Kandidaat raadslid verlaat LWL

Zwolle – Vrijdag maakte de lijsttrekker van de lokale politiekle partij LWL, Willem Lucht, op de eigen website bekend dat kandidaat raadslid Charlotte Stevens de partij heeft verlaten. Stevens, de nummer 7 van de Lijst Willem Lucht staat op de Kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. Er kan dus gewoon op haar gestemd worden.

lwl.jpg 

Oorzaak van het vertrek van Stevens zou het verzoek aan het kandidaat raadslid zijn om deel te gaan nemen aan een debatvond. Toen Stevens zich daar op het laatste moment van terugtrok was voor Lucht de maat vol. Willem Lucht via een reactie op zijn website: "vraag ik 1x aan charlotte of ze mee wil doen aan een vrouwendebat waar geen mannelijke vertegenwoordigers mogen zijn deel te nemen? Zegt ze eerst met veel plezier doe ik mee, en dan weer niet??? dit is niet de eerste keer thomas, maar wel de 4e keer dat ze zich op het laatst terugtrekt en me gewoon laat barsten!!" Er was ook goed nieuws voor de LWL. Het tv programma Man bijt hond komt volgende week woensdag naar Zwolle voor een bezoek aan de LWL. In campagnetijd een opstekertje. Lucht is voor het programma geen onbekende. Hij was er voor een bepaalde tijd de politiek verslaggever en had diverse interviews met landelijke politieke kopstukken  .

Lucht op de website van de LWL: “IVM het vertrek van Charlotte Stevens als bestuurslid van de LWL en het niet verder te laten escaleren van deze zaak heb ik besloten het gastenboek dicht te doen voor onbepaalde tijd. Tot de rust is weergekeerd zullen we even pas op de plaats moeten maken in deze drukke tijd van de vele debatten. Ik had dit graag anders gezien, maar gezien de feiten en de leugens die een eigen leven gaan spelen leken me het beste om even een stop op dit gastenboek te zetten. Liever deed ik dit ook niet, maar het lijkt me beter zo.”

Artikel delen:
Reacties 120
 1. Dat is natuurlijk jammer voor Willem, maar getuigt wel van daadkrachtig optreden. Ook dat is nodig in de Zwolse politiek! Succes Willem.

 2. Tja, als een kandidaat niets voor de partij wil doen, en dat 4x, dan houdt het op natuurlijk, dus ik snap Willen Wel. 4x is dan al veel teveel.

 3. Er zijn wel meer partijen waar mensen hoog op de lijst geen debat doen ,dus zal dit wel niet de enige reden zijn.

 4. Uit betrouwbare bron gehoord,dat Charlotte Stevens zelf op eigen verzoek heeft aangegeven niet meer op de kandidatenlijst te willen staan,lijkt mij toch iets anders als wat hier gesuggereerd wordt dat Charlotte Stevens eruit gezet is.
  Maar het blijft een vreemd zaakje daar.

 5. Charlotte Stevens is het enige bestuurslid dat al jaren reageert op het gastenboek en dit ook modereert. De anderen buiten Willem hebben geen internet en Willem zelf heeft in lange periodes geen tijd omdat hij op de camping zit. Willem Lucht heeft haar eerder ingeruild voor Daphne Eikenaar die 50 euro doneerde. Hij is nu actief, maar heeft de afgelopen vier jaar weinig geïnvesteerd in de opbouw van zijn partij. Hij gooit Charlotte Stevens eruit omdat ze niet alleen naar een debat wil. Die vrouw heeft geen enkele ervaring in het spreken in het openbaar en die moet nu zonder steun van de lijsttrekker gaan debatteren met goedgebekte vrouwen can de andere partijen. Waanzin. Dat kun je iemand niet aandoen.
  Voor iemand die pleit voor meer sociaal gedrag en goede omgang, bakt Willem Lucht er zelf niet veel van.

 6. Wat ik niet begrijp, is hoe er met persoonlijke gegevens (gezondheid en interne zaken) om wordt gegaan door die partij. Tenminste, zoals het daar gedaan wordt, zo ben ik niet opgevoed. Heb ik soms iets gemist? Is dit inmiddels normaal?
  Na een paar pagina’s gastenboek gelezen te hebben weet ik bijvoorbeeld vrijwel precies hoe het met de geestelijke gesteldheid en handicaps zit van leden van de partij. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een politieke partij, die een voorbeeldfunctie dient te hebben? Een voorbeeldfunctie w.b.t. hoe we met elkaar omgaan bijvoorbeeld? 😮
  Even dacht ik dat het allemaal een geintje was, die hele “site” en partij. Totdat ik verder ging Googlen.
  Ik weet niet wat ik van de partij moet vinden. Medelijden? Verdriet? 🙁

 7. Ondanks alles, zijn er nog steeds mensen van plan om op dit rariteitenkabinet te stemmen. En dan heb ik het alleen over gedrag. Dit kun je toch niet serieus nemen voor de gemeenteraad?

 8. Hans van Eijsden en Japser schetsen samen precies het dilemma. De LWL is nauwelijks serieus te nemen en zal als ze in de raad komt voor veel hilariteit zorgen, maar geen deuk in een pakje boter slaan. De club heeft geen enkele toegevoegde waarde, terwijl er veel belangrijke besluiten te nemen zijn de komende jaren. Ik vraag me ook af hoe hij de standpunten van de LWL in de stemwijzer heeft verwerkt, want de vragen daarin zijn niet of nauwelijks in zijn programma terug te vinden. Gelukkig kwam hij bij mij op de een na onderste plaats… 🙂
  Het is op zijn te prijzen dat Willem Lucht zoveel moeite doet om in de raad te komen, en dat recht heeft hij zoals alle Nederlanders, maar het geeft mij een ongemakkelijk gevoel: je wilt hem niet uitlachen, maar kunt hem ook niet serieus nemen. Hij speelt vaak de zieligheidskaart, maar komt tegelijk nogal autoritair over. Zeker zoals hij nu met Charlotte Stevens omgaat.

