Buurt Tormentilweg is geluidsoverlast zat!

Zwolle – De omwonenden aan de Zalkerveerweg (Spoolde) en Tormentilweg (Westenholte) zijn boos omdat hun klachten tegen de geluidsoverlast bij een verhuuurbedrijf tot nu toe niets uithalen. Om hun protest te ondersteunen is er een website gestart. De buurtbewoners zeggen inmiddels ruim 1,5 jaar grote geluidsoverlast moeten ondergaan van het bedrijf Boels B.V. aan de Schoenerweg.

 

"Niet éven wat geluidsoverlast, nee ongeveer de hele dag door indringend gepiep van akoestische signalering en langdurig gebrom van op volle toeren draaiende zware machines. Zelfs ’s nachts. Met regelmaat wordt onze hele buurt ´s nachts om 05.30 uur wakker gepiept. We hebben nu al 1,5 jaar onze hoop gevestigd op de gemeente, ónze gemeente. Tot nu  wordt de overlast echter alleen maar erger. En de gemeente overlegt en overlegt, maar nog steeds staan wij met lege handen." Het geduld van bewoners en begrip voor de gemeente en Boels begint op te raken. En ze zijn bang, dat het eind nog niet in zicht is. Daarom zulllen de buurtbewoners vanaf nu op www.boelsoverlast.nl alle informatie en ontwikkelingen opnemen.

Op de site kunt u alle informatie vinden, zoals:

 

·         Aanleiding en oorzaak

·         Het bedrijf en het probleem

·         Actuele stand van zaken

·         geluids/videovoorbeelden van de overlast

·         het aantal en de inhoud van de overlast meldingen aan de Gemeente

·         door de bewoners aangedragen oplossingen

 

Op 3-12-2013 stuurde de buurt een mail “Overlast? Maak het “tastbaar” met daarin geluidsvoorbeelden van een willekeurig dag 28-11-2013.

 

"Als het moet kunnen we zo’n mail helaas ook nu weer samenstellen. Zoals gezegd, de overlast wordt alleen maar erger. We zijn geen steek opgeschoten."

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Het valt me nog mee dat de partijen niet nu nog snel beloven dit op te lossen om vervolgens deze belofte weer te breken en 4 jaar niets meer van zich laten horen.

  Stemmen, waar doe je het eigenlijk nog voor…

 2. Ik heb gewerkt tegenover Boels op Marslanden. Daar is me deze herrie nooit opgevallen. Wel veel schijnwerperoverlast. Hoe kan het dan, dat ze op Marslanden stiller kunnen werken dan in Westenholte??
  Maar wat verschrikkelijk irritant, vooral omdat het zo’n mooi rustig stukje Zwolle is om te wonen…

 3. Oh, wat erg, gezellige boel daar zotelezen!! Rekenen op de gemeente Zwolle is het laatste wat veel zwollenaren zouden doen, afgelopen jaren hebben die ambtenaren daar een puinhoop van gemaakt van bijna alles eigenlijk maar het kan hun geen reet uitmaken, lekker 4jaar lang blijven zitten en dan je wachtgeld ontvangen…
  De komende verkiezingen maken de weg vrij voor de nieuwe graaiers, ben benieuwd maar hoe lang het zo blijft weet niemand.. Sterkte met dat klote gedoe en hoepelijk komt het dara goed..

 4. het valt allemaal best wel mee met die herrie (nee ik werk er niet)

  daarnaast is dat gedeelte van voorst bestempeld als zware industrie, dus niet zeuren!

  punt 3, wees blij dat er nog ondernemers naar zwolle willen komen.

  gevalletje gemiddelde leeftijd hangt weer eens goed samen met de hoogte van het irritatie niveau.

 5. En je woont er ook niet sig? Gevalletje “valt wel mee zolang het niet in mijn achtertuin is”??
  Ik kan me de irritatie goed voorstellen, al hoor ik het niet vanaf waar ik woon. Een keer zo’n geluid horen is vast niet het probleem. Maar wel continu en helemaal als je er door ergernis nog extra op gaat letten. Dan worden het druppels in een emmer….

Reageer