Be Quick incasseert tik tegen Hulzense Boys

Zwolle – Be Quick is op zaterdagmiddag onderuit gegaan tegen Hulzense Boys. Het was een vermijdbare nederlaag, want Be Quick verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Be Quick en Hulzense Boys  staan beide hooggenoteerd. Dat zien we in het veld niet echt terug. Be Quick komt veel op de helft van de tegenstander, dit echter zonder groots te spelen. Hulzense Boys daarentegen verlaat bij fasen nauwelijks de verdedigende stellingen. Be Quick opent na enkele minuten met een met een kopbal van Floris Blom. Toch is het Hulzense Boys dat na tien minuten dicht bij een openingstreffer is. Via de binnenkant paal, een redding van René Oosterhof en een gemiste rebound komt Be Quick  met de schrik vrij. Be Quick lijkt in de deze wedstrijd niet over de kampioensvorm te beschikken, maar komt in de 22e minuut toch op voorsprong door een kopbal van Frank Oosterhof: 1-0. Gezien het spelbeeld is dat niet onverdiend. Hulzense Boys, vooraf toch gevreesd, laat nauwelijks iets zien. Dat verandert ook niet  na de openingstreffer. De ploeg acteert vooral op eigen helft.

In het restant van de eerste helft kan aan alle twijfels een einde gemaakt worden. Maar de voorwaartsen van Be Quick zien er in dit deel van de wedstrijd niet goed uit. Mede door de snelheid van Sander Aarten ontstaan er diverse kansrijke situaties, maar het vervolg is niet goed: de bal bereikt niet de spits of de kansen worden gemist. Op slag van rust mag Be Quick dan nog de handen dichtknijpen als Menno Kamphuis de bal maar net langs het doel van Oosterhof schuift.

Na de rust zien we een ander Hulzense Boys op de mat staan. Er wordt een mannetje naar voren geschoven en vanaf dat moment ontstaat er een andere wedstrijd.  Het doelpunt kan dan aan beide kanten vallen, want ook Be Quick krijgt ruimte om het af te maken. Een fraai afstandsschot van Maikel Velt vliegt in de 66e minuut zomaar in de kruising en daarmee staan de bezoekers toch wel verrassend op gelijke hoogte: 1-1.

Een grote kans is er nog voor Aron Tempelman in de 76e minuut. Maar zijn kopbal rolt maar net voor de paal langs. Met het inbrengen van Karwan Mehrabi en het doorschuiven van Bas Buimer probeert Be Quick alsnog de winnende treffer te forceren. Dat lukt niet. Een onnodig weggegeven vrije trap zorgt in de 90e minuut voor een grote domper. Marco Aaltink kopt de 1-2 in de kruising en Be Quick stapt daardoor, geheel onnodig, zonder punten van het veld af. De kampioensvorm is duidelijk nog niet gevonden na de winterstop. Volgende week tegen De Weide zal er echt gewonnen moeten worden om zicht te houden op een goede klassering.

Alweer een tegenvallend resultaat na een wedstrijd waar veel meer in had gezeten. Trainer Arnie Pot baalt dan ook na de wedstrijd: “Dit is echt zonde. Voor de rust krijg je de kans om ze te slachten. Na de rust krijg je de kansen omdat ze veel ruimte weggeven. Dan doen we er opnieuw niets mee. We hadden soms moeite om het simpel te houden.”

Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Eric van Beek, Floris Blom, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Sander Aarten, Bas Buimer,  Aron Tempelman (76. Karwan Mehrabi) , Talha Özen, Cas Duiker.

Door Gerco  Grevers 

Artikel delen:

Reageer