 9. Ik pleit voor een proeve van bekwaamheid voor mensen die een lokale politieke partije willen oprichten. Politiek is geen bezigheidstherapie. Willem Lucht heeft niets in onze gemeenteraad te zoeken met al die onzin op zijn gastenboek.

 10. Proeve van bekwaamheid, dat is nog niet zo’n raar idee voor raadsleden die door ons allemaal betaald worden. Maar ik vermoed dat er dan heel wat kandidaten af gaan vallen 😮

 11. In een van de zwolse huis aan huis blaadjes staat elke week een vraag die gesteld is aan de lijsttrekkers van de politieke partijen. De antwoorden van LWL geven mij te denken. Weinig subtiel en kort door de bocht. Die gaan het niet redden in de politiek.

 12. Inderdaad laat onze grondrechtelijk gekozen Parlementaire democratie het toe dat ook allerlei vreemde vogels, minder begaafden en klaplopers volksvertegenwoordiger kunnen worden als er een handjevol andere vreemde vogels, minder begaafden en klaplopers bereid is om op hen stemmen.
  En als deze vreemde vogels, minder begaafden en klaplopers dan later wegens ongeschiktheid, misdragingen of frauduleuze handelingen uit de gemeenteraad stappen, krijgen ze nog een prettig wachtgeld mee ook,…. triest!!!

 13. Willem heeft op zijn eerlijheid en oprechtheid na weinig te bieden. Toch zij dit twee eigenschappen waar menig politieke partij niet aan kan tippen.

  Alleen daarom al zou ik op lucht stemmen.

 14. Eerlijkheid en oprectheid? Wat ik ervan gelezen heb op zijn gastenboek is dat meneer ronduit onbeschoft omgaat met een ziek bestuurslid. Fijne reclame voor zijn clubje.

 15. De doorzettingskracht van Willem valt te bewonderen. Voor hem is het jammer dat het functioneren van zijn handlangers en de functie van het gastenboek hem geen kans van slagen geven. Aan beide valt iets te doen, maar na bijna 10 jaar strijd om raadslid te worden lijkt Willem niet anders te willen. Willen zou mannen als Joop van Ommen, Freddy Eikelboom of Wichert aan het Rot aan zijn partij moeten binden, de andere bestuursleden tot vrijwilliger bombarderen en zijn website een facelift laten geven en gedegen beheer toe te passen. Dan zou hij een aardige kans maken. Daarvoor is het helaas te laat.

 16. Waarde weblogvrienden, als lijsttrekker van de LWL ben ik U allen een verklaring schuldig: het is in het verhaal wat weblogzwolle bovenaan heeft staan de zuivere waarheid!!! Charlotte heeft me al 4x in het verleden laten barsten als het er net opaan kwam gaf mevrouw niet thuis en stapte ze meteen op als bestuurslid om een aantal weken erna mij op te bellen en te vragen of ze aub terug mocht komen, zij zou nooit meer weggaan bij de LWL!! Deze geschiedenis heeft zich nu voor de 4e keer afgespeeld en dan is het voor mij ook einde verhaal! Nogmaals: IK heb haar niet aan de kant gezet, zij wilde zelf met alle geweld weg bij de LWL alleen omdat ik 1x van haar gevraagd had deel te nemen aan een vrouwendebat waar geen mannen mochten komen dus dat vond ze eerst prima, maar als puntje bij paaltje komt vlucht ze weg en stapt ze op als bestuurslid!! En ik ben dan nog zo gek geweest haar 3x terug te halen omdat ZIJZELF mij beldde met de vraag om aub weer bij de lwl te mogen komen in het bestuur wat me vaak op commentaar van overige bestuursleden kwam te staan waar ik mee bezig was, ik wilde haar alleen maar helpen, heb alles geprobeerd om haar te helpen tot een succes te maken in de politiek maar dat is dus niet gelukt, dit is echter niet mijn schuld, zoals dit nu door bepaalde lieden wordt beweerd en mij van alles en nog wat uitmaken als een of ander monster, maar ik heb niks verkeerd gedaan, zij is zelf weggelopen en nu voor de 4e keer, dan kunnen jullie toch wel begrijpen dat een verdere samenwerking geen sprake meer is? Wat ik veel erger vind is dat leugens die over mij worden verspreid geloofd worden en ik wordt afgemaakt als een monster en weet ik niet wat. Nogmaals IK heb NIKS verkeerd gedaan, ik kon er nilks aan doen dat charlotte zelf is weggegaan!! Ik hoop dat U beseft dat de bovenstaande versie de ware is en alle leugens zijn eigen leven zijn gaan lijden, niks van waar zijn!! Ik heb charlotte alle kansen gegeven, ben vaak bij haar geweest, heb haar naar de tantarts gebracht en vaker hulp aangeboden om haar naar het ziekenhuis te brengen, dus wat heb ik dan misdaan??? IK zou het echt niet weten. En ik reken dan ook op Uw gezonde verstand om niet in die leugens te geloven die de ronde doen, het is volkomen helder: charlotte heeft me voor de 4e keer laten barsten als het er net op aankwam met als grote voorbeeld het wegblijven bij het live debat wat weblogzwolle 4 jaar geleden hield, zij zou mij toen afwisselen maar ook toen liet ze me zitten en kon ik alles alleen doen.
  wat ik hier neerzet is gebaseerd op de zuivere en eerlijke waarheid!!
  groeten en een prettig weekend weblogvrienden!!
  willem lucht, lwl zwolle.:)

 17. Beste meneer Lucht, Wat heeft de Zwolse kiezer nou aan al die vuile was die u hier buiten hangt.
  U bent als politiek fenomeen al mislukt voordat u al begonnen bent.
  Mijn advies is: Steek er nou verder geen geld en energie in en ga lekker thee rondbrengen bij de oudjes in de Wissel of zoiets, da’s ook heel dankbaar werk

 18. Beste Willem, het is niet netjes om al wat er gebeurd is op je website of hier bij weblogzwolle te vertellen. Wat als iemand dat over u zou doen?? Dat wil je toch niet meemaken?

