'Snel' nieuwe toplaag voor Hasselterweg

Zwolle – De Hasselterweg in Zwolle krijgt zo snel mogelijk een nieuwe toplaag. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan daarmee in mei begonnen worden. De toplaag van de Hasselterweg is eerder dit jaar verwijderd uit oogpunt van verkeersveiligheid: door een plotselinge verslechtering van het wegdek zag de gemeente zich gedwongen maatregelen te nemen.

 

Er ontstonden door nog onbekende oorzaak gaten het wegdek, waardoor de verkeersveiligheid in het geding kwam. Omdat (nacht)vorst in dergelijke gevallen voor nog meer schade aan het wegdek kan zorgen is daarom half januari de toplaag verwijderd. De maximaal toegestane snelheid is daarna – eveneens uit veiligheidsoogpunt – teruggebracht van 70 naar 50 kilometer per uur. De komende weken worden gebruikt om de onderlaag van het asfalt waar nodig te verbeteren. Daarmee wordt een goede basis gelegd voor de nieuwe toplaag. Gedurende alle werkzaamheden blijft de maximale snelheid 50 kilometer per uur.

Veegwagens

De gemeente doet er alles aan om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Onder meer steenslag op het traject wordt door de inzet van veegwagens zoveel mogelijk beperkt. 

Artikel delen:
Reacties 13
 1. die toplaag is al veel te lang eraf, had verwacht dat die al vernieuwd zou zijn…..

 2. Erg slecht verhaal dit. Toch wordt er elders echt vóór mei ook geasfalteerd… Vreemd.

 3. Het is 21 graden buiten, zelfs nog warmer dan in mei vaak. En nog niet asfalteren.

  Gemeente Zwolle faalt enorm hard hier!!!

 4. Kan makkelijk nu elders in het land wordt ook voldoende asfalt gelegd en kan nu s, nachts ook wel.

 5. Volgens mij worden wat aanhalingstekens gebruikt rondom de term 'snel' en héél terecht ook.
  Wat een zooitje is die weg en dat is niet de eerste keer, ook niet de eerste keer dat dat zo heerlijk 'vlot' gaat allemaal.
  Ik ben blij dat ik heerlijk met de fiets kan en dus daar zelden langs kom.

  (maar ja, nu zit ik met de Burgemeester Roelenweg die ze aan het aanpakken zijn; staan er van die lompe witte en rode dingen op de weg waar je met je fiets tussendoor moet. De afstand is niet echt daverend groot en met mijn 78 cm brede bak houdt het daar niet over….. omweggetje nemen dus)

 6. Vorig jaar was het hetzelfde gezeur. Maanden geen fatsoenlijk wegdek. Waarom is het toen niet in een keer goed gedaan…

 7. Haha, idd erg snel…. duurt dus gewoon 4 maanden :s Ik heb het vermoeden dat ze dit tegelijk gaan asfalteren met het nieuwe gedeelte van de Hasselterweg met o.a. de Boxemtunnel…. Dit zal wel uit kostenbesparing worden gedaan.

 8. Dan zal mijn nieuwe voorruit dus tot mei moeten wachten. Je aan de snelheid houden op deze weg betekent helaas hard ingehaald worden waarbij de stenen je om de oren vliegen.
  Het terugbrengen van de maximum snelheid heeft hier totaal geen zin.

 9. Klopt. Gewoon een tijdje een flitser neerzetten en die asfalteringskosten zijn er zo uit.

Reacties zijn gesloten.