Renovatie Villa Nieuw Hofvliet vertraagd

Zwolle – Maandag 10 maart zou de renovatie van Villa Nieuw Hofvliet starten. Dat kondigde DLH ontwikkelaar Dick Huiskamp aan in de krant. Dan zou eindelijk begonnen worden met de renovatie van de ernstig vervallen villa bij de nieuwe Rodetorenbrug. Huiskamp zei dat de termijn in de nieuwe verordening voor renovatie tot het eind van dit jaar is, maar dat het nu al wel kon. Voor het opknappen van het pand draagt de provincie Overijssel 200.000,- euro bij. Maar al wat er maandag gebeurde, geen actie!

10-03-2014_start_tenovatie_nieuw_hofvliet_01.jpg 

D66 maakte begin februari de kwestie aanhangig: “De villa is belangrijk voor de stad en het is eeuwig zonde als we dit waardevolle erfgoed verder laten vervallen. In de zomer van 2013 bleek dat de villa met behulp van gemeenschapsgeld zou worden opgeknapt. Op 27 december verscheen in de krant het bericht dat de beschikking te laat is afgegeven door de gemeente en dat renovatie doordoor is vertraagd. Renovatie zou starten in januari, aldus de eigenaar. Vertraging leidt mogelijk tot grotere vervolgschade. D66 wil dat deze architectonisch waardevolle villa nu snel gerenoveerd wordt." Wanneer de renovatie nu wel van start gaat is niet bekend.

10-03-2014_start_tenovatie_nieuw_hofvliet_02.jpg 

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Ik kan de gang van zaken rond de verwaarlozing van dit DLH pand niet loszien van de gang van zaken rond de eveneens sterk verwaarloosde Melkmarktpanden.
  Ik heb ook helemaal geen goed gevoel bij de rol die de gemeente Zwolle al sinds 2006 speelt als het gaat om de afspraken met de projectontwikkelaar.
  Gelukkig worden er nu politieke (oppositie)partijen wakker en komt er hopenlijk opening van zaken.
  Je kunt immers niet alle dingen voor de openbaarheid met Gevel(schand)doeken afdekken? gelukkig maar.

 2. Hoop niet dat de twee ton subsidie al is overgemaakt
  Onbegrijpelijk dat de gemeente geen pressie midel heeft, misschien is het helemaal niet de bedoeling het pand op te knappen mooie lokatie voor iets anders.

 3. De villa begint er steeds troostelozer uit te zien. Laat die man snel beginnen of duidelijkheid verschaffen waarom er niets gebeurt. Het is een leuk en beeldbepalend huis dat in de huidige staat de stad een achterbuurterig aanzien geeft. Zonde.

 4. @Dame, ik ben het helemaal met je eens.
  Maar bij projectontwikkelaars draait alles alleen maar om geld, en niet om een fraai entree van de stad.
  En dat is betrokken Zwollenaars zoals jij en ik een doorn in het oog.

 5. Goed dat Weblog deze toezegging in de gaten houdt. Het college van B&W van Zwolle geeft in antwoord op mijn vragen aan dat:

  “DLH heeft aangegeven dat de werkzaamheden starten op 10 maart 2014 en begin juli 2014 gereed zijn. Dit is ruim voor de einddatum van de subsidie.”

  Dat lijkt nu opnieuw niet gehaald te zijn. Eerder zou de renovatie al maanden eerder beginnen. Als het langer duurt dan is het pand straks niet meer te redden denk ik. Ik ga morgen kijken en bekijken wat we kunnen doen.

 6. Laat ze maar zo gauw mogelijk erin komen! Is het tenminste bewoond en wordt het opgeknapt. Zaten ze er een poos terug niet al eens in??

 7. Bericht door Zwollenaarisback, op 10 maart 2014 21:09
  Hmm, dit ruikt bijna naar oplichting. Steeds maar weer wordt de start datum uitgesteld. Straks is de conclusie dat het pand niet meer te redden valt?

  Ik kan eigenlijk geen andere conclusie trekken als jou zib. Zodat DLH lekker de centen kan pakken (die ze dus al hebben) en keihard de rest uit kan lachen en de grond weer doorverkopen.

  Walgelijk.