 19. een graaier minder een graaier meer wat maakt dat uit ze gaan toch daar 4jaar lang zitten belachelijke dingen doen en daarna lekker hun wachtgeld ontvangen… vvd, pvda,cda, of een andere partij, het zijn allemaal dezelfde…
  is er ergens een land in de werled waar het volkje het voor het zeggen heeft??? Nee, precies, dus al die schijtverhallen daar blijven ze eeuwig mee aan de gang….

 20. Geachte heer Lucht, ik heb uw gastenboek wel gevolgd en wat u nu over een ex-beatuurslid naar buiten brengt gaat alle fatsoemsnormen te buiten. U bent ook niet vies van ronduit racistische aanhangers en het is mij een raadsel waarom u denkt politicus te zijn. Waar is de rest van uw bestuur trouwens? Wie zijn die mensen?

 21. Een stukje van het antwoord wat ik vroeg: kennelijk zette Willem Lucht haar te zer onder druk.

  welnu charlotte heeft haar biezen gepakt en is per direkt en op eigen verzoek vertrokken bij de lwl omdat ik gevraagd had of ze aan 1 debat wat alleen door vrouwen mocht worden gehouden deel te nemen!! Dat wilde ze niet en wilde per direkt weg bij de lwl omdat ik haar teveel onder druk heb gezet, nou ja hoe zuur wil je het hebben????? Dit was nu al de 4e keer dat ze op het laatst verstek liet gaan en ze is zelf opgestapt, ik heb haar niet ontslagen zoals sommigen beweren, ze is zelf weggegaan en wilde direkt van de lijst af.
  dat is de zuivere en pure waarheid. Vanavond ging het bij het COC debat uitstekend met de LWL!! Frits, Renee, en ikke lopen alle debatten af en spaarde charlotte al voor alle drukte maar 1 debatje voor vrouwen, kan ze toch wel aan. maar goed dat is een gesloten boek vanaf nu, een terugkeer zal onmogelijk zijn ook al vroeg ze hier 3x zelf om en ik had haar steeds teruggenomen, dat is nu voorbij!!

  En dan de manier waarop hij over het debat op Internationale vrouwen spreekt “maar 1 debatje voor vrouwen”….:o

 22. lig in een deuk om dit lwl gebeuren, wat een vertoning.
  Doet me sterk aan vroeger denken: boer Koekoek en de boerenpartij. :):P

 23. Artikel van die Willem Lucht gelezen. Hetzelfde domme gekakel wat die al 10 jaar achtereen doet, de man heeft zelfs de moeite in die 10 jaar niet genomen om beetje bij te scholen en blijft zijn eigen onzin maar verkopen wat niet te onderbouwen is.
  De burger zit niet te wachten op dit soort types die geen notie hebben hoe besturen werken . Hij denkt met de onzin wat die verkoopt zich te kunnen kwalificeren als politicus.
  Een paar jaar extra scholing voor Willem Lucht en zijn bijeengeraapte bestuur zou beter van pas zijn. Elke letter die aan dat domme clubje gespendeerd wordt is nog te veel.

 24. Nu hebben de schrijvers het hier over onfatsoenlijk, maar ik lees dagelijks onfantsoenlijke reacties hier. Of is er verschil tussen jouw fatsoen en jn fatsoen. Ik lees niks in wl zijn stukje over vuile was, dat is het als je het over prive zaken hebt.

 25. Ik persoonlijk vindt het onfatsoenlijk om als kandidaat gemeenteraadslid wekelijks gebruik te maken van gratis maaltijd voor dak en thuislozen.Lucht is niet dak of thuisloos en komt ook niet in de hoedanigheid als vrijwilliger daar,gezien hij zonder button van medewerker of vrijwilliger aanschuift.
  Lucht beschikt over een caravan waar hij elk jaar enkele maanden vertoeft op de camping de Gerner,ook is Lucht in staat elk jaar een paar weken op een recreatie oord in Zeeland te verblijven,zaken die dak en thuislozen zich niet kunnen veroorloven.Die gratis maaltijden behoren aan die specifieke groep gegeven te worden.

  http://www.vriendenvandeherberg.nl/Herbergkrant nr. 19.pdf

 26. Bericht door Leonardo, op 7 maart 2014 22:06

  Ik pleit voor een proeve van bekwaamheid voor mensen die een lokale politieke partije willen oprichten. Politiek is geen bezigheidstherapie. Willem Lucht heeft niets in onze gemeenteraad te zoeken met al die onzin op zijn gastenboek.

  Een kandidaat moet volgens mij nu al een bewijs van goed gedrag overleggen. (Dus geen strafblad hebben). Verder moet je ook niet willen gaan. Verder moet het toch echt aan de kiezer overgelaten worden. Anders krijg je weer gemopper dat een kandidaat om ondemocratische redenen buitengesloten is. En onderschat de kiezer niet. De LWL heeft de laatste twee keer toch ook geen poot aan de grond gekregen. Het huidige systeem is wat mij betreft wel in orde. Eventueel kun je de kiesdrempel nog wat verhogen, maar daar zie ik ook geen reden toe.

 27. Willem Lucht geeft op eerlijke en openhartige wijze tekst en uitleg over de gang van zaken die tot het vertrek van Charlotte Stevens hebben geleid en daar is niets mis mee.
  Een dergelijke transparantie is bij vrijwel alle andere partijen ver te zoeken, zo niet volledig afwezig.
  De kwaliteiten en capaciteiten van de LWL kandidaat-raadsleden houden inderdaad te wensen over, maar datzelfde kan ook van een deel van de (kandidaat-)raadsleden van de overige partijen gezegd worden.
  Daar komt bij dat er vele (aspirant)politici zijn die dat werk alleen maar doen vanuit carri?retechnische redenen, omdat dat zo interessant staat op hun C.V., of om eventueel gebruik te kunnen maken van een riante wachtgeldregeling.
  Dergelijk gedrag overschrijdt elke fatsoensnorm.
  Dan zie ik toch liever het optreden en de handelwijze van Willem Lucht en zijn LWL die soms ontroerend overkomen, en vaak ook wel lachwekkend, maar toch oprecht en vanuit goedbedoelde intenties.

