Bert-Jan Lindeman wint De Ster van Zwolle

Zwolle – Bert Jan Lindeman heeft zaterdagmiddag de 54e editie van De Ster van Zwolle op zijn naam geschreven. De renner van het Rabobank Development Team kwam na 178 km als eerste over de meet op de Ceintuurbaan in Zwolle. De wielrenner bleef in een sprint zijn medevluchters Troels Ronning Vinther en Brian van Goethem voor.

08-03-2014_ster_van_zwolle_03.jpg

Het begin van de ‘Ster’ was (zoals bijna altijd) erg zenuwachtig. Er waren in de eerste twintig kilometer vier valpartijen, waarbij onder andere Michael Vingerling en Jaap de Man (beide Team 3M) de koers moesten verlaten. In het vervolg werd er hard gekoerst, maar geraakten weinig mannen weg. Pas halfweg koers lukte het Rick Mensink en Peter Schulting om samen voorop te blijven. De twee kregen nooit echt meer dan twee minuten voorsprong van het peloton en werden op tientallen kilometers van het einde dan ook gegrepen.

08-03-2014_ster_van_zwolle_05.jpg

08-03-2014_ster_van_zwolle_01.jpg

08-03-2014_ster_van_zwolle_06.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Bert-Jan Lindeman was samen met Brian van Goethem, Troels Vinther en Lukasz Wisniowski in de finale van de UCI 1.2 koers weggereden. De vier werkten goed samen en bouwden hun voorsprong uit. Van Goethem beschikte over mindere benen en moest, na wat ‘gelinkebal’ met Lindeman, de drie laten gaan op enkele kilometers voor het einde.

Het peloton kwam ondertussen dichterbij, maar het leek er toch op dat de winnaar voorin gezocht moest worden. Van Goethem wist de aansluiting met de drie weer te maken waarna het aankwam op een sprint. In die sprint was de renner van Rabobank Development Team de rapste. De Deen Vinther (Cult Energy, in 2012 nog prof bij Saxo Bank) werd tweede voor Van Goethem (Metec).

Bron: Wielerland.nl 

ster3.jpeg   

08-03-2014_ster_van_zwolle_02.jpg

 08-03-2014_ster_van_zwolle_04.jpg

Artikel delen:

Reageer