Handbaldames verliezen van Groesbeekse Glorie

Zwolle – Afgelopen weekend stond voor de handbaldames van SV Zwolle de wedstrijd tegen Groesbeekse Glorie op het programma.

Al snel stonden de dames van Zwolle met 3-0 voor. Door slordigheid in de aanval en verdediging kwamen de dames van Groesbeek met 8-4 voor. Dankzij een doelpunt van Nienke in de laatste seconde van de eerste helft gingen de dames van Zwolle met een achterstand van 8-6 de rust in. In de tweede helft stond de dekking goed collectief te verdedigen en kwam Groesbeek weinig tot scoren. Dit ook door het fantastische keeperswerk van Taylor. Helaas wisten de dames van Zwolle ook maar drie keer het doel te vinden. Dit resulteerde in een eindstand van 13-9. Volgende week staat de wedstrijd tegen Overwetering op het programma om 12.10 in de BDG hal, Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het artikel is niet helemaal goed overgenomen van de site van Groesbeeks glorie.:)

    Groesbeekse dames pakken belangrijke punten

    Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Groesbeeks Glorie hun thuiswedstrijd tegen de dames van Zwolle. Voor de Groesbeekse dames een belangrijke wedstrijd omdat klasse behoud nog niet veilig is gesteld en punten hard nog zijn om degradatie te voorkomen. De Zwolse dames begonnen de wedstrijd sterk en namen vrij gemakkelijk een 0-3 voorsprong in de wedstrijd mede doordat Groesbeek tot twee maal toe een penalty niet verzilverde. Groesbeek liet zich niet kennen en via een afstandsschot van Ankie Wijnhoven werd het spel opgepakt en vocht Groesbeek zich terug tot een stand van 4-3. Vanaf dat moment stond de Groesbeekse verdediging als een huis en kwam Zwolle nog maar moeilijk tot scoren. Groesbeek bouwde verder aan de voorsprong maar weet net voor rust Zwolle toch nog twee doelpunten cadeau te geven zodat de rust werd ingegaan met een stand van 8-6. Na rust kwamen beide ploegen moeilijk tot scoren waarna er gedurende 10 minuten tegen een stand van 9-7 werd aangekeken. Groesbeek bleef zoeken en via een serie doelpunten van Ilona Schrijvers werd afstand genomen van Zwolle, 11-7. Groesbeek bewaarde de rust in de wedstrijd, wachtte kansen af en speelde de wedstrijd goed uit. Eindstand 13-9, door deze winst bleven zeer belangrijke punten zaterdagavond in Groesbeek.

Reageer