Zwolse CU-lijsttrekker één van beste raadsleden

Zwolle – Gerdien Rots, lijsttrekker en fractievoorzitter van de ChristenUnie in Zwolle, is één van de beste twaalf gemeenteraadsleden van Nederland. Dat maakte het tv-programma Pauw en Witteman gisteren bekend. De jury schrijft in haar rapport: “Wanneer je met haar spreekt valt direct haar pure en oprechte interesse op. Ze maakt gemakkelijk contact en gaat bewust het gesprek met bewoners aan.”

Pauw en Witteman en de Volkskrant zoeken in drie rondes naar het allerbeste gemeenteraadslid van Nederland. In de volgende ronde moeten de twaalf geselecteerde raadsleden via www.besteraadslid.nl zo veel mogelijk stemmen binnenhalen. De vier kandidaten met de meeste stemmen strijden vervolgens op 18 maart in een live debat om de titel. In de aanbeveling op www.besteraadslid.nl wordt Rots omschreven als een “betrokken, constructief, creatief en zorgvuldig raadslid. Ze verdiept zich in onderwerpen, luistert naar mensen en organisaties in de stad. Vanuit een hoopvolle visie is ze er voor alle Zwollenaren. Jong en oud, zwak en sterk, gelovig en niet-gelovig, arm en rijk.”

Tot belangrijkste wapenfeit wordt de inzet voor een goed verloop van de ontwikkeling van de stationsomgeving gerekend. De jury roemt echter ook haar inzet voor “één van de belangrijkste uitdagingen voor gemeentes: de decentralisatie van onder meer de zorg. Met haar fractie organiseerde ze gesprekken met bewoners in de stad, die haar voorzagen van goede feedback en argumenten om tot een krachtig politiek geluid te komen.” Rots is het enige Overijsselse raadslid dat tot de groep van beste twaalf raadsleden van Nederland is doorgedrongen. Stemmen kan op www.besteraadslid.nl.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. ze kan dan wel de beste zijn als raadslid maar wil niet zeggen dat het programma goed is waar ze voor gaan en of dat iedereen aanspreekt.

 2. Het gaat er nu even om dat zij de enige Zwolse kandidaat is. Ik zie het nu als een strijd tussen Zwolle en de rest. Altijd goed als er iemand uit Zwolle op een positieve manier in het nieuws komt.

 3. Als ze voor de Nazipartij zou uitkomen, zou je dan ook voor haar stemmen omdat ze uit Zwolle komt, Bernard?
  Ik vind dat fout redeneren: “omdat ze uit Zwolle komt stem ik op haar”.

 4. Dat is geen argument Tsja, het is goed dat er op deze ludieke manier aandacht wordt gevraagd voor de gemeenteraadsverkiezingen. En het is een originele manier om Zwolle te promoten. We mogen best weleens wat trotser zijn op deze mooie stad en de CU is een gewaardeerde partij in het bestuur van onze stad.

 5. Christen Unie is voor sluiting winkels op zondag, nee, dan toch maar niet hé! En Tsja je hebt gelijk, het gaat om het programma daar stem je voor.

 6. Sara, zondagsluiting is maar 1 van de punten. Alles in overweging nemen voordat je een besluit neemt zou ik zeggen… Als er belangrijker zaken zijn die je wel aanspreken kun je alsnog op CU stemmen.

 7. Sara, jij hebt het nu over de echte stemming op 19 maart. Deze stemming gaat over de verkiezing van welke 4 raadsleden op TV mogen debatteren. Ik wil graag dat daar ook iemand uit Zwolle bij zit.

 8. Er is geen enkele politieke partij waarbij alle programmapunten overeen komen met je persoonlijke behoeften/wensen. Ik vind de CU een waardige partij in de Zwolse gemeenteraad en de manier van communiceren spreekt mij zeer aan. Daarom mag mw. Rots voor mij gekozen worden tot beste raadslid van Nederland.

 9. Dus Sara, als de CU een beter plan heeft dan de andere partijen, ga jij toch het slechtere plan kiezen, gewoon OMDAT?

 10. Oftewel stemmen omdat ze uit Zwolle komt, niet omdat ze het beste raadslid is. Volgens mij is dat niet het doel van de competitie.

  Je geeft ook niet de populairste schaatser een gouden plak, je geeft de snelste er één.

 11. Ik vind dat er niks mis is met een gezonde portie chauvinisme. Donderdag sluit de stemming. Je moet er toch niet aan denken dat Vera Tax van de PvdA uit Venlo op de plek van Gerdien mag zitten. Gerdien moet er zeker nog 73 stemmen bij hebben!

 12. Ik heb mij niet verdiept in alle kandidaten, dus ik kan niet kiezen. Ik weet niet wie ik het beste raadslid is. En die beslissing nemen, puur gebaseerd op de gemeente waar iemand werkt, vind ik geen goede beslissing. En aan vriendjespolitiek, doe ik niet.

 13. Gerdien heeft gisteren in een interview met RTV ZOo gezegd dat ze haar nominatie ziet als een nominatie voor de hele Zwolse gemeenteraad. We hebben een mooie stad waarin over het algemeen constructieve politiek wordt bedreven. Gerdien is daar een prima voorbeeld van. Ik denk inderdaad dat het mooie stadspromotie is als het ons lukt om haar met z’n allen de finale in te stemmen.

 14. Huhu, stemmen kan alleen als je lid bent van Feestboek. Ik wilde op die GroenLinks dame stemmen, maar het feest gaat niet door. 🙂

 15. Wow! Je ziet die teller per minuut omhoog schieten. Er wordt op sites van de Stentor, Christen Unie, RTV Oost en WeblogZwolle aandacht aanbesteed. Kennelijk heeft dat zijn effect.

  Maar laten we niet vergeten dat eerst Martijn van Hese van de Partij voor de Cultuur uit Zwolle geheel legaal op één stond. Er was een reglementswijziging achteraf nodig om hem van de lijst te kunnen halen. Oké die partij wil helemaal niet in de raad. Dus kun je inderdaad niet van raadslid spreken. Maar was toch leuk om even te zien hoe populair die partij is.

Reageer