 28. Vrienden wat een commotie met zulk mooi weer…
  Wat betreft het eetcafe bij Joop van Ommen doe ik daar vrijwilligerswerk en kom er echt niet om te eten zoals hierboven wordt gesuggereerd, dat zijn afgunstige leugens die nergens op slaan.
  waar gaat dit eigenlijk over?? laten we blij zijn dat er nog mensen zijn die het aandurven om in de gemeenteraad zitting te nemen met al die opkomende bezuinigingen niet bepaald een pretje!! Voor deze mensen die hun best proberen te doen hun steentje bij te dragen heb ik groot respect, je moet het maar durven!! Ik ga echt niet om het eten naar de WRZV hallen, gewoon voor de sociale kontakten en de gezelligheid
  meer niet! Ik ben echt wel zo eerlijk om te zeggen dat ik zelf wel eten kan koken dus daar gaat het me niet om, bovendien zitten er bij de WRZV veel LWL-ers en als lijsttrekker hoor je daar gewoon je gezicht te laten zien als je er voor hun bent, zo simpel toch???

  een prettig weekend aan U allen!!
  willem.;)

 29. JeanJacquesRousseau.

  Ik kan het niet zo beschaafd en tranparant vinden dat Charlotte Stevens al eerder het veld al dan niet vrijwillig heeft moeten ruimen, doordat Willem Lucht zonder een normale transparante weg en overleg een nieuwe campagneleider aan heeft genomen , na het wapperen van een 50 euro biljet kwam een nieuwe campangeleider uit de hoge hoed, was de klus geklaard voor Willem Lucht, en nieuwe campange leider gekocht zonder dat er gekeken werd of degene wel geschikt was, de desbetreffende persoon zit en zat in een psyciatrische kliniek tijdens deze benoeming en helemaal niet geschikt bleek te zijn. Het regelmatige wisselen van de wacht in het bestuur van de LWL is niet bepaald een sterke presentatie,Mijn blik op fatsoen en normen en waarden staan dan ook haaks op de wijze hoe Willem Lucht hier mee omgaat.

 30. Nee he,die langspeelplaat wordt gewoon opnieuw afgedraaid op dat gastenboek van de LWL. Zaken intern behandelen snappen ze daar nog steeds niet.

  willem, je weet hoeveel pijn ik heb en je walst er zo over heen. alleen Rogier weet hoe je mij onder druk zette om toch te gaan. zie je mij daar staan met pijn. je accepteert het niet eens!

  Reactie van beheerder
  ik accepteer alles en zeker van jou, ik heb je altijd geholpen en stond altijd voor je klaar en dat weet je ook wel, daarom vroeg ik je ook maar 1 keer uit pure noodzaak omdat het om een vrouwendebat ging waar geen mannelijke debaters bij mochten zijn dat is de kern van het hele verhaal. Weet je nog dat ik je aanbood om je naar het ziekenhuis te brengen?? Je had gewoon geen derden moeten betrekken in dit geschil, dat is onverstandig en lokt alleen maar meer ellende uit. Nee, charlotte: ik heb je altijd gespaard en met rust gelaten, alleen gevraagd om dat ene debat voor me te doen vandaag vanwege vrouwendag, leek me voor jou een leuke uitdaging. maar goed, onze wegen scheidden zich vanaf nu geheel tegen mijn zin in maar ik heb geen zin in al die beschuldigingen die ik door derden naar mij worden geuit wat absoluut onwaar is. Ik heb in jou een sterke vrouw gezien, eentje met het bekkie op de goede plaats maar je moet het wel durven je te uitten en naar buiten te treden, in huis zitten bereik je echt niks mee. Daarbij wilde ik het graag bij laten. Ik gun je echt een beter leven, beter dan mezelf maar als je er zelf niet achterstaat er iets van te maken in de politiek dan houd het voor mij ook een keertje op. Laat ik tenslotte nogmaals duidelijk aangeven: ik heb jouw nooit onder druk gezet.
  dat is gewoon niet waar. Ik heb altijd in jouw goodwill geloofd en heb je altijd met alles willen helpen, maar dan moet je het wel een kans geven, anders komen we nergens.

  willem.

 31. Suze.

  Ik ben bang dat bovenstaande niet zelf door Charlotte geplaatst is,maar door iemand die al vaker op het gastenboek van Willem Lucht actief was en daar hele onsmakelijke en schunnige verhalen over Charlotte plaatste,daar is het bovenstaande verhaaltje niks bij.

 32. -Editted –

  Proeve van bekwaamheid lijkt me zeker een goede oplossing, ik stel voor een medisch onderzoek hier aan toe te voegen. De leden van LWL die ik heb gezien, hebben de meeste aardappels al wel gegeten, hele aparte aardappels overigens ;D

 33. LWL geeft kleur aan de verder saaie gemeenteraadsverkiezingen. Maar meer dan vermaak is het niet. Vanochtend eens het programma doorgelezen, prima tijdverdrijf.

  Lekker door blijven gaan Willem. Hebben we als kiezers tenminste iets te lachen.

 34. Wachtgeld voor gemeenteraadsleden is vorig jaar afgeschafd. En ik denk niet dat we bang hoeven te zijn dat Willem wethouder wordt…

 35. willem ga er voor laat al die zielige mensen maar, vooral die met een speudo naam reageren zoals observer ,zij zijn zielig en niet jij want jij hebt lef wat bij hen ontbreekt

 36. Los van de hele discussie doe ik ook mijn plasje.

  Willem gaat er zitten, Willem doet zijn best en Willem wil wat veranderen. Over zijn standpunten laat ik mij niet uit en d of t fouten erger ik mij evenmin. Maar het is zoooooo makkelijk om op een blogje te roepen wat er allemaal niet deugt.

  De politiek maak je denk ik zelf en het gros van de mensen komt niet verder dan klagen en zeuren. Verander de wereld en begin bij jezelf, dus kom lieve mede-Zwollenaren, ontstijg de kritiek en laat zien hoe het wel moet. Of ken je plaats en geef de mensen die wel doen het voordeel van de twijfel. Of je het er mee eens bent of niet, zij doen iets en jij (en ik) niet.

 37. ontstijg de kritiek, Of ken je plaats en geef de mensen die wel doen het voordeel van de twijfel.

  Dan zou het wel heel erg stil worden op deze weblog.
  Bedenk wel dat dit soort kandidaten die de vrede in hun eigen gelederen nog niet kunnen bewaren straks bijvoorbeeld wel beslissen over de hoogte van jouw gemeentelijke belastingaanslag hoor.

 38. Ik ben het eens met Observer, ik wil Willem Lucht zijn droom niet ontnemen, maar de recente ontwikkelingen laten zien dat zijn “partij” 1 grote puinhoop is. Zo ga je niet met mensen om en dat geeft mij de indruk dat het een onprofessionele zooi is. Ik heb de moeite genomen mij in zijn programma te verdiepen en het bevestigt voor mij het beeld dat die mensen geen idee hebben wat ze roepen. Het is een volstrekt onhaalbaar verkiezingsprogramma. Iedereen mag mee doen aan verkiezingen, maar dit zijn toch wel treurige uitwassen.

 39. Op hoofdlijnen staat het beleid in Zwolle voor de komende jaren
  reeds vast, de nieuwe raad kan hooguit op detail wijzigingsvoorstellen inbrengen.
  Het kan best zo zijn dat LWL verfrissend kan zijn in de politiek in Zwolle.
  LWL neemt, met alle risico’s van dien, tenminste de moeite op Weblogzwolle reacties te plaatsen, van veel andere partijen kan dat niet worden gezegd.
  Doorgaan Willem!

 40. Bericht door Leonardo, op 9 maart 2014 10:17

  Ik ben het eens met Observer, ik wil Willem Lucht zijn droom niet ontnemen, maar de recente ontwikkelingen laten zien dat zijn “partij” 1 grote puinhoop is.

  Niet alleen de recente ontwikkelingen. En daar zit ook de kern van het probleem: ook al doe je nog zo je best om hem serieus te nemen, het schiet gewoon niet op!

 41. Ik voorspel dat als de LWL in de raad komt, de partij ofwel veelvuldig zal schitteren door afwezigheid, of dat ze zonder de stukken te hebben gelezen of hebben begrepen, zich klakkeloos zullen aansluiten bij “een grote broer”. En ook al ligt er veel vast, juist nu staan er ook ingrijpende besluiten op het programma. Besluiten over jeugdzorg, participatiewet, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Dat is op zich al een hele kluif, maar omdat er minder middelen overkomen dan er nu aan wordt besteed, is het nog lastiger. Ik zie geen toegevoegde waarde van de LWL hierin, of het moet de amusementswaarde die sommigen kennelijk nogal belangrijk vinden. Persoonlijk zie ik hem dan liever in de Spiegel optreden dan in de raadszaal.

 42. @Dame, jij verwoord hiermee helemaal wat ook mijn grote zorg is.
  Met populisme kun je geen middelgrote stad zoals Zwolle besturen.
  Ik ben ook niet echt bezorgd dat LWL ook maar één zetel krijgt maar dit soort verkiezingssoaps haalt de politiek in het algemeen zo naar beneden, vind ik.

 43. Ik ben van mening dat LWL-lidmaatschap van de gemeenteraad
  in Zwolle geen afname van kwaliteit gaat betekenen, immers vele huidige gemeenteraadsleden zijn buiten de raadszaal nagenoeg
  onzichtbaar geweest de afgelopen vier jaar.
  Kortom wat mij betreft geen bezwaar tegen de komst van LWL.

 44. Het is een feit dat er geen enkel beletsel is om de LWL mee te laten doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik het gedrag van de VVD in de aanloop naar de verkiezingen op zijn zachtst gezegd wonderlijk vind. Deze gevestigde partij komt ineens met het plan om te investeren in apparatuur om kentekens te gaan scannen. Dit naar aanleiding van de criminaliteit in Zwolle, voor de rest komen ze voor de zoveelste keer op voor ondernemend Zwolle, gezoen het karakter van de partij misschien nog te begrijpen, maar ik mag toch hopen dat deze partij beseft dat in Zwolle niet alleen maar ondernemers wonen, sterker nog de overgrote meerderheid heeft geen eigen bedrijf. Daarnaast word ik erg moe van de wekelijkse borrelpraat van meneer vd Kooy in De Swollenaer. Ook Zwolle ontkomt niet aan keiharde bezuinigingen in de komende raadsperiode, daar hoor ik bij de VVD veel te weinig van. De LWL heeft helemaal niets toe te voegen, maar ook bij de VVD plaats ik mijn vraagtekens, terwijl dat wel een gevestigde partij is.

 45. @Leonardo, ik erger mij met jou ook aan het selectieve opkomen van de VVD voor ondernemers, Winkelketens en Horacagelegenheden.
  Met haar Horecamascotte, Dhr Papje voorop..

 46. Eerlijk gezegd, erger ik me aan alle partijen weleens. Ook valt er veel te zeggen over de kwaliteit van raadsleden. Meer contact met de samenleving, ook buiten verkiezingstijd is 1 van de aspecten, maar ook kritisch vermogen in hun controlefunctie van het college, kennis van financiën etc. Het kan allemaal beter, maar is het écht onder de maat? Ik vind het wel meevallen. Over het algemeen wordt Zwolle goed bestuurd en heb ik vertrouwen in de intenties en redelijkheid van het Zwolse college en de raad.
  De LWL vind ik echter een absoluut dieptepunt. Die club is niet serieus te nemen (en wordt ook door slechts enkelen echt serieus genomen). Alleen goede bedoelingen en doorzettingsvermogen (hoewel ik de drive van Lucht om zich een inkomen te verwerven via het raadslidmaatschap op zijn minst discutabel vind; vergelijkbaar met die Rotterdamse PvdA-raadsleden) is niet voldoende.

