WVF pakt overwinning in zonnig Westervoort

Zwolle – Op een mooie met zon overgoten lentedag is het vaak moeilijk kiezen welke bril je het beste kunt opzetten. Gelukkig heeft WVF de keuze om met beide Brillen te spelen en dat deed de formatie van trainer Freddy Smit dan ook. De gebroeders Bril waren vanmiddag bepalend voor WVF en zorgden voor de doelpunten en deden niet voor elkaar onder, want zowel Lennart als Kristian scoorde twee keer en waren een ware plaag voor de verdediging van AVW. 

De thuisploeg begon bijzonder agressief aan deze wedstrijd en zocht regelmatig de grens op. WVF leek hier door geïmponeerd en kwam in de eerste helft weinig aan voetballen toe. Al in de 7e minuut kwam het op achterstand. Na onoplettendheid in de verdediging van WVF raakte Otegem de paal, maar in de rebound kon Boonman simpel binnentikken 1-0. Toch had WVF snel een antwoord, want zes minuten later was het al gelijk. Het was Kristian bril die de bal breed kopte op Jeroen van Brummen, die vervolgens door kon lopen naar het doel van AVW, het overzicht goed bewaarde en met een balletje breed Kristian bril in staat stelde om te scoren 1-1.Nog geen minuut later keek WVF echter alweer tegen een achterstand aan. Ditmaal stond de verdediging niet goed bij een dieptepass en was het Otegem die de bal hard in de bovenhoek achter de kansloze Mike ter Wiele joeg en daarmee AVW opnieuw op voorsprong bracht 2-1.

 Zonder echt aan voetballen toe te komen kreeg WVF al snel weer kansen op de gelijkmaker. Nadat eerst Kevin Peters, in zijn geboortestreek en zijn familie graag iets wilde laten zien, opstoomde richting het doel van AVW en de bal goed afgaf aan Jeroen van Brummen, die vervolgens Kevin weer aanspeelde in de zestien, was het jammer dat Kevin dit niet begreep maar over de bal heenstapte in plaats van op doel te schieten. Aangezien ook zijn ploeggenoten dit overstapje niet van Kevin verwachtten ging deze kans verloren. Toch kwam WVF snel hierna weer op gelijke hoogte met AVW. Dit gebeurde wederom door de gebroeders Bril. Michel Koning stuurde Lennart bril goed weg over links en uit diens voorzet zorgde broer Kristian voor gelijkmaker 2-2. Richard Bouwmeester zag een schot voorlangs gaan en Kristian schoot een bal in de bovenhoek maar een knappe redding voorkwam de voorsprong. Nadat Mike ter Wiele nog twee knap redde op inzetten van AVW gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten.

In de tweede helft kwam Mark Peppelenbos voor Michel Koning en kwam WVF meer aan voetballen toe. Het kreeg het middenveld meer in handen, terwijl de gebroeders Bril voorin bleven strijden om wie nu de beste Bril was deze middag bleef het gevaarlijk en had het de controle over de wedstrijd. Het kreeg ook meer kansen en had eerst nog de pech dat een doelpunt van Mark Peppelenbos (onterecht) werd afgekeurd en werd Richard Bouwmeester een vrije doorgang naar het doel van AVW nadat Lennart Bril de bal goed doorschoof naar de buitenspel staande Kristian, die vervolgens keurig van de bal afbleef, ontnomen. Niet veel later schoot Kristian een voorzet van Jeroen van Brummen goed in, maar via een verdediger verdween de bal over het doel. Toch leek het wachten op de voorsprong van WVF en deze kwam er in de 74e minuut. Rob Meijerink pikte de bal goed op en stelde Lennart Bril met een bekeken pass in staat om voor de 2-3 te zorgen. Hierna had Rob nog iets mooi in gedachten, vanaf eigen helft zag hij dat doelman Ansem ver voor zijn doel stond en met een schitterende boogbal had hij bijna succes. De teruglopende doelman kon de bal nog net tot corner verwerken. AVW was uitgevoetbald en WVF kreeg voldoende kansen om de voorsprong verder te vergroten. En uit een van die kansen was het wederom een Bril (Lennart) die wist te scoren, na een verre en snel genomen uittrap van Mike ter Wiele, en hiermee de eindstand van 2-4 op het scorebord bracht. Een dik verdiende overwinning voor WVF dat vooral in de tweede helft beter was dan AVW. En Welke Bril nu het beste was? Die vraag blijft onbeantwoord. Beide broers hielden elkaar in evenwicht en waren, zonder de andere spelers tekort te doen, zeer belangrijk vanmiddag. In ieder geval zien we de volgende uitwedstrijd tegen FC Horst met vertrouwen tegemoet.

AVW ’66-WVF2-4 (2-2).

 

Score verloop:7 Boonman 1-0,13 Kristian Bril 1-1,14 Otegem 2-1. 22 Kristian Bril 2-2,74 Lennart Bril 2-3, 88 Lennart Bril 2-4 

Gele kaart: AVW: Dissel, Boonman, Dijkerman 

                  WVF: Martijn van der Steege, Rob Meijerink, Kristian Bril, Mark Peppelenbos. 

 

Toeschouwers: 75

 

Scheidsrechter: S. van der Vrande

.
Opstelling AVW’66: van Ansem,Oosterbroek,Dijkerman(70 Senyer),Pennekamp(26 leenders),Eitens,Boonman,Bouwman,Otegem,Teeuw(77 Kane),Hoogenbergen

Opstelling WVF: Mike te Wiele,Dion Reijnen, Martijn van der Steege, Kevin Peters, Robbert Jan Stals(87 Hans Kamping),Michel Koning(46 Mark Peppelenbos), Rob Meijerink, Richard Bouwmeester, Jeroen van Brummen Kristian Brill(90 Bart Sluiter),Lennart Bril.

Dick Noordman

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer