HanzeOrkest speelt pianoconcerten Brahms

Zwolle – Het HanzeOrkest presenteert een bijzonder project. De beide pianoconcerten van Johannes Brahms, nu te beluisteren in één concert. Iedereen die de piano en/of Brahms een warm hart toedraagt mag dit concert niet missen. Zaterdag 12 april om 20.15 in de Plantagekerk te Zwolle.

hanzeorkest.jpeg 

Het HanzeOrkest is het semi-professioneel symfonieorkest uit Zwolle. Afgestudeerde en goede amateur musici vormen samen een muzikaal ensemble dat al veel lovende recensies heeft gehad. Frank Adams is een bevlogen dirigent die het orkest telkens weer meeneemt in de gekozen werken. Deze keer is het orkest geheel ondergedompeld in muziek van Brahms. De pianoconcerten van Brahms nemen in de muziekliteratuur een unieke plaats in. Het zijn geen ‘virtuozenconcerten’ waarbij het orkest alleen de rode loper mag uitleggen voor de kunsten van de solist. Orkest en piano krijgen van Brahms een gelijkwaardige rol in wat je kan noemen twee  symfonische concerten voor piano en orkest.

Zeven pianisten doen mee om dit project ten volle te laten slagen! De beide pianoconcerten van Brahms zijn namelijk berucht moeilijk voor de piano. Deze uitstekende pianisten nemen elk een deel voor hun rekening: Arthur Bouma. Liesbeth Spits, Lodewijk Crommelin, Jasper Bon, Martijn Smits, Louise van de Sande Backhuyzen en Hans-Erik Dijkstra. Ze zijn allen lid van het Scarbo-pianistencollectief, pianisten die hun krachten bundelen in projecten die het gangbare pianoconcert overstijgen, zonder de kaders van het klassieke concert uit het oog te verliezen. 

Voorverkoop op www.hanzeorkest.nl €12,50 voor volwassenen. Kinderen tot en met 16 jaar gratis.

Artikel delen:

Reageer