 47. Dame ik ben het met je eens dat onze stad zeer behoorlijk bestuurd wordt. Ik heb deze campagne alleen heel sterk het gevoel dat de VVD een Haagse campagne voert ipv een Zwolse.

 48. Gelet op de complexiteit van de dossiers waar raadsleden mee te maken krijgen is het wellicht een idee om de bezoldiging van raadsleden met minimaal de factor 2 te vermenigvuldigen!
  Excellente dossierkennis, die in dat geval dan ook mag worden verwacht, mag m.i. ook wat kosten.
  Als een afgevaardigde van LWL hieraan voldoet dan zie ik geen probleem.

 49. De vergoeding voor raadsleden is hoog genoeg om te gebruiken waarvoor deze bedoeld is. Raadsleden zijn amateurs; het is géén betaalde baan. Er zijn dus geen selectiegesprekken. Wanneer iemand voldoende stemmen krijgt, dan is diegene raadslid. Dossierkennis of niet. Het is aan de kiezer! Dat is het mooie van ons systeem.
  Willem Lucht kan dus de Zwolse “Hadjememaar” worden.

 50. @Dame,

  Raadsleden zijn amateurs

  Dus om een stad (mede) te kunnen besturen heb je geen kwalifikaties, zoals een opleiding, in welke richting dan ook nodig.
  Voldoende algemene ontwikkeling en/of sociale vaardigheden wordt ook niet getoetst?.
  Dus als je voldoende vriendjes hebt kun je jezelf een raadszetel in de wacht slepen?
  Dat is toch rampzalig???
  Ik hoop toch wel dat een blanko strafblad op zn minst vereist is en dat het raadslid in de gemeente zelf woont?

 51. Nee hoor, Observer, zo doen wij dat altijd al in Nederland. Een blanco strafblad is ook geen vereiste. De enige belemmering is dat een rechter je het passief kiesrecht kan ontnemen, maar dat gebeurt zelden.Het is aan de partijen om hun kandidaten te screenen. Mensen die al langer bekend zijn in een partij leveren niet zoveel risico v.w.b. algemene ontwikkeling en integriteit (hoewel daar ook negatieve voorbeelden van zijn), maar juist met nieuwe partijen gaat het nog weleens mis. Ik zou het wel toejuichen wanneer partijen de integriteit van kandidaat-raadsleden wat zwaarder zouden onderzoeken. Bijvoorbeeld door een Verklaring omtrent Gedrag te eisen.

 52. Je moet ‘opleiding’ ook niet overschatten. Met gezond verstand, geworteld zijn in je gemeente, idealen en passie voor het politieke bedrijf kom je een heel eind. Daar zijn mooie voorbeelden van (Jan Schaefer, Annemarie Jorritsma, ‘onze’ Wichert).

 53. Klopt dame, al die voorwaarden ontbreken ten ene male bij de LWL, schreeuwen kan iedereen, dat omzetten in beleid is heel wat anders. Zelfs de VVD weet niet fatsoenlijk campagne te voeren en de LWL is zonde van de stemmen.

 54. Suze, wat is het punt dat je wil maken??? Wat een rare reactie, dame geeft een erg genuanceerde en vooral fatsoenlijke reactie, wat is daar mis mee?

 55. Zo, en dan nu mijn kant van het verhaal; charlotte stevens. ik ben deze keer opgestapt wegens ernstige gezondheids klachten, tevens psychische. ik moet 2 maal in korte tijd naar het ziekenhuis voor 1 ingreep en wel morgen. voor een maag/darm/lever onderzoek. ik heb ontzettend veel pijn, maar waarschijnlijk interresseert of snapt dhr lucht dat niet en wil hij je met pijn naar een debat sturen. ik heb vanmiddag ook bijna de hele middag op bed gelegen. dan staat mij nog te te wachten een verwijdering van de galblaas. .ook hier walst dhr lucht zo overheen. sowieso mag hij graag dingen alleen doen en hoor je bijv. achteraf dat hij een psalm heeft voorgelezen voor een debat!!! sorry, in mijn ogen kun je daar kiezers mee weg jagen. ik geloof ook. maar zoiets zou ik noooit doen.hij heeft wel goeie dingen gedaan. heb n printer van m gehad en ventilator. daar gaat het nu niet om. maar de manier waarop er soms met je om wordt gegaan. dacht dat t een partij voor de zwakkeren en ouderen was…….nou, een trap na kan je krijgen. een paar heb ik altijd steun van gehad, waaronder Rogier…en nog een paar. ik ben dr klaar mee. wees fel, stem geen lwl.

 56. Erg hoor. Poe hee.

  Je wist dat er verkiezingen aankwamen. Wanneer je niet fit voelt, moet je niet mee doen. Voorkom je een hoop ellende voor jezelf en ook voor de partij.

  Wie wil jou in de toekomst nog als partijlid? Niemand, want als het je terecht of onterecht tegenzit, ga je alles verantwoorden op het internet. Waar de gewone burger eigenlijk niets mee te maken heeft.

  Dit is iets tussen jou en Willem. Wanneer Willem je denkt door het slijk worden heen gehaalt, moet je een grote meid zijn en er niets van aan trekken.

  Wat je nu doet, DAT is een trap nageven.

  🙂

 57. Dank, Charlotte Stevens, voor jouw kant van het verhaal. Kleurt het tch allemaal weer net wat anders in. Net zoals zo vaak wanneer je ook “de andere kant” van een verhaal hoort.
  Ik wens je veel sterkte met de komende operatie en herstel daarna. Je hebt politieke belangstelling. Wanneer je daar toch iets mee wilt doen, kun je je ook aansluiten bij een andere partij die bij je denkbeelden past en die misschien meer in je investeert (kadertrainingen enzo) of waar je gewoon kunt meepraten zonder dat er van alles van je verwacht wordt. En anders doe je net zoals al velen hier, waaronder ikzelf: lekker meepraten vanaf de zijlijn.:)

 58. Als Hyacinth40 op Twitter schrijft ze dit: “zijn er hier ook mensen op twitter die ook borderline hebben?”

  Lijkt me een heel vervelende stoornis voor iedereen.

