Nieuwbouw voor Het Anker in Zwolle

Zwolle –  In Zwolle, tussen de wijken Westenholte en Stadshagen, start binnenkort de nieuwbouw van het wijkcentrum met sporthal Het Anker. In opdracht van de Gemeente Zwolle tekent VDR Bouwgroep voor de realisatie van het complex. 

 het_anker.jpg

De behoefte aan meer capaciteit voor sportlessen van de scholen was voor de Gemeente reden over te gaan tot nieuwbouw op een andere locatie. Al in een vroeg stadium waren de bewoners van de wijken en de toekomstige gebruikers betrokken bij de planvorming, om zo tot een zo goed mogelijke invulling van het complex te komen. Samen met de Gemeente stelden zij het programma van eisen en het schetsontwerp op. Het definitieve ontwerp is van MoederscheimMoonen Architects, die een duurzaam gebouw ontwierp met een transparante en dynamische uitstraling. De keuze voor de bouwer viel op VDR Bouwgroep, die niet alleen verantwoordelijk is voor de bouwkundige realisatie, maar ook de coördinatie van de projectpartners op zich zal nemen. Eind maart gaat de eerste paal de grond in.

Het Anker vormt vanaf begin 2015 het nieuwe onderkomen voor diverse verenigingen. De basisscholen in de omgeving kunnen straks voor hun gymnastieklessen gebruik maken van de moderne sporthal. Daarnaast biedt het complex ruimte voor de vele organisaties die in de wijk actief zijn. Ook kunnen er grotere manifestaties worden georganiseerd. Kortom: Het Anker wordt een levendige, multifunctionele ontmoetingsplek voor cultuur, sport en educatie. 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Meekijker er zal wel een hoop vriendjespolitiek of steekpenningen achter zitten .Want Zwolle zelf heeft genoeg goeie bouwondernemingen en architecten in zijn nabijheid.Plus dat ze dan ook nog werkloze bouwers en arbeiders aan de slag kunnen helpen.Straks komt alles weer van ver naar Zwolle om het uit te voeren .Een rare wereld dat uitbesteden van zo,n opdracht

  2. Maar als Huiskamp van DLH het doet is het ook weer niet goed. Dan krijgen weer de verwijzingen naar Huize Hofvliet en de Bankenlocatie.

  3. De gemeente Zwolle kan volgens mij niet zomaar een bedrijf kiezen wat het mag bouwen. Daar gaat een openbare aanbesteding aan vooraf. Ik denk dat het tegen (Europese) richtlijnen is om als eis in de aanbesteding op te nemen dat het een Zwols bedrijf moet zijn. Een beetje sturen kan misschien wel maar ook daarmee moet je uitkijken. Voor je het weet heb je een rechtszaak aan je broek van een bedrijf wat de aanbesteding heeft verloren.

Reageer