Muziek in de Tent start met ‘Chet Baker’

Zwolle – De winter is voorbij. Kijk maar op de thermometer! Tijd voor Muziek in de Tent om weer van zich te laten horen. Vanaf zondag 9 maart organiseert de stichting weer maandelijkse optredens op het Assendorperplein. De Chet Baker Tribute beet de spits af en blies de muziek van deze legendarische jazztrompettist/zanger weer nieuw leven in. Met een fraai lentezonnetje erbij was het gezellig druk en goed toeven op het plein.

 

 weekend_8-9_maart_14-56.jpg

 

Het werd deze keer een trip down memory lane voor de jazzliefhebber. Het is inmiddels meer dan 25 jaar geleden dat Chet Baker het leven liet. Trompettist en zanger Jan Willem te Kiefte, pianist Marius van den Brink, contrabassist Wim Essed en drummer Imre Kruis brachten zijn muziek eervol ten gehore. De band was geselecteerd door Patty Wolthof, die Jacco van Santen opvolgde als muziekprogrammeur. Zij neemt vanaf nu de muzikale invulling – elke tweede zondag van de maand op het Assendorperplein – voor haar rekening.

weekend_8-9_maart_14-45.jpg 

weekend_8-9_maart_14-53.jpg 

weekend_8-9_maart_14-61.jpg

Via Lees verder nog een foto… 

weekend_8-9_maart_14-40.jpg
Artikel delen:
Reactie 1
  1. De sfeer op het Assendörperplein was zoals gewoonlijk weer geweldig, mede dank zij het zomers aandoende weer, maar helaas liet de muziek enigszins te wensen over.
    Waar normaal gesproken tijdens een optreden het publiek nog blijft toestromen, verlieten velen nu al vroegtijdig het plein.
    Naar mijn idee komt dit kwartet in een intiemere setting beter tot z’n recht, want nu klonk het een beetje als een eentonige en jengelende brei.
    En misschien had men er beter aan gedaan om ook van andere jazzartiesten en -bands nummers te spelen met meer variatie en uptempo nummers.

Reageer