SC Heerenveen – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zwolle – Na het gelijkspel tegen N.E.C. neemt PEC Zwolle het zaterdag op tegen sc Heerenveen. In Friesland wordt zaterdag om 19.45 uur afgetrapt. Eerder dit seizoen wist de ploeg van trainer Marco van Basten de onderlinge wedstrijd in Zwolle te winnen. Ook afgelopen weekend wisten de Friezen uit Overijssel terug te keren met een overwinning. In Almelo werd met 1-2 gewonnen van Heracles. De tegenstander van zaterdag is dit seizoen vooral in uitwedstrijden sterk. Zo werden vier van de laatste vijf duels buitenhuis gewonnen. Het scoren gaat de club daarbij gemakkelijk af. Zo staat spits Alfreð Finnbogason met 22 doelpunten bovenaan in het topscorersklassement.

pec_zwolle-heerenveen_1-2__05.jpg

Voor PEC Zwolle is het zaak om na de gelijke spelen tegen Heracles Almelo (1-1) en N.E.C. (3-3) weer eens een driepunter te scoren. Uit de statistieken blijkt echter dat dit zaterdag geen gemakkelijke opgave gaat worden, want PEC Zwolle wist de laatste drie wedstrijden tegen sc Heerenveen niet te winnen. Voor PEC Zwolle trainer Ron Jans heeft deze wedstrijd een mooi tintje aangezien hij voormalig trainer/coach is van sc Heerenveen. Bij de thuisspelende ploeg zit er ook nog een speler met een verleden in Zwolle in de selectie. Dit is oud-aanvoerder van de Blauwvingers Joey van den Berg, die van 2010 tot 2012 bij FC Zwolle speelde en met dit elftal kampioen van de Jupiler League werd.

Vorig seizoen eindigde het treffen in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. In de eerste helft scoorde Finnbogason de openingstreffer, terwijl Daniel de Ridder twintig minuten voor tijd de voorsprong verdubbelde. Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal, scoorde Joey van den Berg vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer. Dichterbij wist PEC Zwolle toen niet te komen. De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Janssen. Hij wordt bijgestaan door de heren Strijker, Vree en Koekoek. Mensen die zondag niet naar Friesland af kunnen reizen, kunnen de wedstrijd live volgen op FOX Sports of via het officiële Twitter-kanaal van PEC Zwolle

Meest recente ontmoetingen; 
4/11/2012 sc Heerenveen – PEC Zwolle 2-1 (Eredivisie) 
8/11/2003 sc Heerenveen – FC Zwolle 1-1 (Eredivisie) 
18/12/2002 sc Heerenveen – FC Zwolle 2-0 (Eredivisie) 
17/10/1992 sc Heerenveen – FC Zwolle 1-2 (Eerste divisie) 
7/9/1991 sc Heerenveen – FC Zwolle 1-2 (Eerste divisie)

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Het moest eens gebeuren; Fernandez gedraagt zich niet….

  PEC Zwolle heeft Guyon Fernandez disciplinair gestraft, omdat zijn wedstrijd- en trainingsinstelling in de ogen van de technische staf onvoldoende is geweest. De clubtopscorer wordt voor het duel met SC Heerenveen van komende zaterdag buiten de wedstrijdselectie gelaten.
  Directe aanleiding is een woordenwisseling tijdens een training deze week. Maar dat was slechts de bekende druppel die de emmer deed overlopen.
  Te weinig met team bezig

  “We verwachten op meerdere fronten meer van Guyon”, legt trainer Ron Jans uit. “In wedstrijden begon hij vaak nog wel goed met druk zetten, maar in de loop zo’n duel werd hij onzichtbaar. En tijdens trainingen leek het erop of hij te veel met Fernandez bezig was, terwijl wij met het team bezig zijn.” Na zaterdag sluit Fernandez weer aan bij de groep. Hij zal zaterdag worden vervangen door Fred Benson.

 2. Kijk die Ron Jans is goed bezig. Die durft wel te straffen als iemand niet functioneert.

  Nu Dhr. Visser nog dezelfde instelling.
  Schorsen die Van Wonderen en Jansen!!!!!!!!!!!!!

 3. Als we hier bij PEC maar niet dezelfde gedoe krijgen tussen de speller en de trainer zoals dat Jans met Dost bij Heerenveen had..

Reageer