CDA Zwolle inventariseert wensen buitengebied

Zwolle – Wat wil het buitengebied van Zwolle eigenlijk? Want de gemeente Zwolle is immers meer dan alleen de stad. Vijf (kandidaat)raadleden van het CDA Zwolle pakten de fiets bij de handvaten en deden dit weekeind een weids Rondje Zwolle vanaf de Kleine Veerweg via Windesheim naar Wijthmen.

 

cda_fietstour_zwolle_4.jpg 

 

Veehouders en (CDA-)buitengebiedkenners Martien van Gurp en Harold van Vilsteren lieten zich samen met raadsleden Martijn Sikkens en Martijn van der Veen informeren bij en over Zuivel- en Zorgboerderij De Huppe aan de Kleine Veerweg in Zwolle-Zuid. Dergelijke kleine zorginstellingen kunnen maatwerk leveren, maar wat is straks de impact van de decentralisatie van zorgtaken naar de gemeenten?  Deze vragen worden in het verdere traject van de zorgaanbesteding meegenomen.

(Ver)binding in Windesheim vraagt aandacht
Versterkt met lijsttrekker Judith Compagner tourde het gezelschap 8 km naar het dorpje Windesheim voor een ontmoeting met Plaatselijk Belang. Martien van Gurp heeft in de afgelopen raadsperiodes veel voor het buurtschap kunnen betekenen, erkent Plaatselijk Belang. Het orgaan van het kleine dorp geeft inzicht in de organisatie en financiën. Aandacht wordt gevraagd voor enkele zaken, zoals kleine investeringen om de binding in het dorp te verbeteren. Maar ook de verbinding kan beter. Zo staat het CDA ook stil bij de gevaarlijke oversteek van de Wijheseweg (N337).

 

Gemeenteraad aan de bal in Wijthmen

Vervolgens wachtte het dorpje Wijthmen, 8 km oostelijk. Wederom was Plaatselijk Belang de gesprekspartner. Ze etaleert haar ambities in het net gerealiseerde dorpsplan. Daarin presenteert het bestuur haar wensen rond ouderenzorg, sociale huur- en koopwoningen. Maar ook een kunstgrasveld voor de voetbalvereniging is gewenst. Ter illustratie en afsluiting is het CDA supporter van de thuiswedstrijd van de VV. Het buitenleven bevalt goed in de zon, maar gebleken is dat er nog veel werk voor de – gemeentelijke – Zwolse politiek is.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. >:(Teleurstellend. Toen de invulling van het buitengebied in de raad werd behandeld, was het CDA niet thuis en wist niet hoe snel ze, samen met de VVD en PVDA het buitengebied moest bestempelen als evenemententerrein. Ongevoelig voor de mening van de bewoners in het buitengebied. Het dorp had zich via plaatselijk belang uitgesproken tegen dit voorstel, maar helaas het CDA was daar niet gevoelig voor. De strijd om de kiezer was immers nog niet losgebroken, dus waarom luisteren naar de bewoners van Wijthmen? Nu trekt het CDA, onder de noemer “wat wil het buitengebied, per fiets het dorp in, helaas te laat. Dit betekend maar een ding: het winnen van zieltjes. Conclusie: alleen in verkiezingstijd luistert de politiek. De betrouwbaarheid van het CDA komt overeen met dat van de VVD en PVDA.

  Citaat: de raadsmeerderheid (op GroenLinks, Swollwacht en SP na) stemde in met het bestemmingsplan.

 2. Ik ga pas weer stemmen en op de VVD zodra Rene de Heer zijn beloftes van 4 jaar geleden voor 19 maart as nakomt en wanneer ik de ?? 1000,- van Rutte heb ontvangen.

  Stelletje rand debielen zijn het, eens in de vier jaar kom je ze op elke hoek van de straat tegen met die rozen en ballonnen,
  ga eens werken voor je te veel verdiende geld.

 3. Waarom steeds de aandacht door ALLE gemeentelijke partijen voor zulke kleine dingen? Hoeveel procent van de Zwolse bevolking heeft hiermee te maken?

  Aandacht voor parkeren, aandacht voor de rolstoelers om drempels in binnenstad, aandacht voor de verpaupering binnenstad en leegstand, meer groen in de stad, vochtproblemen in huurhuizen, mensen met dagbesteding.

  Het is sneu voor degene die de dupe hiervan wordt.

  En als je niet door hebt dat grote partijen als CDA, VVD, PvdA uiteindelijk consessies moet doen die haaks op hun partijprogramma staat, kun je beter je bezig gaan houden met andere dingen.

 4. Ik heb altijd voor cda gestemd maar deze keer voor geen enkele partij meer, ze moeten best wel hun best doen om weer veel stemmen te krijgen, komende jaren zie ik het niet gebeuren bij cda… Succes hoe dan ook

Reageer