CDA: samen sterk in regio Zwolle

Zwolle – De CDA-lijsttrekkers van de gemeenten in de regio Zwolle willen de economische samenwerking tussen hun gemeenten verder uitbouwen. Om de werkgelegenheid in de regio echt te kunnen laten groeien moet deze samenwerking bij de collegeonderhandelingen in alle gemeenten een speerpunt worden. Dit maakten de CDA’ers zaterdag 8 maart bekend tijdens een bustour door Kampen, Meppel, Hardenberg en Zwolle.

De regio veel potentie voor groei en werkgelegenheid, zoals innovatieve ondernemers, een gunstige ligging, een hoog arbeidsethos en een prachtige omgeving. Door als gemeenten samen te werken kunnen deze kansen maximaal worden benut. Denk aan investeringen in infrastructuur, het coördineren van logistieke faciliteiten (zoals havens) en het bieden van goede vestigingsvoorwaarden.

Logistieke partner voor grote havens
In de afgelopen jaren is met de samenwerking al goede ervaring opgedaan. In een volgende stap kan de regio een serieuze logistieke partner voor de havens van Rotterdam en Amsterdam worden, verwachten de CDA’ers. Ook op het gebied van recreatie en toerisme liggen nog veel kansen. En ook de ondersteuning van het regionale midden- en kleinbedrijf zou prioriteit moeten krijgen.

Gebruik maken van elkaars kracht
Door als gemeenten samen strategische keuzes te maken en gebruik te maken van elkaars kracht, zoals bij de ontwikkeling van havens of toerisme, bereik je voor de regio meer, zo stellen de lijsttrekkers. Ondernemerschap stoort zich immers niet aan gemeentegrenzen. En ook voor veel werknemers spelen wonen, werken en recreëren zich op regionale schaal af. Het CDA wil de economische samenwerking daarom bij de komende collegeonderhandelingen in alle gemeenten actief inbrengen.

Wie zijn de lijsttrekkers in de regio?
De CDA-lijsttrekkers in de regio Zwolle: Jan Uitslag (Dalfsen), Douwe Prinsse (Hardenberg), Hilde Palland-Mulder (Kampen), Sandra Wolvekamp (Meppel), Hans Kamphuis (Olst-Wijhe), Annelies Bakelaar (Ommen), Elly van Steen (Raalte), Jacob Spiker (Staphorst), Wim Brus (Steenwijkerland), Homme Geertsma (Westerveld), Margreet Bosma (Zwartewaterland), Judith Compagner (Zwolle).

Artikel delen:

Reageer