Koolmees incasseert rekening voor Stadshagen

Zwolle – Wouter Koolmees, lid van de Tweede Kamer voor D66, maakte vrijdag een tour door de IJsseldelta. In Zwolle ontving hij de rekening voor de burger vanwege buitensporige gemeentelijke grondaankopen.  Maar liefst € 4302,- per inwoner kan hierdoor niet worden geïnvesteerd in het netjes afmaken van Stadshagen. D66 wil Stadshagen afbouwen volgens plan en daar de bewoners bij betrekken. Zij hebben daar immers zelf goede ideeën over. 

foto_wouter_koolmees_en_jan_brink_cheque.jpg

Foto: Tennekes 

Na eerder al een gepeperde rekening van Kampen te hebben gekregen, ontving ‘burger’ Wouter Koolmees, de financieel expert van D66 in de Tweede Kamer, de rekening van Zwolle in winkelcentrum Stadshagen. De afgelopen jaren is er zo’n 60 miljoen afgeschreven op de grondexploitatie van Stadshagen. De kosten die zijn gemaakt door afschrijvingen op aangekochte grond werden op ludieke wijze in een rekening vertaald. Lijsttrekker Jan Brink overhandigde deze aan Koolmees, in zijn rol als mr. Cash van D66.

D66 Zwolle blijft niet stilstaan bij de financiële pijn uit het verleden en kijkt vooruit. De partij vindt dat er niet teveel gemorreld mag worden aan de voorzieningen en de kwaliteit van de wijk. D66 omarmde Stadshagen daarom door groene hartjesballonnen uit te delen en in gesprek te gaan met de mensen in het winkelcentrum. Met Wouter Koolmees kon ondertussen een selfie worden gemaakt. Na afloop van het bezoek stapte het gezelschap de D66 bus weer in om door te rijden naar bedrijventerrein H2O in Hattem. Daar reikte D66 Hattem de cheque voor Hattem uit en sloot de dag af met een ludiek potje monopoly IJsseldelta en een politiek café.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Beetje ‘goedkoop’ proberen te scoren: elke gemeente die te maken heeft met (noodzakelijke) groei en om die reden (in het verleden) grondaankopen moest doen, werd/wordt door de crisisjaren gedwongen zijn verlies zo verstandig mogelijk (!) te nemen. Een andere keuze dan bepaalde plannen stil te leggen, was er vaak niet. ’t Is behoorlijk irreëel om dat nu middels een prijskaartje aan de burger te koppelen. Scoringsdrift derhalve. Ludiek of niet, in deze oude (noodzakelijke) wond hoor je zelfs in het kader van de verkiezingen geen zout te strooien! Sec opBOUWende acties passen beter in een VOORUITstrevende gemeente én bij een partij die daaraan wil bijdragen. Jammer dat gezapig politiek Den Haag met oud achterhaald nieuws D66 Zwolle te kijk zet…

Reageer