“Samen voor Hospice Zwolle” krijgt gestalte

Zwolle – Deze week is de Train de trainer cursus gestart in de voorbereiding van de vrijwillige zorgverlening binnen Hospice Zwolle. “Samen voor Hospice Zwolle” krijgt gestalte door medewerking van de Gereformeerde Hogeschool, Hogeschool Windesheim, Deltioncollege en Landstede die allemaal docenten bereid hebben gevonden om geheel vrijwillig de training te gaan verzorgen.

Het gaat hierbij om het opleiden van vrijwilligers die werkzaam zullen zijn binnen de vrijwillige palliatieve terminale thuiszorg en de bijna-thuis-huizen in Zwolle en omgeving, waaronder Hospice Zwolle. Deze docenten zullen gezamenlijk de komende jaren in ieder geval de basistraining gaan geven, mogelijk aangevuld met verdiepingsmodules. Om deze training te kunnen geven worden de docenten nog deze maand in twee bijeenkomsten ingewerkt in het programma o.l.v. IJt Eikelboom-Dragt, die dit de afgelopen jaren voor Zwolle Doet! heeft gedaan, in samenwerking met Diepman Coaching. Deze Train de trainer bijeenkomsten worden gesponsord door Monuta Zwolle en het Monuta Charity Fund.

“Naast de belangrijke geldelijk donaties die nodig zijn om Hospice Zwolle daadwerkelijk te realiseren, is het voor ons heel inspirerend geweest om qua dienstverlening ook zo’n grote bereidheid tot samenwerken te ervaren in het opleidingstraject voor vrijwilligers voor  Hospice Zwolle. Alle scholen reageerden enthousiast, en werken zonder uitzondering  mee in dit opleidingstraject. Door de medewerking van de scholen hopen we ook dat we Hospice Zwolle en de vrijwillige palliatieve zorg nog meer onder de aandacht van jongeren kunnen brengen.”zegt Jacqueline Diepman, voorzitter commissie zorg van Stichting Hospice Zwolle. Voor meer info: www.hospicezwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer