Aanhouding voor mishandeling

Zwolle – In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 maart heeft de politie een 20-jarige Zwollenaar aangehouden voor mishandeling van een 33-jarige plaatsgenoot.

Omstreeks 02.15 uur melde de 33-jarige Zwollenaar zich bij surveillerende agenten met de mededeling dat hij was geslagen. Hij was als portier werkzaam bij een horecagelegenheid in het centrum en had twee personen de toegang tot de horecagelegenheid geweigerd. Er ontstond een woordenwisseling en vervolgens kreeg de portier een klap. Kort daarna kon de politie de 20-jarige verdachte op de Korte Kamperstraat aanhouden op verdenking van mishandeling.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. @goed bezig: We zijn helemaal niet veilig! Om maar in jou overdrijving mee te gaan kun je stellen dat heel onschuldig Nederland achter de tralies zit en de boeven vrij rondlopen.

  Maar serieus. Gisteravond ging het op radio 1 tussen 7 en 8 uur daar ook over. Het komt regelmatig voor dat iemand een valse beschuldiging tegen iemand doet. Die persoon wordt opgepakt en na twee dagen besluit de onderzoeksrechter in een zitting die nog geen twee minuten duurt dat de hechtenis met drie maand verlengd mag worden. Justitie doet er vervolgens niks meer aan. Ze hebben immers toch drie maanden de tijd en diepen dan onderuit de la een document, wat van het begin af beschikbaar was, waaruit blijkt dat die persoon het niet gedaan kan hebben. En dit zijn geen uitzonderingen. Dit overkomt duizenden Nederlanders per jaar. Foutje bedankt.

 2. Daar staat in in het centrum van Zwolle, dus zijn daar ook camera’s dan kan de politie toch die beelden bekijken.. ik vraag mij alleen af waar dat gebeurde?? In Voorstraat was ook paar keer gezeik, eigenlijk elke week is er raak, jammer want door die gasten wordt het uitgaan minder leuk.
  Sterkte die portier gewenst!

 3. Je kunt de gekken ook los laten lopen. Moet er meer politie op straat en wordt je neergestoken of krijg je een klap voor je muil, moet je naar het ziekenhuis met een ambulance.

  Al deze kosten van personeel of extra inzet ziekenhuizen zijn niet meegenomen in het artikel. Ik vind het nogal eenzijdig.

  Daarnaast maak je geen onderscheid tussen wetboek 2 en 3 van strafrecht: overtredingen en misdrijven. Bij een misdrijf kun je wat langer zitten na je voorarrest zoals wat jij bedoeld.

  En voor een valse beschuldiging (wbvs art. 188) moet je ook melden bij de rechter.

 4. Inderdaad. En er is geen land in Europa waar dat vaker misgaat dan in Nederland.

  Maar mijn reactie was overigens een iets te uitgebreide reactie op de kreet van BR. Wat hij daar roept gebeurt dus al. Maar iets te onzorgvuldig. Eens dat deze discussie niet helemaal in dit topic past.

 5. Ach, uitwijken van het onderwerp. Volgens mij kunnen we allebei daar wel wat van. 😉

  En uiteraard moet je de goede schuldige personen vast zetten. Niet onschuldigen in de cel en even voor de rechter zodat er drie maanden tijd is om het één en ander uit te zoeken.

Reageer