Succesvolle start F-league VV Berkum

Zwolle – VV Berkum is een sterk groeiende vereniging. Deze groei leidt tot capaciteitsproblemen op de zaterdag, om die reden is gekeken naar andere vormen en tijden van competitievoetbal. Voor de jongste jeugd is daarom de F-league opgericht.

 

aftrap_f-league_vv_berkum.jpg 

 

Vrijdagavond 7 maart was de aftrap van de F-League. Om 18:15 werden ruim 25 jonge voetballers welkom geheten en kon er voor het eerst gespeeld worden. Zes teams van vier of vijf spelers hebben op een kwart veld hun eerste wedstrijden gespeeld. Enthousiast aangemoedigd vanaf de zijlijn werd er hard heen en weer gerend en veelvuldig op doel geschoten. Menigmaal vloog de bal ook in het netje, wat zorgde voor luid gejuich van zowel het veld als daarbuiten.

Wat is de F-League?                                                       

De F-league is een interne competitie voor kinderen uit het geboortejaar 2007 en 2008. De F-League wordt op vrijdagavond gehouden en vindt plaats tussen 18:15 en 19:00 uur. Ieder team speelt 2 wedstrijden van 20 minuten. Om de F-League cachet te geven, wordt deze competitie opgezet in de vorm van een soort Champions League. De teams krijgen de namen van de grote clubs in Europa.

 

Vervolg

Vrijdag 14 maart om 18:15 start de tweede competitieronde. Kom kijken en zie wat voetbal zo leuk maakt. Meer weten over de F-league? Kijk dan op www.vvberkum.nl voor meer informatie.

Artikel delen:

Reageer