 8. Het is ook geen slimme zet van DLH om bij dit gevoelige onderwerp later dan aangekondigd te beginnen. Dan vraag je ook om problemen. Goed dat D66 dit oppakt!!

 9. Dat gebeurt wel vaker met deze projectontwikkelaar zie de lege plekken in de Kamperpoort. Frappant dat de Stentor zegt dat er begonnen is met de renovatie

 10. Ik ben het eens met de Observer het duurt al veel te lang, dit riekt naar vriendjespolitiek. Als de Kamperpoort het verlengstuk van de binnenstad moet worden, en je ziet dan wat er gebeurd, dan schaam ik mij soms als ik mijn wijk binnen kom. Het aanzicht vanaf beide bruggen is erbarmelijk.

 11. Lachwekkend dit, zowel die hele Dick Huiskamp, als de gemeente en/of provincie die hier weer allerlei steken laten vallen.

  De conclusie om het hier meteen op vriendjespolitiek te gooien vind ik wel lekker doorslaan trouwens. Vermoedelijk weet 85% van de mensen die deze site leest niet wat er exact speelt daar….

  Maar goed, dat is vaak zo met de gemiddelde reactie hier 🙂

 12. Kraken heeft in deze totaal geen zin. Ja, de aandacht erop zetten, maar dat gebeurt nu ook wel.
  En als kraker heb je daar geen gezond leven. Ik heb aardig wat locaties voorbij zien komen maar dit was, op twee slaapkamertjes na, een hele vieze schimmelende bedoeling. De kelder staat vol met water, alle leidingen zijn gesprongen in de winter, en de koperstrippers hebben zich tegoed gedaan aan al het koper. Heel vreemd sfeertje, maar wat een prachtig huis, en met gesloten tuin, een beetje dat mystieke, had ik er graag een paar jaartjes gewoond legaal gewoond als het in ok staat was geweest 😉
  Ik heb de eigenaar benaderd 3 jaar geleden en er was geen 1 mogelijkheid om er iets tijdelijk mee te doen. Mijn voorstel was beheer / alterlier / expo ruimte. Daar tegen over kreeg ik het pand aan de voorstraat aangeboden, tot op heden nooit meer wat gehoord, en wat nu ook al weer jaren leeg staat 🙁
  Het verdient een waardige opknap beurt! Hopelijk word het iets in de vorm van een restaurant of theehuis, igg een ‘open’ locatie zou mooi zijn.

 13. Ook vandaag is er geen enkele actie bij de villa. De Stentor beweert overigens anders, die schrijft dat de renovatie is begonnen. Daar is niets van waar.

 14. Projectontwikkelaar DLH speelt in vele (vastgoed)zaken in en rond Zwolle een dubieuze rol…
  De gemeente zou dit soort panden (en de melkmarktpanden) bijv. na 2 jaar leegstand gewoon moeten onteigenen als de eigenaar de panden laat verpauperen.

 15. Het is inderdaad een schande dat zowel de Bankenlocatie als Nieuw Hofvliet aan het verpauperen zijn. Dat mag DLH maar toch ook de gemeente Zwolle zich aanrekenen. Wat een visitekaartje voor de stad hebben we nu.

  Kan er niet actie gevoerd worden eigenlijk? Er is een duidelijke reden.

 16. Kan het wellicht zo zijn dat er al van alles gebeurt voor de renovatie, alleen niet op de locatie zelf….

  Of zou dat VEEL te logisch zijn?

 17. Klopt Jasper, de factuur voor de subsidie is verstuurt en het geld ontvangen, veel meer lijkt er vooralsnog niet te gebeuren!

  Dit soort bedrijven hebben jarenlang gelobbyd tegen krakers en hebben nu voor elkaar dat kraken verboden is en daarmee is het een stuk makkelijker om panden te laten vervallen. De stok achter de deur is weg en zie hier het resultaat!! Schandalig!!

 18. Bouwbedrijf dhl projectontwikkeling dhl en wat allemaal nog meer. Straks zogenaam failliet en de zwollenaar kan weer fluiten.>:(

 19. Schande dat het gemeentebestuur (onze volksvertegenwoordiging) het toelaat dat deze projectontwikkelaar onze binnenstad zo kan laten verpauperen.

Reageer