Schoolvoetbal Zwolle 2014

Zwolle – Volgende week gaat het schoolvoetbalseizoen voor vele basisschoolleerlingen van start. Op de sportparken van HTC, WVF, ZAC / Zwolsche Boys en Be Quick´28 worden van 12 maart tot en met 2 april de voorrondes gehouden. De grote stadsfinale wordt op 16 april in het mooie IJsseldelta PEC Zwolle stadion gespeeld.

 

 schoolvoetbal_pec_stadion01.jpg

 

Het schoolvoetbaltoernooi is een samenwerking tussen Zwolse voetbalverenigingen en SportService Zwolle. In vier wijkgerichte voorrondes strijden de teams tegen elkaar om een eerste of tweede plek in hun leeftijdscategorie, deze winnaars nemen het vervolgens tegen elkaar op in de stadsfinale. Jongens en meisjesteams spelen een aparte competitie. In een cyclus van drie jaar rouleert het schoolvoetbaltoernooi over de voetbalverenigingen in de wijk. De komende drie jaar vindt de voorronde voor de Aa-landen, Holtenbroek en Berkum plaats bij SV HTC. Ongeveer 600 leerlingen van dertien basisscholen laten hier hun voetbaltalenten zien. Organisator Robert Roscher van HTC vindt het belangrijk dat clubs maatschappelijke betrokkenheid tonen. "Wij zien de jeugd graag sporten en daarom willen wij daar graag een bijdrage aan leveren. Wij doen dat in de vorm van voetbal, maar ik vind dat elke club daar actie in zou moeten nemen".

De voetbalverenigingen die een voorronde organiseren hebben voorafgaand aan het voetbaltoernooi met elkaar overlegd. "In deze bijeenkomsten gaan er ervaringen en tips heen en weer. Je merkt dat clubs moeite hebben met het vinden van betrokken vrijwilligers", geeft Roscher aan. Marco Wellink van SportService Zwolle vindt het goed om te zien dat het schoolvoetbaltoernooi door de verenigingen gezamenlijk gedragen wordt. "Ze hanteren een gezamenlijke aanpak die bijdraagt aan het delen van kennis en het inzetten van mensen. Zo maken enkele voetbalverenigingen met behulp van scheidsrechter coördinator Jan Bosscher (CSV´28) gebruik van elkaars scheidsrechters. Door krachten te bundelen moet het schoolvoetbal elk jaar een groot voetbalfeest zijn voor de scholen en voetbalverenigingen".

 

De basisscholen zijn klaar voor de strijd. Op woensdag 12 maart vindt de eerste voorronde plaats. Ook benieuwd wie de voetbalkampioenen van de wijken Aa-landen, Holtenbroek en Berkum worden? Kom dan van 13:15 tot 19:00 uur naar de velden van SV HTC op sportpark de Pelikaan en schreeuw jouw favoriete basisschool naar de overwinning!

 

Overzicht schoolvoetbaltoernooi:

 

12 maart 2013 Sportpark de Pelikaan (HTC) 13.15 – 19.00 uur

19 maart 2013 Sportpark de Weide Steen (WVF) 13.15 – 19.15 uur

26 maart 2013 Sportpark Jo van Marle (ZAC/Zwolsche Boys) 13.15 – 19.15 uur
2 april 2013  Sportpark Stadionplein (Be Quick´28) 13.15 – 19.15 uur 

 

9 april 2013 Inhaaldag (indien voorronden niet door kunnen gaan)

 

16 april 2013 Finaledag IJsseldelta Stadion PEC Zwolle

Artikel delen:

Reageer