 59. ik ga er niet veel over zeggen, maar leven met borderline is geen leven, maar meer overleven! en verdomd weinig begrip van anderen..omgeving. sommigen uitgesloten.

 60. ik geef geen trap na, n vriend van mij kwam vanmidag nog even langs om te kijken of alles wel goed ging. die had dit en t gastenboek nl. ook gelezen!

 61. Welkom hier trouwens Charlotte. Volg het laatste advies van Dame op en doe als bijna iedereen hier. Wel je mening kwijt kunnen, maar zonder gezeik. En kritische reacties kun je zelf pareren of verduidelijken.

 62. Leonardo.

  Ik kan daar in meegaan, maar helaas gaat het op de site van Willem Lucht gewoon door, en worden alle fatsoensnormen genegeerd.
  De vraag die bij mij rijst is, of deze man wel capabel genoeg is, om als gemeenteraadslid te kunnen functioneren.
  Dat betwijfel ik zeer sterk. Gezien de laatste reacties op dat gastenboek gelezen te hebben.

  Willem. Vraag jij je niet eens af of jij al die interne bestuursproblemen wel op je gastenboek moet bespreken? Dit zijn dingen waar de burger 0,0 mee te maken heeft. Daarnaast komt het ook nog eens zwaar amateuristisch over.

  Reactie van beheerder
  Nou, dat ben ik niet geheel met je eens, als er problemen zijn in een partij dan vind ik het wel juist dat de achterban het weet, niet alles en ook geen privegegevens oid maar als stemmer moet je wel weten waarop je stemt en of de stem het waard is. Wij hebben niks misdaan, alleen charlotte van de lijst gehaald, niks meer en niks minder, en dat moeten de kiezers toch weten als er wijzigingen zijn in de bestuurssamenstelling???
  Met amateurisme heeft het niks te maken, wij spelen openheid van zaken en geen achterkamertjes politiek dat is toch eerlijk????

  w.l.

 63. Bernard.

  Het gaat nu om personen die zich kandidaat stellen om een zetel in de gemeenteraad te veroveren.

  Je wordt dan normaliter al met een vergrootglas bekeken,dan lijkt het mij dat je dan extra alert moet zijn om dit soort delicate kwesties in het openbaar gaat bespreken, en dat intern en discreet afhandelt,is wel net zo netjes als professioneel.

 64. Zwak verweer charlotte want je heb al vele kansen gehad van willem en om nu te schermen met je ziekte is niet zo netjes dat wist je van te voren dus ook al dat je dit niet aankan. Borderline hebben is zekers niet mooi maar ze zijn wel manipulatief als de pest .

 65. Van het gastenboek van de LWL:

  Naam: Rogier
  Datum: 11-03-2014 13:04
  Wat Willem over Charlotte geroepen heeft noem jij niet vervelend Kees? Dat vind jij normaal? Iemand die vlak voor 2 zware operaties staat helemaal afbranden vind jij heel gewoon? Aparte normen en waarden hou jij erop na. Moet Alex dan ook een ban krijgen Kees, zeikt ook continu mensen af, maar dat mag allemaal wel. Ik geef mijn mening, net als jij, meer niet.

  Reactie van beheerder
  Hoe kom je dr bij Rogier, weet je wel zeker dat er geen nickname willemlucht actief is???? Ik begin me dit ten sterkste af te vragen of er geen paar lieden zijn die onder onze namen zit negatief te doen over andere mensen. Ik heb charlotte nooit afgebrand, die leugens zijn op weblogzwolle een eigen leven gaan leiden en die worden helaas geloofd. Ik zal nogmaals het voor de laatste keer neerzetten waarom charlotte weg is bij de LWL:
  Dit gebeurde naar aanleiding van het vrouwendebat, waar geen mannelijke debaters aanwezig mochten zijn. Tot nu toe heb ik Charlotte nergens mee belast, alleen gevraagd haar te laten deelnemen aan het vrouwendebat van afgelopen zaterdag. Dat is de enige keer dat ik haar gevraagd heb. Toen ze dat niet kon heeft ze aangegeven weg te willen met onmiddelijke ingang. Eerst heb ik dit geweigerd omdat dit al 3x eerder aan de hand is geweest en ze wel eens inpulsief reageerd, dus hield ik de boot even af. Toen kwam alles in een stroomversnelling en gingen leugens en onwaarheden een eigen leven leiden vooral op weblogzwolle. Ik heb Charlotte op geen enkele manier onder druk gezet, haar altijd ten dienste willen zijn, ik wilde met haar meegaan naar het ziekenhuis maar alle goodwill werd de grond ingeboord door Charlotte zelf!! Zij was degene die per direkt wegwilde, mijn enigste fout is wellicht dat ik haar niet gelijk heb laten vertrekken maar als goede bekende van Charlotte weet ik dat dit vaker voorkomt, dus ging er vanuit dat ze wel weer bij zou draaien. Ik heb haar toen laten gaan op HAAR verzoek, NIET op de mijne!! Zelf schreef ze laten we vrienden blijven, en wat mij betreft kan dit ook best. Het geloof van al die onjuistheden en leugens heeft meer kapot gemaakt dan je lief is, en dat is koren op de roddelmolen, meer dan ons lief is geloof me!! Ik heb NIKS over charlotte geroepen, waar haal je dat vandaan? Ik heb mijn mening gezegd, dat doe jij ook Rogier?
  Of past het niet geheel in je straatje ofzo??
  Nogmaals IK heb charlotte helemaal NIKS aangedaan, alleen haar wens vervuld om uit het bestuur te stappen en ik heb daarop mijn ongenoegen geuit dat dit al voor de 4e keer gebeurd is. Dat is de eerlijke en zuivere waarheid, en wat er verder her en der nog over gesproken wordt komt NIET van mij, maar waarschijnlijk van mensen die onder mijn naam zitten te posten. Maar ik reken dan ook op de medewerking van weblogzwolle redactie dat die wel weten wie de echte willem lucht is en gelijk die onzin weghalen.
  Volgens mij de enige manier om deze zaak nu eens tot het verleden te doen behoren en gewoon met een schone en frisse moed opnieuw beginnen lijkt mij de enige goede daad die ons momenteel rest.

  w.l.

