Aanhoudingen voor bedreiging in trein

Zwolle – De politie heeft zaterdagmiddag 8 maart een 19-jarige jongen uit Hoogeveen en een 17-jarig meisje uit Zwolle aangehouden op verdenking van belediging van een conductrice en bedreiging van een treinpassagier.

Zaterdagmiddag wilde een conductrice tijdens haar controleronde in de trein van Groningen naar Zwolle de vervoersbewijzen controleren van de jongen en het meisje. Ze gaven aan wel vervoersbewijzen te hebben, maar konden ze niet vinden. Toen de conductrice aandrong op de vervoersbewijzen, keerde het meisje zich verbaal tegen de conductrice, waarbij beledigende teksten werden geuit. De jongen bemoeide zich er vervolgens mee en gooide bier over de conductrice en bespuugde haar. Een vrouw met twee jonge kinderen die getuige is, wordt bedreigd door de twee. De gealarmeerde politie hield samen met NS-personeel het tweetal rond 13.30 uur aan op het station in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Troetelland Nederland (mede dankzij het aardgas) heeft 40 jaar de verkeerde signalen afgegeven , het gaat zeker zolang duren voordat zaken zijn genormaliseerd. Of er moet iets zeer ingrijpends gebeuren …

  Crisis , oorlog enz , niet leuk .

  Crisis hebben we al maar verandert nog weinig tot nu toe.

 2. Die conductrice had haar terug moeten bespugen, en die jonge snotaap op zijn donder met dat scanappartje moeten geven, en dan had zij gelijk ook nog van de rechter, alleen niet hier in onze landje, maar in elke andere wel….. Schande erg, heel erg, die gasten moet je gewoon flink aanpakken en laat ze maar volgende keer liften of zo komen ze mischn wel ooit….
  Sterkte

 3. Gewoon bij het verlaten van de trein een paar keer hier en daar tegenaan laten lopen 🙂
  Meestal kun je op voorhand wel zien wie er een kaartje heeft en wie niet.

Reageer