Creatieve tuin zoekt creatieve ondernemers

Zwolle – Maandag 5 mei 2014 vindt in Zwolle de 24ste editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel plaats. Zwolle is één van de 14 steden waar een Bevrijdingsfestival georganiseerd wordt en is zeker het tofste festival van Bevrijdingsfestival Nederland! Dit jaar zal voor de eerste keer een Windesheim-area worden ingericht in de ‘Bloementuin’. Hier strijkt het kennistheater neer, waar boeiende verhalen over vrijheid in de breedste zin van het woord worden gedeeld door bijzondere sprekers, muzikanten, verhalenvertellers. Het Singlefeestje draait ‘songs for freedom’ die vooraf en tijdens het festival worden aangevraagd door bezoekers van het festival.

Ook nieuw dit jaar is de ‘Creatieve tuin’, waar creatieve of culturele ondernemers en kunstenaars uit diverse disciplines uitgedaagd worden creatieve vrijheid door te geven op één van de meest toonaangevende Bevrijdingsfestivals van Nederland! Wil je weten hoe? Lees dan verder hoe je jou bijdrage kan leveren op BFO2014! We vragen de deelnemers hun vertaling te geven op het thema ‘vrijheid geef je door’ en daarmee de bezoekers van het Bevrijdingsfestival Overijssel te inspireren en te mobiliseren. Dat hoef je niet alleen te doen, want zoals gezegd is de ‘Bloementuin’ het domein van Windesheim op 5 mei.

Wil je de bezoeker zangles geven, kennis laten maken met jouw werk, workshops aanbieden, producten verkopen, demonstraties geven en/of interactie aangaan met de festivalbezoekers you name it!   

 

Waarom meedoen?
Bevrijdingsfestival Overijssel krijgt op 5 mei rond de 130.000 bezoekers op visite, heeft een heel divers en onderscheidend aanbod, is up to date met de nieuwste ontwikkelingen en is daarmee het grootste en meest succesvolle bevrijdingsfestival van Nederland. 

 

Jong en oud komen de dag van de vrijheid vieren, liefst met familie en vrienden en natuurlijk heel veel artiesten. Jij hoeft ze niet uit te nodigen, dat doet de organisatie. Je helpt natuurlijk wel mee om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te stellen van de ‘Creatieve tuin’ via jouw kanalen en op de dag zelf mag je op je eigen manier de mensen naar jou activiteit trekken! En je mag je werk verkopen of een bijdrage vragen voor je minivoorstelling, workshop of andere activiteit.  

 

Jij kunt het verschil maken door mensen met jou creativiteit na te laten denken over hun vrijheid: "Wat is voor jou vrijheid en hoe geef je dit door aan anderen?" 

 

Waar is het?
Het festival vindt plaats in Park de Wezenlanden te Zwolle en is open voor publiek van 11.00 – 00.00 uur. Vanaf diverse toegangswegen wordt verwezen naar het park.

 

Wat bieden wij?

 • Een mooie plek op een van de leukste gratis festivals, op een ondergrond van gras mag je 1 tot maximaal 2 m2 gebruiken in de Bloementuin. Heb je meer m2 nodig, dan in overleg.
 • Een heel groot publiek met interesse voor muziek, kunst en cultuur.
 • Een eenvoudig stroompuntje voor klein gebruik.
 • Lunchbon (medewerkers restaurant) en toiletbandje voor 1 persoon
 • Gerichte publiciteit in het FestivalMagazine (oplage 50.000)
 • Eigen flyer met activiteiten in samenwerking met Windesheim
 • 1 puesto (130x65x85 cm =b x h x d) naar eigen inzicht te gebruiken
 • Op verzoek een tafel/ evenementenkraampje tegen kostprijs €15,-.

 

Wat vragen wij?

 • Deelname op de dag van het festival en aanwezig van 11.00-19.00 uur
 • Een financiële bijdrage van €50,- (exclusief btw) per deelnemer
 • Aansluiting bij het thema ‘Vrijheid geef je door’ is fijn, vrij in te vullen
 • 1 foto (vanaf 1 MB) + korte omschrijving voor op de website 

 

Doe je mee? Wij horen graag hoe jou creatieve inbreng eruit ziet op 5 mei! 

 

Hoe meld je aan?
Enthousiast geworden en wil je jou creativiteit doorgeven aan de bezoekers van Bevrijdingsfestival Overijssel 5 mei 2014? Stuur dan een email naar Gooitske Zijlstragooitske@gooitz.nl (host creatieve tuin) met als onderwerp ‘creatieve tuin BFO 2014’. 

 

Of meld je hier gelijk aan en mail het ingevulde formulier naar genoemd mailadres:http://www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl/cms/images/stories/projecten/AANMELDFORMULIER_CREATIEVEN_BFO2014.pdf

 

Kijk voor het gehele programma van Bevrijdingsfestival Overijssel 2014 op: http://www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl 

Artikel delen:

Reageer