 66. maar goed, alles is uitgepraat en wel. ik zal alleen geen bestuurslid meer zijn. en dat vind ik wel best zo. ben benieuwd hoever de lwl het schopt de 19e maart. heb ook al reclame van partij opa in de brievenbus gehad en zag dat dat maar jonge broekies waren……benieuwd naar de uitzending van man bijt hond…..

 67. Bedreiger gepakt:

  De man die dit voorjaar de Zwolse lijsttrekker Willem Lucht van de lokale partij Lijst Willem Lucht bedreigde is door de politie aangehouden.

  De man zou de politiek leider van LWL meerdere malen met de dood hebben bedreigd. Begin volgende maand dient de zaak voor de rechter.

  De verdachte belde in aanloop naar de verkiezingen drie maal het nummer van Lucht om de lijsttrekker de huid vol te schelden. Dikwijls kreeg de geschrokken lijsttrekker doodsbedreigingen naar het hoofd geslingerd. Teksten zoals “Klootzak, ik schiet je kapot” en “Vuil nazizwijn, ik maak je dood”, maakten dat Willem Lucht aangifte deed bij de politie.

  Dat heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van een man. Volgens Lucht heeft die inmiddels ook een bekentenis afgelegd. Op 2 juni zou de zaak voor de rechter dienen, zo laat de naamgever van Lijst Willem Lucht in zijn periodieke nieuwsbrief weten.

  Lucht kampt verder met bestuurlijke problemen. Twee leden hebben voor de eer bedankt. Bernard ten Broeke en Charlotte Stevens stonden nog wel op de kandidatenlijst, maar zijn sinds de verkiezingen niet meer bij de partij betrokken. Daardoor zijn er nu twee vacatures voor een plek in het LWL-bestuur. “Er zijn inmiddels gesprekken gaande met opvolgers, maar dit gaat niet zo snel als u wellicht zult denken. We leven in een jachtige wereld waarin we alleen tijd voor onszelf hebben”, schrijft Lucht.

  Uit de Stentor

 68. Zo te zien waait er een nieuwe wind binnen de LWL. Iemand uit Hellevoetsluis die het allemaal wel eens zal regelen lijkt de macht overgenomen te hebben. Geen idee met welk doel. Ik hoop niet dat Willem zijn hobby volledig laat afpakken. Maar voorlopig lijkt hij er niet tegen opgewassen.

 69. Is dat artikel van die man waar Bernard ook naar verwees, die de LWL zou “redden” en die hier laatst ook een oud draadje omhoog schopte? reactie 12 november: https://www.weblogzwolle.nl/content/view/36905/55/ De vreugde heeft niet lang geduurd Heb je nog andere aanwijzingen dat Willem Lucht gaat stoppen, Hans? Die man lijkt vastbesloten om het een 4e keer te proberen.
  In de reacties onder dat artikel waarnaar je verwees, zie ik trouwens iemand met dezelfde nickname als ik: dat ben ik dus niet!

 70. @Dame: ik heb net het hele gastenboek met pijn en moeite doorgelezen vanaf het begin van het nieuwe jaar. Kostte me een avondje en 10 nagels, hoewel een beter amusement er niet echt is. 😉
  En ja, het artikel is van diezelfde man, hij heeft dat ook gewoon publiekelijk in het gastenboek aangegeven namelijk.

  Wat betreft aanwijzingen: ik weet dat de redactie van Weblog Zwolle regelmatig concrete aanwijzingen ontvangt, uit eerste hand. Ik laat het aan de Weblog Zwolle-redactie over om erover te publiceren.

  Goed dat je aangeeft dat je het niet bent, in die reacties. Ik vond het ook al vreemd, ik vind die site niet echt een site die bij je zou passen om op te reageren. ;D

 71. Gelukkig vond je het vreemd, Hans.:) Zal wel toeval zijn. Ik vind Willem Lucht een beetje sneu. Hij heeft een ideaal, maar het is me niet duidelijk in hoeverre het vooral gaat om ‘Willem Lucht vooruit’ in plaats van dat hij echt iets wil bereiken voor gehandicapten. Van dat draadje van hem raak ik gedeprimeerd. Maar niet te vaak naar kijken dus. Het kost jou ook weer een extra behandeling bij de pedicure, begrijp ik.;)

 72. Hahahaha ja, zonder dat ik het wist had ik weinig nagel meer over. Dat mensen zo met elkaar kunnen omgaan was nogal confronterend, even voelde ik me weer een kind in de basisschoolklas (alleen had ik toen nog wel nagels). 🙂

  Willem Lucht ken ik niet persoonlijk. Ik weet dus ook niet wat ik van hem vind. Wat betreft de online Willem Lucht: misschien dat hij zich anders uit, dan hoe hij dingen bedoelt. Zonder verkeerd te willen oordelen, merk ik dat mijn mening en manier van denken in ieder geval niet bij zijn manier van denken, communiceren en handelen aansluit. En gelukkig mag dat. 😉

  Misschien is het artikel bedoeld als eye opener. Wie zal het zeggen? Ik weet alleen niet of het goed op Willem over komt, of het kwartje wil vallen.
  Het artikel is erg concreet. Misschien is dat juist wel de manier om de ogen te openen.

  Willem leest hier mee. Willem, hoe denk je er zelf over? Misschien wil je het als politicus, publiek persoon dus, hier toelichten?

 73. Ach, ieder heeft zo zijn hobby. Ik gun hem die. Niemand heeft er immers last van? Lekker laten gaan.
  Ja Dame, volgens mij is dat dezelfde persoon. Willem heeft kennelijk zijn speeltje toch niet laten afpakken.

 74. Als Willem verstandig is dan gooit hij het argument dat hij gaat stoppen op ‘zijn verslechterde gezondheid’ in plaats van op de inhoud van dat artikel. Dat is het makkelijkst. 8)

Reageer