Begrijpelijk debat in supportershome PEC

Zwolle – Op donderdag 13 maart van 20.00 uur tot 21.30 uur, kruisen tien lijsttrekkers en politieke kopstukken van de PvdA, VVD, D66, GroenLinks, SP, CDA, ChristenUnie, Swollwacht, OPA Zwolle en Lijst Willem Lucht de degens tijdens het grote Verkiezingsdebat voor iedereen.

De politici gaan met elkaar in debat op een bijzondere locatie: het Supportershome van PEC Zwolle (Stadionplein 5). De avond is vrij toegankelijk voor publiek en pers. Het debat is een gezamenlijk initiatief van Stichting Lezen & Schrijven en het Nederlands Debat Instituut en is begrijpelijk en toegankelijk voor iedereen: ook voor mensen die de politiek niet dagelijks volgen.

De politici debatteren over drie stellingen rond actuele Zwolse thema’s. Tijdens het debat kan het publiek vragen stellen aan de politici. Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut, leidt het debat. Ook in andere grote steden, waaronder Hengelo (10 maart), Rotterdam (11 maart), Utrecht (12 maart), Almere (12 maart), Amsterdam (14 maart) en Den Haag (15 maart) organiseren de initiatiefnemers begrijpelijke verkiezingsdebatten voor iedereen. Een verkiezingsdebat is een goede manier om mensen te helpen om de politiek te begrijpen en om ze te helpen bij het maken van een keuze op wie ze gaan stemmen. Toch zijn verkiezingsdebatten vaak moeilijk te volgen voor veel mensen. De taal van politici is voor grote groepen kiezers niet goed te begrijpen, zoals voor de 1,3 miljoen laaggeletterden in Nederland (1 op de 9 volwassenen). Op deze avond willen wij ervoor zorgen dat dit anders gaat. Aan het eind van de avond reikt de jury, met als woordvoerder een taalambassadeur (een volwassene die op latere leeftijd heeft leren lezen en schrijven), een prijs uit aan de meest begrijpelijke spreker. Publiek is welkom vanaf 19.30 uur. De entree is gratis. Na afloop is er een borrel.
Artikel delen:

Reageer