Tweede editie culinair festival ‘Chefs (R)Evolution’

Zwolle – Na een succesvolle start vindt er op zondag 14 en maandag 15 september 2014 de tweede editie plaats van  ‘Chefs (R)Evolution’, het  Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival, in en rondom Restaurant De Librije, Librije’s Hotel en Theater De Spiegel te Zwolle. Deze wordt georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer van Restaurant De Librije in samenwerking met het team van Port Culinaire en Thomas & Carola Ruhl. Zij willen met dit festival de liefhebber van lekker eten & drinken laten zien en proeven hoe rijk Nederland is.

boerenmarkt.jpg 

Chefs (R)Evolution gaat dit jaar nog grootser van start door nieuwe onderdelen aan het programma toe te voegen. Het festival bestaat onder andere uit kookdemonstraties onder leiding van internationale chefs, een Wijn- & Spijspaleis verzorgd door de top van Nederlandse restaurateurs, kookwedstrijden, bijzondere wijnworkshops en de BOERenmarkt XL. Op zondag 14 en maandag 15 september kunt u genieten van een ongekend culinair spektakel. Tijdens de kookdemonstraties van Chefs (R)Evolution presenteert een selectie van de beste chefs ter wereld hun keuken en persoonlijke kwaliteiten. Dagelijks betreden verschillende internationale chefs het grote podium waar zij u met interactieve demonstraties zullen verwonderen en inspireren.

BOERenmarkt XL
Op de gratis toegankelijke ‘BOERenmarkt XL’ ontdekken de bezoekers de (wijn)boeren en verschillende ambachtelijke leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer met daarbij restaurants met (voormalige) chefs van De Librije en Librije’s Zusje oftewel:  de ‘Vrienden van Boer’. Zij laten deze dagen het publiek op een laagdrempelige wijze kennismaken hoe rijk Nederland is qua producten en ingrediënten door mooie, eerlijke gerechtjes te serveren met bijpassende wijnen. Het wordt een echte ambachtelijke markt, waarbij onder andere de slager vlees aan de bezoekers uitdeelt en de geitenkaasboer haar kaas. 

De organisatie is momenteel de mogelijkheden aan het onderzoeken om een extra dag – zaterdag 13 september 2014 – aan de BOERenmarkt XL te koppelen, welke in het teken komt te staan van de regio Vechtdal. Door het wegvallen van ‘Zwolle Culinair’ krijgt de regio met haar lokale producenten, boeren en restaurants hiermee een podium om zich te presenteren aan een uitgebreid publiek.

Unieke kookwedstrijd
Naast dat er kookwedstrijden voor jonge talenten plaatsvinden, is er tevens een unieke kookwedstrijd aan het programma toegevoegd. Aan de hand van een voorinschrijving worden de kandidaten hiervoor geselecteerd. Deze kandidaten gaan met een landkaart van de wijde regio op pad, waarop Jonnie Boer een aantal plekken heeft aangekruist. Op deze lokaties gaan de kandidaten ingrediënten verzamelen die zij uiteindelijk in het menu gaan verwerken om vervolgens aan een internationale jury, bestaande uit topchefs, te presenteren. 

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de kookdemonstraties start op maandag 10 maart. Kaarten zijn te bestellen viawww.chefsrevolution.com en Theater De Spiegel. De toegangskaarten kosten €49,95 per persoon per dag en €79,95 per persoon voor beide dagen. De BOERenmarkt XL is gratis toegankelijk.

Partners
Chefs (R)Evolution 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdpartners Bacchantes, Big Green Egg, Buscaglione Espresso, Hanos, Koninklijke Euroma, Lindenhoff, Schmidt Zeevis, VanDrie Group, Wensink Aangenaam, Zwolle Marketing en Vechtdal Marketing.

Artikel delen:

Reageer