Berkum komt tekort tegen Staphorst

Zwolle – VV Berkum heeft thuis tegen Staphorst met 0-1 verloren in een streekderby die lang op een doelpuntloze remise af leek te gaan. De Zwollenaren werden niet weggetikt maar kwamen na een tegendoelpunt in de hele tweede helft niet meer aan kansen toe.

“We hebben te weinig gecreëerd, al hadden we voor rust kunnen scoren. Ik denk dat 0-0 een terechte uitslag zou zijn geweest, we hebben wéér een wedstrijd verloren waarin dat niet nodig was,” constateerde Berkum-trainer Roeland ten Berge. Coach Jan van Raalte van Staphorst vond dat Berkum in de eerste helft de betere ploeg was maar stelde vast dat zijn team het na rust beter deed. “Na de 0-1 werd het pas écht een wedstrijd, al waren er aan beide kanten maar weinig uitgespeelde kansen. Een gelijkspel was inderdaad terecht geweest,” aldus de Staphorst-trainer.

Afstand
Berkum startte redelijk maar de eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Philip Ties loste al na een minuut of vijf van grote afstand een schot toen hij Mathijs Bouwhuis ver voor zijn doel zag staan maar de terug rennende Berkum-keeper kon de inzet nog tot corner verwerken. Daarna kreeg de thuisploeg geleidelijk aan iets meer greep op de wedstrijd al resulteerde dat maar in één echte kans, voor Youp Kok, en één halve voor Chris van der Meulen. Beide spitsen konden dat niet verzilveren zodat het voor rust bij 0-0 bleef.

Een minuut na de hervatting leek Martijn Brakke op aangeven van de sterk spelende Philip Ties te gaan scoren voor Staphorst maar ook dat liep op niets uit. Dat werd na een uurtje spelen anders toen de bal na een vrije trap voor Staphorst in het Berkum-strafschopgebied caramboleerde en uit de kluts bij Brakke voor de voeten viel. Die aarzelde geen moment en schoot van korte afstand de onhoudbare 0-1 binnen.

Solide
Staphorst trok zich daarna steeds meer op eigen helft terug en hield met een solide verdediging en uitstekend middenveld de overwinning relatief makkelijk vast. Berkum probeerde er uiteraard nog wel wat aan te doen maar verder dan een aantal schoten, die strandden in de Staphorst-defensie, en voorzetten die door iedereen werden gemist kwam de thuisploeg niet. Staphorst was in blessuretijd zelfs nog dicht bij een extra treffer maar Rurik Wind stuitte tot twee keer toe op keeper Bouwhuis.

Berkum heeft de ongeslagen serie van Staphorst, die nu al vier maanden aanhoudt, dus niet kunnen beëindigen en moet zelf weer oppassen. Deze nederlaag levert nog geen onherstelbare schade op omdat de concurrentie punten morste, maar de komende weken moet Berkum tegen ‘mede-laagvliegers’ WHC en AZSV orde op zaken stellen. “We moeten realistisch zijn, de volgende wedstrijden zijn cruciaal om van de onderste plaatsen weg te komen,” stelde trainer Ten Berge vast.

Berkum-Staphorst, 8 maart 2014
Eindstand: 0-1 (0-0)

 

Doelpunten: 59. Martijn Brakke (0-1)

Gele kaarten: Youp Kok, Kees Dorgelo (Berkum), Herwin Talen, Roelof de Jong, Martijn Brakke (Staphorst)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman (68. Karim Chengachi), Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa, Frank Hoolsema, Pascal Diender (46. Jerrol Poot), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Youp Kok (78. Ruud Wellenberg)

Opstelling Staphorst: Alfred Knoll, Herwin Talen, Ewald Koster, Roelof de Jong, Dennis Rosink, Philip Ties, Rob Mijnheer, Martijn Brakke, Ferdi ter Avest (69. Martijn Bakker), Rurik Wind, Harm Jan Tip.

 

Door : Th. Kölker 

Artikel delen:

Reageer