatoren
Natuur en Milieu Overijssel is samen met Hanzesteden Marketing  initiatiefnemer voor de organisatie van het nieuwe evenement ‘de Tweede Handzedagen’. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door ROVA, gemeente Zutphen, gemeente Deventer, gemeente Zwolle, gemeente Kampen, Provincie Overijssel en Cos Gelderland.

Artikel delen:

Reageer